keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tukholma 9.-12.7.2012

Tukholmanmatkasta on ehtinyt kulua jo yli kuukausi. Olen pantannut tätä postausta koska Merillä olisi muutama kuva joita en ole vielä saanut, mutta en ikinä muista pyytää niitä kuvia kun näemme, enkä edes tiedä onko siellä jotain julkaisukelposta, joten parempi kirjoittaa tämä nyt pois alta. Vähän yli kuukauden myöhästyminen ei ole mitään kun verrataan siihen etten ikinä kirjoittanut mitään Lontoosta vaikka niin lupasinkin.

Verrattuna Lontoon jäätävään aamulentoon, tuntui todella rennolta että lensimme Tukholmaan vasta puolenpäivän jälkeen. Odotellessamme lennon lähtöä löysimme lentokentältä hierontatuoleja joiden parissa aika kului hyvin.

Ensimmäisenä päivänä emme tehneet oikein mitään erikoista. Kun olimme saapuneet Tukholmaan, otimme taksin hotellille. Yövyimme Långholmenissa, joka sijaitsi muutaman kilometrin päässä itse keskustasta ja on entinen vankila joka on kunnostettu hotelliksi. Alue oli todella idyllinen eikä se edes ollut kauhean suuri turistirysä. Paikka oli pikemminkin yöpymispaikka ruotalaisille perheille jotka olivat kotimaanmatkalla. Hintaansa nähden se oli myös tosi laadukas. Ehkä edullinen hinta johtui siitä, ettei se sijainnut suosituinpien matkailukohteiden vieressä.

Tavoitteenamme oli etsiä vain joku ruokapaikka, mutta lopulta päädyimme kävelemään koko matkan keskustaan asti käyttäen epäloogisia kiertoteitä. Hankimme metroliput ja päädyimme syömään T.G.I. Friday'siin. En ollut koskaan aiemmin kuullut paikasta mutta kuulemma se on melko suosittu amerikkalainen ketju.

Tämä taitaa olla ainoa julkaisukelpoinen kuva ensimmäiseltä päivältä, otettu juuri ennen metroon menoa.

Toisena päivänä pidimme shoppailupäivän. Itse en ole mikään suuri shoppailija, mutta oli silti mukavaa kierrellä Tukholman kauppoja. Oli kuitenkin niin kuuma päivä etten jaksanut sovittaa mitään joten en myöskään ostanut uusia vaatteita. Onhan minulla niitä ennestäänkin jo vaikka kuinka paljon. Ostin kuitenkin huulivoidetta Lush-nimisestä liikkeestä jossa Annika halusi välttämättä käydä ja kynsilakan jostain liikkeestä jonka nimeä en enää muista. Kynsilakan sävy on hieman syksyinen, joten alan käyttää sitä varmaan sen jälkeen kun säät vielä vähän kylmenevät.Suloinen karkkikauppa jonka nimeä en enää muista. Ostin tuolta tuliaisia ja Jelly Beanseja.

Jälleen yksi kauppa jonka nimeä en muista. Tässä kaupassa oli hyvin hypnoottinen tunnelma johtuen keltamustasta sisustuksesta ja lukuisista peileistä.

Kävimme syömässä Hard Rock Cafessa joka oli yllättävän kaukana. Erehdyin ottamaan aivan liian ison jälkiruoan. Omenakakku oli todella hyvää, mutta menun kuvassa se oli näyttänyt noin kolme kertaa pienemmältä.

Kolmantena päivänä menimme Gröna Lundiin ja Djurdårdeniin. Olin alunperin luullut että Djurgården on eläintarha, mutta sitten sain selville että se onkin vain iso puistoalue. Myöhemmin sain kuulla että kyllä Tukholmassa olisi ollut myös eläintarhakin. No, ei tullut sitten nähtyä häkkieläimiä, mutta tuli nähtyä muuten ihan näyttävää puistoaluetta. Olisimme menneet Vasa-museoon jos jonot eivät olisi olleet niin järkyttävän pitkät. Kuljimme Vasa-museon ohi ja päädyimme vanhan näköiselle hautuumaalle.Tämä kuva on jo jollain tasolla taiteellinen. Jonkun indiebändin levykansikuva?


Suurin juttu sinä päivänä oli ehkä Gröna Lund jossa kävimme vuoristoradassa ja peilitalossa. Luulimme myös että Annikan lompakko varastettiin Ben&Jerry jäätelöbaarissa, mutta lompakko löytyi myöhemmin repun vuoren sisältä.


Panoraamakuvaa Gröna Lundista


Vuoristoradan jonossa.Kaupunkilomilla jalat joutuvat koetukselle runsaan kävelyn vuoksi. Päätimme pitää illan vapaata kävelystä ja kävimme ostamassa pikniktarpeet. Menimme Långholmenin puistoalueelle piknille vain hengaamaan, nauttimaan lämpimästä illasta, kirjoittamaan postikortteja ja lepuuttamaan kipeitä jalkoja.

Piknikeväisiimme kuuluivat Oreot koska Oreoita ei myydä täällä ja pitihän niitä maistaa.

Someone might recognize this post card ;)Torstai oli viimeinen päivä Tukholmassa. Olimme jo aiemmin poikenneet Gamla Stanissa kuninkaanlinnan yhteydessä, mutta nyt päätimme mennä kiertelemään sitä hieman enemmän. Meriä taisi muistaakseni kiinnostaa joku Tintti-kauppa. Vaikka Tintti ei edes ole ruotsalainen juttu, siellä näkyi yllättävän paljon Tintti-aiheisia juttuja. Ehkä Ruotsissa ollaan kovia faneja?

Teekauppa.

Tintti-kauppa unohtui varsin pian kun huomasimme tämän Sciense Fiction Bokhandelnin.

Se näyttii melko pieneltä ulkoapäin katsottua, mutta oikeasti se oli todella iso ja kaksikerroksinen. Sisällä näkyvät tilat olivat varattu ainoastaan englanninkielisille uutuuksille, mutta syvemmällä oli vielä vaikka kuinka monta osastoa.

Tämä osasto oli varsin mieluinen. Mukaan lähti ylimmällä hyllyllä aika huonosti pilkottava Tardis-muki ja keskimmäisellä hyllyllä pilkottava Sonic Screwdriver joka on täysin hyödytön lelu josta kuitenkin koitui hyötyä kirjahyllyni pystytykselä sillä tarvitsin taskulamppua ja Sonic Screwdriveriin syttyy valo. Kuvassa näkyvä Tardis-pehmolelu päästeli Tardis-ääniä.

Harry Potter -osasto oli myös loistava. Siellä myytiin elokuvaversioita monien hahmojen sauvoista, tosin todella korkeaan hintaan. En ostanut mitään muuta kuin luihuisavaimenperän sillä Pottermore lajitteli minut sinne.
Salaisuus: tuo purkki oli oikeasti täysin tyhjä.

Erittäin söpö mainos GRRM:n uusimmasta kirjasta. Kaupassa oli myynnissä todella monta erilaista painosta herran kirjoista, monenlaisia pokkareita ja järkyttävän kokoisia kovakantisia painoksia, englanniksi ja ruotsiksi, ja joka puolella kauppaa. 

Gamla Stanin katukuvaa. Alue oli yllättävän pieni mutta siellä oli todella mukava tunnelma. Ahtaita kujia ja ovia yllättävissä paikoissa, paljon ylä- ja alamäkeä sekä puita paikoissa joissa luulisi etteivät ne kasvaisi.Hmm, ilme ei kyllä ole paras mahdollinen, mutta onnistuinpa ostamaan scifikirjakaupasta Doctor Who Magazinen. Huomaa kaksi muovikassillista tavaraa samasta kaupasta. Tulin ostaneeksi esimerkiksi kovakantiset englanninkieliset Potterit 2-4 lastenkansilla, sillä en vielä omistanut niitä.

Jälleen hieman panoraamakuvaa. Vierailevana tähtenä minun sormeni kartan kanssa.

Kun vanha kaupunki oli nähty, päätimme lähteä lentokentälle. Vietimme siellä aikaa muun muassa shoppailemalla Milka-suklaata. Miksi sitä ei myydä täällä? Parasta suklaata ikinä. Istuimme myös Starbucks-kahvilassa. Ensimmäinen Starbucks-kahvila on avattu myös Suomeen, Helsingin lentokentän 2-terminaaliin. Ehkä se sieltä levittäytyy pikkuhiljaa muuallekin Suomeen.

Minun kahvivalintani määräytyi sen mukaan kuinka paljon minulla oli kruunuja jäljellä. Minulla oli muistaakseni 35 kruunua jäljellä, millä sai Americano-kahvin isoimman vaihtoehdon. Myöhemmin otin selville että Americano on espressoa joka on laimennettu veteen.

Lähettyvillä oli myös jonkinlainen lasten leikkipaikka jonne me tietenkin menimme.


Mitä vielä voisin sanoa Tukholmasta? 

Se ei tuntunut niin eksoottiselta kuin esimerkiksi Lontoo, sillä olimme kuitenkin vielä Pohjoismaissa. Kaupoissa myytiin ihan yhtä paljon Fazeria kuin Suomessakin ja suomalaisiin turisteihin törmäsi ihan koko ajan. Vaikka suoritinkin ruotsin lukiossa hyvin alhaisilla arvosanoilla enkä edes kirjoittanut ainetta, huomasin että jotain oli kuitenkin jäänyt päähän. Minua kuitenkin turhautti että vaikka ymmärsin mitä kassalla sanottiin, en osannut vastata ruotsiksi.

Ruotsista tulee aina lapsuus mieleen, sillä kun lauantaina lastenohjelmat loppuivat, vaihdettiin ruotsinkieliselle kanavalle missä ne vielä näkyivät :D

4 kommenttia:

 1. Ohh, I love this! (The postcard, yay!! :D) It looks like you had a nice time! :)

  OMG, the translation is (once again) terrible, but do they not sell Oreos in Finland? :O

  And yes, I'd say that TGI Friday's is pretty popular here. :) I've only been there once or twice (mostly when I travel... I think I've been to the NYC one the most, haha), but you can definitely find them in most cities in the US! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I haven't seen any Oreos here. I've heard they sell Oreos somewhere is Helsinki in some special American Store/Department xD but not here.

   Poista
  2. Ah! That is a tragedy. What did you think when you had them in Stockholm? :)

   Poista
  3. I'm pretty sure we have talked about this before... or maybe I'm just mistaken. They were delicious, but not so delicious I'd be really disappointed I can't buy them here. I can live without Oreos.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...