maanantai 13. elokuuta 2012

Kuvia 2


 Tämä kesä on ollut hyvin sateinen, ja se on näkynyt lehtien otsikoissa asti. Oulun uutisoitiin muuttuneen Venetsiaksi. Itse olin tosin juuri silloin paikan päällä enkä edes nähnyt tulvapaikkoja. Sateet ovat vaikuttaneet myös joen pintaan, jonka takia patoluukut on pitänyt avata. Äiti halusi välttämättä lähteä katsomaan niitä.

Vertailun vuoksi: normaalisti kaikki tai vain yksi luukku on kiinni ja padon alajuoksun puoleinen vesi on niin matalalla että pohjan kivet näkyvät.


Menimme sitten jäätelölle ja huomasin samalla että taivaalla on Nordeaa mainostava kuumailmapallo.


Muita kuvia joita on kertynyt viime viikkojen aikana.


Sukuloimassa ollessak ävin paikallisessa kirjastossa ja siellä oli näyttely näistä hienoista laukuista. Harmi etteivät ne olleet myytämävä, sillä varsinkin ylin oikealla olisi voinut jopa lähteä mukaan.


Supersuuria mansikoita!Sumuiunen ilta.


Joku hyttysen näköinen ötökkä joka hengaili mummulan terassilla. Se oli vielä isompi kuin kirsisääski.


Annika tyylikkäänä ladyna ennen piknikille menoa. :)


Olin serkkuni syntymäpäivillä ja lapsille oli tarjolla näitä karkkeja. Koska karkkeja jäi yli, minutkin päätettiin laskea vielä lapseksi ja sain oman. Ne eivät kuitenkaan maistuneet enää niin hyvältä kun muisti :(

Ps. Olen lukenut 50 Shadesia nyt noin puoleen väliin enkä enää jaksaisi lukea koska se on loppujen lopuksi aika tylsiä kirja. Juoni, jos sellaista edes on, etenee varsin hitaasti. Minun painokseni on 514 sivua pitkä! Miten tässä kirjassa riittää juttua noin pitkälle! Ja vieläpä, miten juttua riittää täyttämään vielä kaksi seuraavaa kirjaa? Kirjassa on kyllä todella huvittavia kielikuvia, kuten "my very small inner goddess sways in a gentle victorious samba". Jossain vaiheessa myös kerrottiin että päähenkilön kasvot olivat yhtä punaiset kun kommunistinen propagandajuliste, mutta en enää muista missä kohtaa niin en löydä tarkkaa lainausta. Kirjailijalla on myös välillä hyvin suppea sanavarasto varsinkin kiroilun kohdalla. Päähenkilö ajattelee kokoajan joko holy shit tai holy fuck. Kerran jopa holy cow tai holy moses. Olen kuullut että kirjaa lukiessa pitäisi pelata juomapeliä juomalla aina kun sana there mainitaan, mutta omasta mielestäni holy -jotain- olisi paljon tehokkaampaa.

Kirjan suomennos on muuten jo ilmestynyt...Vaihdoin ulkoasun. Sanokaa jos näyttää hassulta (kuvat tulevat sivupalkin päälle tjsp). Minun läppärissä on leveä näyttö  ja käytän Chromea joten joillakin se saattaa näkyä erilaisena.

3 kommenttia:

  1. Vertailun vuoksi: normaalisti kaikki tai vain yksi luukku on kiinni ja padon alajuoksun puoleinen vesi on niin matalalla että pohjan kivet näkyvät.
    Yleensä kaikki patoluukut on Kiinni ja joskus siis yhtä luukkua avataan...
    poikkeustilanteissa ja isoissa tulvatilanteissa kuten nyt oli tuossa kuvassa, on kaikki patoluukut auki tai kaksi niistä... Luukut läpäisee maksimissaan vettä yli 1000 kuutiota sekunnissa jos ne avataan sepposelleen ja joen pinta on 11.00metrissä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...