perjantai 23. joulukuuta 2011

Juhlapyhät

Kaikenlaisissa juhlapyhissä on ainakin se hyvä puoli, että internetin ihmeellisessä maailmassa tapahtuu kaikenlaista jännää. Ensimmäisenä huomasin sen aprillipäivänä, jolloin monilla sivustoilla tapahtui kaikenlaista kummallista. Monet ehkä muistavat kuinka väitettiin että irc-galleria oli myyty ruotsalaiselle firmalle, jonka vuoksi paikan nimi oli Irken ja kaikki oli ruotsiksi. Jonain vuona kaikki DeviantARTin profiilikuvakkeet olivat muuttuneet Team Edward ja Team Jacob kuviksi, ja jonain vuona koko DeviantARTin sivustolla juoksenteli erilaisia troll-naamoja ympäriinsä.

Viime aikoina olen huomannut erilaisten juhlapyhien aiheuttavan monenlaisia ilmiöitä internetissä. Google on hyvin tunnettu. Erääseen aikaa jos haki googlesta hakusanoja gay, bi tai lesbian, enterin painon jälkeen ilmestyi sateenkaari. Viime viikolla jos teki haun Let it snow, koko google alkoi sataa lunta. Itsenäisyyspäivänä Googlen etusivu toivotti minulle hyvää itsenäisyyspäivää. Jos kirjoitat googleen: Do a barrel", google tekee jotain hauskaa. Mene vaikka kokeilemaan!

Nyt joulun kunniaksi olen huomannut pari uutta ilmiötä:

  • Google. Jälleen kerran. Menkää sinne ja painelkaa vähän jouluvaloja.
  • YouTube. Katso joku video ja etsi sieltä lumihiutalenappi. Saat koko videon satamaan hiljalleen lunta. Myös videon aikapalkki on lumihiutaleen muotoinen
  • VLC- media player: Ainakin minun VLC- media playerin pikkuiselle oranssille ikonille on ilmestynyt tonttulakki päähän.
Tällaiset pienet jutut saavat ainakin minut hymyilemään. Jotkut tyypit ovat käyttäneet aikaa näidenkin asioiden koodaamiseen, vaikka kukaan ei ole niitä edes pyytänyt.

Kävin muuten katsomassa uuden Sherlock Holmesin. Rakastin soundtrackia,  kuten ensimmäisessäkin osassa.  Ja kuten ensimmäisessäkin osassa, juoni oli jotain käsittämätöntä. Mutta saanpahan ainakin viktoriaanisia kiksejä. Ja ah sitä bromancen määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...