sunnuntai 27. tammikuuta 2013

MarttakerhoiluaEn ole marttaliittoon liittynyt, mutta päätimme Annikan (x) ja Nallen (x) kanssa kutsua lauantaitamme sillä nimellä. Joskus kauan aikaa sitten, varmasti ainakin kaksi vuotta sitten, päätimme kokoontua ja ommella yhdessä, ja saimme nyt idean tehdä sitä uudestaan. Minä en omista ompelukonetta, mutta kahdella muulla osapuolella sellainen on, joten kaksi ompelukonetta kolmella henkilöllä ei ole paha tilanne, varsinkin kun Annika aina alivarautuu ja ottaa mukaan vain jonkun pienen ompelutyön jonka hän saa nopeasti valmiiksi ;)

Minä en ole mikään mestariompelija. Minulla oli käsityö yläasteella valinnaisena mutta vihasin niitä tunteja. Jälkikäteen ajateltuna taidan ymmärtää miksi. En osannut ottaa tunneista hyötyä irti, koska minulla ei ollut silloin minkäänlaista pukeutumistyyliä, joten en tiennyt minkälaisia käsitöitä haluan tehdä joten päädyin tekemään jotain tylsiä vaatteita joita en koskaan pitänyt. Kässätunnit kuitenkin opettivat minulle perusjutut: miten paikata reikä sukissa, miten ommella nappi, miten neuloa ja virkata, miten käyttää ompelukonetta yms, joten olen sen jälkeen pystynyt soveltamaan taitojani aina tarpeen tullen. Koska joskus ompelen jotain kavereiden lainakoneilla, pääsin kouluavustajana ollessani opastamaan käsityötunneille ompelukoneenkäyttöä kolmosluokkalaisille. Heidän silmissään olin varmasti mestari.


Päivä alkoi kangaskauppareissulla, jossa tunsin oloni välittömästi ulkopuoliseksi, koska aina ajattelen, että kangaskaupoissa on vain superkäsityöharrastajia ostamassa kankaita Suurin ja Tärkeisiin Monimutkaisiin Töihinsä ja ajattelen että myyjät arvaavat heti että olen amatoori. Kangaskaupassa on toisaalta myös hauska käydä, koska ikinä ei tiedä, mitä kangasta sieltä sillä kertaa lähtee mukaan. Minulla on yksi aika elenganttia kuosia oleva hame (katso lookbook-kuva sivupalkissa) ja yksi aika goottihenkinen hame, molemmat sillä tuloksella, etten tiennyt lainkaan, mitä haluan kaupasta, ja ostin sitten sen kankaan joka silmää miellytti. Tänään mukaan lähti edullisesta palakorista tummansinistä pilkullista kangasta. Olisin ensiksi halunnut ostaa mustaa kangasta valkoisilla polkadoteilla, mutta se oli liian joustavaa trikoota ollakseen hyvä hamekangas, mutta onneksi löysin tämän. Tykkään siitä, että pilkut ovat epäsymmentrisiä.


Hameen ohje on äärimmäisen yksinkertainen ja idioottivarma (mutta silti ompelin ensiksi yhden palan väärin päin, ups). Huolittele reunat, ompele etu- ja takakappele toisesta sivusta yhteen, ompele kuminauhakuja, pujota kuminauha hakaneulan avulla kujaan, mittaa hameen vyötärö sopivan kokoiseksi, ompele kuminauha kiinni, ompele hameen toinenkin reuna kiinni, laita pari pistoa sinne tänne kuminauhan kohdalle, ettei kuminauha käänny sen leveyden takia, päättele ja leikkaa irti jokainen ylimääräinen lanka joka hapsottaa. Tadaa, sinulla on uusi hame!

Hinnaksi tuli vain noin 13 euroa plus päivä sosiaalisessa seurassa ompelukoneen parissa. Itse ompelua oli ehkä hieman yli tunti, muu aika meni teen juontiin.


Aiomme pitää lähitulevaisuudessa hieman lisää marttakerhoilua (ehkä siirryn joskus hieman vaikeampiin kaavoihin) joten ehkä raportoin mitä silloin tulee tehtyä, jos edes tulee tehtyä mitään raportoimisen arvoista.

Tässä vielä kuva toisesta käsityöharrastuksesta. Joskus tulee neulottua lapasia ja villasukkia. Bambupuikot ovat suosikkini, ne eivät ole kylmät eivätkä kilise ikävästi.

Kirjapino kirjahyllyn reunalla sen kuin kasvaa. Olen laittanut kirjan siihen järjestykseen missä olen ajatellut ne lukea, päällimäisenä ne kirjaton kirjat joista menee laina pian umpeen ja alimpana kavereilta lainatut kirjat joista ei voi tulla myöhästymismaksua (elleivät kaverit ala ilkeiksi).


Pahoittelen jos joku säikähti yllättävää hieman henkilökohtaisempaa tekstiä lukioikävästä. En yleensä kirjoittele surumielisiä juttuja tänne, koska yritän pysyä positiivisena, mutta sinä päivänä masensi erittäin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...