tiistai 1. tammikuuta 2013

Elokuvat 2012


Näyttää siltä, että olen tasaisesti käynyt kerran kuussa elokuvissa. Todellisuudessa kävin maaliskuussa kolmesti elokuvateatterissa ja tuosta kuvasta puuttu oikeastaan yksi loppu, sillä kävin ihan vasta katsomassa Hobitin uudestaan 2D:nä.Tammikuu:
Leijonakuningas 3D (x)

Jonka kävin katsomassa kaverini syntymäpäivänä kunnon nostalgiafiiliksissä.

Helmikuu:
Vuosaari

Päädyin katsomaan tätä kaveriporukan kanssa. Taitaa olla ainoa suomalainen elokuva jonka näin teatterissa vuonna 2012, enkä oikein pitänyt. Siinä oli kivoja roolisuorituksia, mutta se oli niin perinteistä suomalaista "kaikki on kurjaa kun ollaan köyhiä ja sairaita ja masentuineita ja vaimokin pettää ja koira kuoli" elokuvaa, enkä oikein pidä sentyylisistä filminpätkistä.

Maaliskuu:
Pappi lukkari talonpoika vakooja
Hugo (x)
Nälkäpeli

Pakko myöntää, että Pappi lukkarin kävin katsomassa ihan puhtaasti Benedict Cumberbatchin takia, mutta elokuva oli hyvin katsottava ilman häntäkin. Luin elokuvan nähtyä myös kirjankin.
Nälkäpelin kävin katsomassa ensi-illassa, ensimmäisessä näytöksessä joka näytettiin, enkä ollut edes suunnittelut sitä. Minulla oli kamalan tylsää, joten päätin vain lähteä katsomaan sen, ja minulla oli jopa niin hyvä tuuri, että sain ostettua paikan kavereideni vierestä.

Huhtikuu:
Titanic 3D

Jonka jälkeen purukalustoni oli kipeä päivätolkulla, sillä purin hammasta lopussa todella ahkerasti, etten aloittaisi kamalaa itkuparkukohtausta. En ollut moneen vuoteen katsonut Titanicia, joten elokuva tuntui kuin uudelta.

Kesäkuu:
Prometheus

Kaveriporukassani oli vähän kinaa, sillä yhden pojan mielestä tytöt eivät halua katsoa mitään muuta kuin romanttista komediaa, joten hieman uhmalla päätin, että mennään katsomaan nyt Prometheus, joka ei todellakaan ole romanttinen komedia. En oikeastaan ollut mainoksien perusteella ollut kiinnostunut elokuvasta ollenkaan, mutta niin vain menin katsomaan sen. Elokuva oli todella hyvin kuvattu ja näytelty, sen erikoistehosteet olivat loistavat ja soundtrack hieno, mutta... käsikirjoitus... Juonessa oli aivan kamalia aukkoja! Miksi tuntuu olevan hyväksyttävää, että juuri käsikirjoitus saa olla kamala kunhan kaikki muu on hyvää, kun mielestäni käsikirjoitus on juuri yksi tärkeimmistä asioista.

Heinäkuu:
The Amazing Spider-Man

Mitäs tästä elokuvasta sanoisin? Se oli kiva, mutta mielestäni hämähäkkimies kuvattiin aivan liian nopeasti uudestaan. Ehkä aiemman trilogian kolmas osa ei ollut niin loistava, mutta olisi silti voinut odottaa viisi vuotta lisää, ennen kun aletaan tekemään uutta versiota.
Elokuvan jälkeen kävelin kotiin seitsemän kilometriä, joten se ilta on jäänyt hyvin muistiin.

Elokuu:
Yön ritarin paluu
Urhea

En ollut katsonut Yön ritaria ikinä, joten kun kaverini pyysi minua leffaan, lainasin häneltä aiemman osan ennen kuin lähdin hänen mukaansa katsomaa trilogian päätösosaa. Olipahan tuoreessa muistissa edellisen elokuvan tapahtumat. Totesin, että tykkään enemmän vakavista supersankarielokuvista kuin Marvelin kieli-poskessa -leffoista.
Urhea oli hienoinen pettymys, sillä Disney on tehnyt ihan vasta karhu-ihmis -aiheisen elokuvan, nimittäin Karhuveljeni Kodan. Urhea keskittyi myös hieman liikaa äiti-tytär -suhteeseen, mikä on kyllä Disney-tasolla hienoa, kun otetaan huomioon, että lähes joka Disney-elokuvassa sankarin äiti on kuollut, mutta... jokin jäi vain tästä elokuvasta puuttumaan. Animaatio oli kyllä todella kaunista, ja elokuva poiki minulle uuden lempibändin, Mumford &Sonsin, mutta en pitänyt siitä, kuinka persoonalliksi henkilähahmot oli animoitu anatomian kustannuksella.

Marraskuu:
Skyfall (x)

Joulukuu:
Hobitti: Odottamaton matka (x)(x)

Ensi vuodelta odotan ainakin Les Misérablesia ja Anna Kareninaa. Ilmeisesti The Mortal Instruments: City of Bones on myös tulossa Suomeen, joten ehkä menen katsomaan senkin. Luonnollisesti odotan jo nyt ensi joulukuussa tulevaa uutta Hobittia. Quentin Tarantinoltakin tulee uusi elokuva, Django Unchained, joka kiinnostaa minua, sillä olen pitänyt kaikista aiemmin näkemistäni Tarantinon elokuvista.

Olen myös katsonut elokuva DVD:ltä, mutta en muista niitä kaikkia, sillä en pidä niistä kirjaa. Olen kuitenkni kirjoittanut jutun Third Starista, jonka ostin viime kesänä itselleni. (x)

Olen aika huono kirjoittamaan elokuvista ajatuksia ylös, sillä en katso niitä yhtä paljon kuin luen kirjoja, enkä ole siis perehtynyt aiheeseen kovin paljon. Yritän kuitenkin kirjoitella joskus jotain ylös, jos vain ajatuksia syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...