sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Third Star

Nyt on kyllä pakko myöntää, että olen ajautunut siihen vaiheeseen Sherlock-fanitusta, että olen alkanut tutustua sarjan näyttelijöiden muuhun tuotantoon. Tähän mennessä kyllä kaikki elokuvat ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Olen oikeastaan ihan iloinen tästä, sillä olen päätynyt katsomaan hyviä elokuvia joita en olisi ilman jotain tiettyä näyttelijää päätynyt katsomaan.

Yksi tällainen elokuva on Third Star. Kiinnostuin siitä aivan puhtaasti sen takia että pääroolia näyttelee Benedict Cumberbatch ja kuulin että se on muutenkin todella hyvä elokuva. Päätin siis eräänä tylsänä iltana tutustua siihen.Elokuva kertoo syöpää sairastavasta Jamesista, joka haluaa lähteä kavereidensa kanssa vaeltamaan päästäkseen hetkeksi pois siitä kaikesta mikä häntä sillä hetkellä sairauden takia ympäröi. Elokuva oli mukavan poikkeava syöpäkertomus. Yleensä ollaan sairaalassa huivi päässä saamassa hoitoa ja itkemässä sukulaisten kanssa, mutta tässä elokuvassa matkustettiin kauniissa englantilaisessa maisemassa ja pelleiltiin kavereiden kanssa, välillä unohtaen kokonaan että yksi porukasta on sairas, mikä teki elokuvasta paljon aidomman tuntuisen.

En muista milloin viimeksi olisin nähnyt elokuvan, joka antaa kylmiä väreitä aivan ensisekunneista lähtien, hallitsemattomia naurukohtauksia sen puolivälissä ja kyyneleitä aivan lopussa. Oli todella virkistävää katsoa sen Iron Man -maratonin jälkeen jotain missä on silmäiloa, hyvää musiikkia ja juoni joka ei rakentunut Tony Starkin egon ympärille (Rivien välistä voitte ehkä lukea, etten kauheasti pitänyt Iron Maneista. Tulipahan nekin katsottua "yleissivistyksen" nimissä.) Yleisestikin ottaen kaiken sen mediasta läpi tunkevan amerikkalaisuuden jälkeen on aina virkistävää katsoa jotain brittiläistä, jotain jossa asioista ei tarvitse tehdä niin isoa numeroa.

Yksi asia minun on aivan pakko nostaa elokuvasta oikein jalustalle: sen soundtrack. Mielestäni soundtrack on iso osa mitä tahansa TV-sarjaa tai elokuvaa. Se voi pelastaa huonon elokuvan ja pilata lupaavan. Third Starissa oli muutama kohtaus jotka olisivat ilman sopivaa musiikkia voineet olla paljon tylsempiä. Jo aivan ensimmäisistä sekunneista lähtien musiikki sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin ja se jatkui koko elokuvan ajan. Parhaassa tapauksessa soundtrack ei ole pelkästään taustahälyä vaan yksi keino kertoa tarinaa eteenpäin, ja juuri tässä elokuvassa tämä kriteeri mielestäni toteutui.

Lyhyesti sanottuna: kannattaa ehdottomasti katsoa. En tiedä mitä voisin tästä elokuvasta enempää kertoa ilman että paljastaisin merkittäviä asioita juonesta. Itsekin aloin katsoa elokuvaa vain tiedoilla "siinä on Benedict jolla on hattu päässä ja sen hahmolla on syöpä" enkä todellakaan pettynyt. Yhtä aikaa kaunis, hauska ja surullinen elokuva ystävyydestä. Nousi heti suosikkieni listalle, ja harkitsen DVD:n ostamista.


2 kommenttia:

  1. Moikka! En tiedä huomaatko tätä kommenttia enää, kun tästä julkaisusta on jo hieman aikaa. Mutta tosiaan olen itse aivan hirveä Sherlock-fani ja olen juuri itsekin alkanut katsella Benedictin muutakin tuotantoa. Haluaisin kovasti nähdä tuon Third Starin, mutten löydä sitä Youtubesta.Onko sulla siihen jotain likkiä vai tiedätkö, että voiko sitä katsoa muualta?:) Olisin hyvin kiitollinen tiedosta!Toivottavasti tämä kommentti näkyy vielä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tilasin elokuvan DVD:n ebaysta, sieltä löysin todella halvalla hinnalla (olisko ollut 5€) Jos et halua tilata, varmaan googlettamalla löytyy jotain online paikkoja joita kautta katsoa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...