maanantai 29. lokakuuta 2012

Nick and Norah's Infinite Playlist & kiintoisa arvontaVaikka Nick and Norah's Infinite Playlist (David Levithan ja Rachel Cohn) on noin 180 sivun mittainen kirja, minulla meni sen lukemiseen muutama päivä. Laittaisin kirjan samaan kategoriaan John Greenin kirjojen kanssa (ovathan Green ja Levithan kirjoittaneet yhdessä kirjan joka odottaa hyllyssäni lukemista) sillä kirja on samantyylinen lyhyehkö amerikkalainen nuortenkirja joka kertoo melko tavallisista nuorista nuorien ongelmineen mutta joka sisältää jonkinlaista keittiöfilosofiaa. Päähenkilö on hieman hiljaisempi tyyppi joka pohtii paljon ja joka ei ehkä ole se kaikista menevit eksovertti. Koska kirjassa oli paljon ajatuksia herettäviä monologeja, sen lukeminen oli hidasta. Jokainen luku oli alle 10 sivua pitkä, mutta minusta tuntui että jokaisen luvun jälkeen täytyi pitää pieni tauko.

Kirja kertoo Nickista ja Norahista, pojasta ja tytöstä, jotka tapaavat sattumalta kun Nick näkee entisen tyttökaverinsa toisen pojan kanssa ja haluaa esittää exälleen että hänkin on päässyt jo yli suhteesta. Hän pyytää Norahia esittämään hänen tyttökaveriaan seuraavat viisi minuuttia. Viisi minuuttia kuitenkin venyy vähän pidemmäksi ja kun Norah tekee sopimuksen Nickin kavereiden kanssa, Norah päättää jäädä Nickin seuraksi koko loppuillan ajaksi. Illan aikana selviää, että heillä on paljon muutakin yhteistä kuin samanlainen musiikkimaku. Kirja kattaa yhden yön tapahtuvat New Yorkin kaduilla, yökerhoissa, pikaruokaloissa, 24/7h marketeissa ja takseissa.

Minusta tuntui kuin olisin lukenut erittäin hyvin kirjoitettua ja suunniteltua roolipeliä. Tapahtumia on aika vähän, mutta hahmojen ajatukset pitävät tekstin kiinnostavana. David Levithan on kirjoittanut kaikki Nickin osuudet, kun taas Rachel Cohn on kirjoittanut Norahin luvut. Heidän kirjoitustyylinsä erottuivat selkeästi toisistaan, mutta se ei haitannut, sillä olivathan luvut aina kahden eri ihmisen näkökulmista. Levithan ja Cohn ovat tykänneet yhdessä kirjoittamisesta niin paljon, että ovat kirjoittaneet yhdessä kaksi muutakin kirjaa, Naomi and Ely's No Kiss List ja Dash & Lily's Book of Dares. Minua kiinnostaisi lukea nuo kirjat, mutta niitä ei saa kirjastosta joten minun pitää harkita olenko valmis ostamaan ne omaan hyllyyni.

Jos onnistut Nick and Norah's Infinite Playlistin jostain käsiisi saamaan, suosittelen lukemaan. Se on myös hyvää kannustusta englanniksi lukemiselle, sillä teksti on aika helppoa ja kirja on lyhyt, joten tästä kirja on hyvä saada onnistumisen tunne. Kirjasta on myös elokuva, mutta en ole katsonut sitä.Lopussa vielä haluan mainita arvonnasta jonka löysin tänään. Luen ja kirjoitan -blogissa on arvonta jossa on tarjolla todella kätevän näköinen lukulamppu. Arvontaan pääset TÄSTÄ.

1 kommentti:

  1. Nick and Norah's infinite playlist on yksi mun lempileffoista! en oo kirjaa lukenut, vielä, mutta elokuva on ihan mahtavasti näytelty ja tulee ihan sellainen olo että katsoisi oikeiden ihmisten seikkailuja ympäri new yorkia. oon nähnyt sen miljoonasti ja aina se on yhtä hyvä :>.

    xx Stu

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...