maanantai 5. joulukuuta 2011

Adele

On melkein huvittavaa kuinka paljon tykkään Adelen kappaleista ottaen huomioon etten ole koskaan elämäni aikana kokenut riipaisevaa eroa jonka kautta voisin samaistua kappaleen sanoihin. Mutta jollain tavoin Adele onnistuu tulkitsemaan laulut niin, että voin tuntea sen tunteen jonka hän ehkä on tuntenut laulun sanoja kirjoittaessaan.

Itse tutustuin laulajaan viime keväänä internetin kautta. Muistaakseni silloin yksikään hänen sinkuistaan ei vielä soinut Suomen radiokanavilla. Minulle oli itseasissa yllätys huomata jossain vaiheessa että Rolling In The Deep ja Set Fire To The Rain oikeasti soivat radiossa.

Eilenillalla kuuntelin hänen koko levyn 21 läpi. Sain yhtäkkiä kovan inspiraation piirtää hänet. Sen lisäksi että hänellä on hieno lauluääni, mielestäni hän on myös todella kaunis. Varsinkin silmät ovat todella vangitsevat. Piirsin lyijykynäluonnoksen eilen ja väritin kuvan tänään. Kokeilin ensimmäistä kertaa sellaista tekniikkaa, jossa väritin ensiksi pohjalle Pro Marker -tusseilla ja varjostin ja korostin kohtia puuväreillä. Piirustuksen lomassa kirjoitin  Facebook-statuksekseni "On se Adele hieno nainen."

Jos jollakulla on vangitsevat silmät, niiden vangitseminen paperille on kuitenkin yllättävän haastavaa.

Tänään isoveljeni tuli käymään kotona sunnuntailounaalla. Vähän aikaa keskusteluamme jotain aivan muuta hän yhtäkkiä kysyi miksi Adele on hieno nainen. Isoveljelläni on tapana olla hiljainen facenook-käyttäjä joka stalkkii mitä siellä tapahtuu, muttei itse koskaan kommentoi mitään. Kerroin sitten hänelle eilisillastani jolloin sain yhtäkkiä fanituskohtauksen. Hän kertoi opetelleensa Someone Like Youn ihan vastikään pianolla, joten hän meni soittamaan kappaletta. Jossain vaiheessa liityin mukaan laulamalla ja vedimme koko kappaleen läpi koska satun muistakaan melkein kaikki sanat. Kuva ei kuitenkaan ole niin idyllinen kuin kuvitella saattaisi, sillä en todellakaan osaa laulaa hyvin, joten enimmäkseen lauloin vain hyvin hiljaa xD

Juttelimme sen jälkeen miltähän Adelen exästä mahtaa tuntua. Joka kerta kun hän avaa radion, Adele laulaa heidän erostaan oikein hyvällä levymyyntimenestyksellä.

Uskon että kaikki ovat kuulleet hänen radiosoittonsa, joten ajattelin että voisin jakaa kanssanne muutaman kappaleen jotka eivät ainakaan vielä soi sinkkuina.


Minusta oli hieman surullista huomata että melkein kaikki kommentit YouTubessa hänen kappaleidensa alla olivat hänen painostaan. Joko puolesta tai vastaan, mutta kuitenkin, hänen painostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...