keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Aku Ankka presidentiksi!

Luin uutisista, että Väyrynen oli saanut toisella vaalikierroksella suunnilleen yhtä suuren kannatuksen kuin Aku Ankka, mikä tässä tapauksessa on jo jonkin verran. Aloin sitten pohtia, minkälainen presidentti Aku Ankka oikein voisi olla.

Ensinnäkin, kansalaisuus voisi tuottaa ongelmia. Suomen lain mukaa presidentiksi saa ryhtyä täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Kaikki ovat varmasti hyvin tietoisia, että Aku Ankka asuu Ankkalinnassa, joka sijaitsee Yhdysvalloissa, Calisotan osavaltiossa. Toisaalta, Akusta paljastuu sarjakuva sarjakuvalta useita uusia asioita, joten miksipäs hän ei voisi olla salaa myös Suomen kansalainen. Ainakin todisteita hänen Suomi-vierailustaan olemme saaneet, hänhän kävi täällä aikoinaan etsimässä Sampoa. Ehkäpä jonkun aikahypyn pimeänä hetkenä hän ehti myös hankkia kansalaisuuden.

Jos Aku sattuisikin nyt olemaan Suomen kansalainen, seuraavaksi tulisi pohtia luonnetta. Akua ei nimittäin ole kärsivällisyydellä siunattu. Kuinka monta kertaa olemmekaan nähneet hänet tulistuvan jostain aivan mitättömästä asiasta. Aku on myös huono hoitamaan suhteitaan naapuriin, hänhän riitelee jatkuvasti Tulpun kanssa tonttimaasta. Minusta ei olisi mukavaa jos meillä olisi presidentti joka haastaisi kokoajan riitaa Ruotsin kanssa. En edes halua kuvitellakaan minkälaisia rajakiistoja siitä syntyisi.

Olisiko Aku muutenkaan sopiva toimimaan Suomen edustajana ulkomailla? Vaikka Aku onkin matkustellut ympäri  maailmaa (lähinnä Roope-sedän alipalkattuna apulaisena) ei hänen kokemuksensa ulkomaansuhteiden hoidossa ole parasta mahdollista. Yleensä Aku on ollut se, joka vieraita kulttuureja ymmärtämättömänä on joutunut pulaan josta veljenpojan sudenpentujen käsikirja apunaan ovat hänet pelastaneet.

Seuraavaksi voisimme kiinnittää huomiomme Akun parisuhdetilanteeseen. Vaikka hän onkin tunnetusti heteromies, saattaisi silti joillakin olla sanomista. Iineshän harrastaa Akun kanssa jatkuvaa on-off -suhdetta, joka ei tee hyvää presidenttiehdokkaan maineelle. Menihän  Halonenkin naimisiin presidentiksi päästyään. Akun ja Iineksen suhdetta tosin mutkistaa se, että he ovat kerran jo menneet naimisiin (ja tästä on olemassa filmimateriaalia todisteena) mutta kaikessa hiljaisuudessa ottivat avioeron jotta heidän suhteensa voisi olla avoimempi. Iineshän karkaa Hannun syliin joka kerta kun Aku tekee jotain typerää.

Akun perhesuhteet muutenkin ovat todella epäilystä herättävät. Ensinnäkin, hän on yksinhuoltaja joka huoltaa kolmea sisarenpoikaansa. Joskus tosin tuntuu että sisarenpojat huoltavat enemmän Akua. Kukaan ei tiedä minne Akun sisar Della on kadonnut eikä viranomaisia tunnu kiinnostavan. Vanhemmista ei ole tietoakaan, ja ainoat kuvioissa pyörivät sukulaiset ovat pihiäkin pihempi eno (jota kutsutaan sedäksi, todennäköisesti siksi että setä nyt vain yksinkertaisesti on paljon siistimpi nimitys kuin eno) ja Kaino-Vieno Ankka, jota myös mummo Ankaksi kutsutaan. Kroisostakin rikkaamlta enolta kaiken lisäksi on turha alkaa pyytää rahaa vaalikampanjaan.

Vaalikampanja voisi todellakin olla ongelma. Mikä olisi Akun slogan? Vai tekisikö hän Soinit ja vetoaisi niihin jotka eivät ole ennen niin paljon äänestämisestä välittäneet? Ainakaan koulutukseltaan Akulla ei ole paljon kehumista. Hänen pisimmät uransa ovat olleet Kattivaaran margariinitehtaalla, mutta kilomerkitehtaankin antoisat ajat ovat tulleet hyvin tutuiksi. Toisaalta, Akua voisi luonnehtia luovana hulluna nerona, joka aina välillä keksii mestarillisen idean ja menestyy siinä. Milloin se on postilentäjä ja milloin ruokakriitikko. Ehkäpä presidenttikilpaan ryhtyminen voisi olla yksi näitä luovia hetkiä jotka osoittautuvat menestykseksi. Mutta kannattaa silti muistaa, että melkein jokainen Akun menestyksellinen hetki on kääntynyt turmiolliseen alamäkeen josta useinmiten on seurannut maanpako.

Kaiken lisäksi voisin vielä mainita, että Akun valituksi tuleminen olisi täysin mahdotonta, sillä heti kun Hannu Hanhi kuulisi hänen asettumisestaan ehdokkaaksi, kiinnostuisi hänkin kisasta ja asettuisi Keskustan ehdokkaaksi.

Niin, ovatkohan nyt kaikki Akua äänestäneet ajatelleet aivan loppuun saakka?

2 kommenttia:

  1. Pakko oli päästä sanomaan, että Hortensia on Akun äiti, siskon nimi on Della :) Mutta muuten oiva blogikirjoitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, oho, olipas kauhea moka tällaiselta Ankka-nörtiltä! Pakko korjata heti. Kiitoksia huomautuksesta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...