torstai 30. elokuuta 2012

Syksyn TV-sarjat

Idean tähän postaukseen olen saanut Youtubesta, missä olen nähnyt useampia videoita joissa youtuberit kertovat mistä ovat olleet kiinnostuneita sen kuukauden aikana tai mitä odottavat tulevalta kuukaudelta niin television, kirjojen, videopelien, tai vaikka meikkejen tai ihan vain uuden harrastusten parista. Näistä videoista sain idean kirjoittaa jutun TV-sarjoista joita aion seurata tänä syksynä. Tämä ei ole spoilervapaa juttu, joten jos et halua tietää mitään etukäteen, älä lue eteenpäin.

1. Doctor WhoLopetin kuudennen kauden katsomisen heinäkuun alussa, joten alkaa olla jo sellainen olo että olisi uusien jaksojen aika. Seitsemännestä kaudesta on kiirinyt kaikenlaista kiinnostavaa tietoa. Ehkä merkittävin on Doctorin companionin vaihtuminen. Amy on ollut Doctorin seurassa kaksi kautta, Rory hieman vähemmän. Kuudennella kaudella Rorykin pääsi viralliseksi companioniksi ainakin alkutekstien perusteella. Amy on ollut mielestäni ihan mukava companion, olen tykännyt siitä että hän on ollut todella vahvatahtoinen. Rory on kuitenkin ollut ehdoton suosikkini.

Doctor Whon yksi hienouksista kuitenkin on se, että vaikka pitäisikin vanhoista hahmoista, ei malta odottaa uusia. Amyn ja Roryn tarina päättyy viidennessä jaksossa, johon liittyvät myös Weeping Angelsit. Olenkin miettinyt että mitä nuo enkelit onnistuvat aiheuttamaan niin, ettei Doctor voi enää ottaa Pondeja mukaansa. Vaihtoehtoisesti voi käydä myös niin, että vaikka Doctor voisi ottaa heidät mukaansa, he eivät enää halua. Voisin ehkä pitää tuosta vaihtoehdosta, sillä aiemmat New Who companionit Marthaa lukuunottamatta ovat joutuneet jättäytymään Doctorin seurasta ilman vapaata tahtoaan.

Nyt syksyllä näytetään viisi jaksoa joiden nimet ovat Asylum of the Daleks, Dinosaurs on a Spaceship, A Town Called Mercy, The Power of Three ja The Angels Take Manhattan. Jaksoissa on kiinnostavia vierailevia tähtiä. Toisessa jaksossa riittääkin tuttuja naamoja, sillä siinä vierailevat Rupert Graves joka tunnetaan Sherlockin Lestradena, Mark Williams joka on tuttu muun muassa Weasleyn isänä ja toisena roistona 101 dalmatialaisesta ja David Bradley joka on näytellyt muun muassa Pottereissa Voroa ja Game of Thronesissa Walder Freytä. Heidän rooleistaan minulla ei ole mitään tietoa, mutta huomasin että Mark Williams esiintyy myös neljännessä jaksossa. Innolla odottaen.

Viidennen jakson jälkeen saadaankin hieman taas odottaa. Seuraavan kerran Doctor Whota nähdään ruudussa jouluna joulujakson muodossa. Tässä jaksossa myös esitellään uusi companion jota näyttele Jenna Louise Coleman. Hänen hahmonsa nimi on wikipedian mukaan Clara Oswin ja hänen on sanottu olevan jollain tavalla merkittävä. Tuosta nyt ei voi vielä päätellä mitään sillä kaikki companionit ovat aina olleet jollain tavalla merkittäviä. Olen kuitenkin nähnyt kuvia kuvauspaikalta jossa joulujaksoa on kuvattu todella viktoriaanisissa merkeissä. Olisi todella kiinnostavaa jos uusi companion olisikin menneisyydestä! No, vaikka ei olisikaan, luvassa on kuitenkin paljon silmäruokaa hienojen vaatteiden merkeissä.

2. Merlin

Onneksi en joudu pulaan vaikka Doctor Whota näkyykin vain viisi jaksoa! Samalla kun Doctor Who menee tauolle, Merlinin viides kausi alkaa 29.9.En ole vieläkään saanut aikaiseksi kirjoittaa loppuun juttua Merlinistä, mutta eipäs tuo haittaa. Merlin on hieno sarja kunhan vain katsoo läpi sormien muutaman virheen ja hyväksyy faktan että se muistuttaa hyvin paljon kevyttä teinifantasiaa. Kausien edetessä jaksot ovat kuitenkin muuttuneet hieman synkemmiksi ja aiheet vakavimmiksi. Odotan viidettä kautta innoissani sillä nyt vasta tuntuu että tarina pääsee kunnolla vaihtiin. Arthurista on tullut kuningas edellisessä kaudessa, pyöreän pöyrän ritarit on luotu, miekka on vedetty kivestä, Morganasta on tullut noita, Gwenistä kuningatar ja Merlinin voimat sen kuin kasvavat.

Luin jostain Colin Morganin haastattelusta, että Merlinistä tullaan näkemään hieman synkempiä puolia tulevalla kaudella. Siitä saatiinkin jo vihjauksia neljännen kauden lopussa jossa hän loitsun vaikutuksella tappoi Arthurin enon Agravainen. Olen lukenut myös pohdintoja siitä paljastaako Merlin vihdoin taikavoimansa Arthurille. Yksi kauden turhauttavimmista puolista on se, ettei Arthur koskaan tajua vaikka Merlin taikoo vähän väliä melkein Arthurin nenän edessä. Haluaisin että Arthur saisi selville Merlinin salaisuuden, sillä se loisi paljon uusia mahdollisuuksia, ja haluan myös nähdä sen kohtauksen missä Arthur todennäköisesti raivostuu. Neljännen kauden kohtaus jossa Arthur keskusteli Gwenin kanssa Gwenin syrjähypystä Lancelotin kanssa oli mielestäni loistava kohtaus. Odotan jotain samankaltaista viidennestä kaudesta. Tietenkin on mahdollista, ettei Merlinin salaisuus vieläkään tule julki, mikä olisi harmi sillä haluaisin nähdä suuren taikavoimien mittelön Merlinin ja Morganan välillä. Se ei onnistu ilman että ihmiset saavat tietää Merlinistä.

3. GleeKun kolmas kausi loppui, samalla loppui myös minun innostukseni Gleehen. Koko sarjaa on aina vaivannut se, että Rachel on päähenkilö ja Rachel on todella ärsyttävä hahmo, mutta kolmannella kaudella Rachelin ja Finn'in suhde alkoi toden teolla ärsyttää. Minun mittani alkoi olla täynnä, kun päätösjakson viimeinen kohtaus oli erittäin pitkä kohtaus jossa Rachel ja Finn erosivat ja Finn joutui pakottamaan Racheliin junaan New Yorkiin Rachelin unelmakouluun jonne hän pääsi vaikka unohti laulun sanat pääsykokeessa (ja jonne Kurt ei päässyt vaikka oli lähestulkoon täydellinen. Loogista?) On hyvin selvää että joko Finn ja Rachel palaavat yhteen aivan ensimmäisten jaksojen aikana, jolloin cliffhanger oli aivan turha, tai sitten he jahkaavat puoli kautta, mitä en todellakana jaksaisi seurata.

Silti odotan neljättä kautta. Gleessä on aina jotain hyvääkin. En kuitenkaan enää ole yhtä innostunut sarjasta kuin olin joskus ennen. Ennen olin aivan hysteerinen, etten vain vahingossa spoilaantuisi mistään etukäteen, nyt en enää jaksa välittää. Aion olla rento sarjan suhteen ja katsoa jaksoja sen enempää nipottamatta. Tiedostan sen että Rachel tulee olemaan isossa osassa sillä neljännellä kaudella osa sarjasta sijoittuu New Yorkiin missä seurataan Rachelin elämää uudessa koulussa. Se voi kuitenkin olla kiinnostavaakin, sillä ainakin muutaman videopätkän perusteella Rachel ei tule loistamaan uudessa koulussa.

Tietenkin eniten minua kiinnostaa mitä Kurtille ja Blainelle kuuluu. Olen nähnyt jotain spoilaavia kuvia kuvauspaikalta, mutta en kyllä tee mitään johtopäätöksiä ennen kuin olen jakson nähnyt.

Neljännellä kaudella on mahdollista tehdä jotain uutta. Haluan nähdä miten sarjan tekijät ovat siinä onnistuneet. Tietenkin olen myös aina kiinnostunut siitä mitä lauluja coveroidaan ja minkälaisia viittauksia tehdään tämän hetken pinnalla oleviin ilmiöihin. Seuraan niin monta sarjaa jotka ovat irrallaan tästä maailmasta, joten edes jotenkin realistista maailmaa jäljittelevä sarja on mukavaa vaihtelua. Toinen kausi on silti edelleen paras. Toivon että neljännellä kaudella olisi samankaltaisia teemajaksoja.

4. The New NormalTämän uuden suloiselta vaikuttavan TV-sarjan pilootti on jo katsottavissa netissä, mutta virallisesti se alkaa 11.9. Kyseessä on uusi sarja Ryan Murphylta. Piloottia katsoessani huomasin siinä tiettyjä gleemäisiä elementtejä. Mikä juttu Ryanilla on Ohioon? Pilootissa vilahti Gwyneth Partlow, joka on vieraillut Gleessä, ja NeNe Leakesilla näyttää myöskin olevan rooli. Dialogi oli jossain määrin tutun kuuloista, mutta se ei haittaa sillä aihe vaikuttaa niin mahtavalta että tälle sarjalle on pakko antaa edes mahdollisuus. Lisähuvia tuo Justin Bartha joka näytteli National Treasureissa Rileytä. Nuorempana fanitin hetken noita kahta elokuvaa ja Riley oli ehdoton suosikkini.

5. Downton Abbey

En vielä ole ihan varma million oikeastaan alan katsoa tätä sarjaa, sillä välillä englanti on sen verran haastavaa että kaipaisin tekstitystä. Yle on tuntunut tykkäävän tästä sarjasta ja sen vuoksi on näyttänyt aina uuden kauden aika nopeasti. Minulla ei ole mikään kauhean kova kiire päästä katsomaan Downton Abbeyta koska nyt näkyy muitakin sarjoja, joten saatan hyvin odottaa siihen että Yle näyttää kolmannen kauden.

En edes oikein osaa sanoa mikä minua Downton Abbeyssa viehättää. Ehkä se vanhanaikaisuus. Vaikka todellisessa elämässä raivostun jos joku käyttäytyy aivan liian vanhanaikaisesti, fiktiivisessä maailmassa on hauska seurata vanhanaikaisia ongelmia. Downton Abbeyssa on sotaa, avioliitto-ongelmia, sen ajan feminismiä, luokkayhteiskuntaongelmia, hieman politiikkaa, kivoja maisemia ja kauniita pukuja. Draama on melko hienovaraista, mutta sarja on samaan aikaan hauska ja traaginen. Sarja ei esitä asioita täysin mustavalkoisesti, vaan siinä seurataan Crawleyn perheen lisäksi myös palvelusväen tapahtumia tasapuolisesti.

Olen aika hyvin välttynyt kolmannen kauden spoilereista. Tiedän vain että luvassa on ehkä häät. Sarjan yksi hyvä puoli on se että koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Hyvinkin suuressa roolissa oleva henkilö saattaa kuollaViimeaikaisen päivitystiheyden perusteella minulla on ollut tylsä elokuu. Tai sitten vaihtoehtoisesti olen vain keksinyt paljon lisää kirjoiteltavaa.

En oikein tiedä minkälainen päivitystiheys edes olisi hyvä. Luin juuri että joidenkin mielestä suuren suosion saavuttamiseksi kannattaa päivittää useasti päivässä, seurata jokaista takaisin ja kommentoida muiden blogeja paljon jotta saisi lisää seuraajia.

Itse kuitenkin ärsyynnyn jos joku päivittää useasti päivässä sillä kaikkien muiden blogien päivitykset hukkuvat yhden spämmin sekaan. Olen lopettanut joidenkin blogien lukemisen koska ne päivittivät useasti päivässä. En myöskään halua seurata jokaista takaisin, sillä haluan seurata vain sellaisia blogeja joita oikeasti haluan lukea. Kommentoinnin tarkoituksen ymmärrän koska totuus on että jos jättää itsestään jälkiä ympäri blogimaailmaa, ihmiset todennäköisemmin löytävät blogisi. En kuitenkaan itse bloggaa lukijamäärän ja "feimin" takia, vaan sen takia että minulla on liika ajatuksia ja haluan jonkun kanavan jonka kautta vuodattaa ne pois pyörimästä päästä. Lukijat ovat kuitenkin plussaa, sillä kommentit kannustavat jatkamaan.

Mitä mieltä itse olette?

1 kommentti:

  1. Glee! <3 I'm fortunate, I guess, because I actually like Rachel (I mean, she can do things that are annoying and ridiculous, but overall I like her), so I'm really looking forward to season 4! Of course, Kurt and Blaine are my absolute favorite characters, so let's hope they get a lot of screen time too!! As one of the four who graduated but are still regulars on the show (Rachel, Finn, Kurt, and Santana), I think Kurt should get quite a bit of attention! I hope so, anyway! :)

    I'm not sure which season of Glee I like best. I definitely lean toward season 2. But I really liked season 3. And season 1. I can't choose!

    Yay, The New Normal! I'm really excited to see where that goes! The pilot was so sweet, and I think there's a lot of potential for a great show! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...