perjantai 8. helmikuuta 2013

Lisää haasteita!

Yhtäkkiä haasteita tulee joka nurkasta. Olen hämmentynyt tästä huomiosta. Kiitos siitä joka tapauksessa! Minut haastoi Lukunurkka.
Kuvana käytän itseotettua kuvaa koirastani parin viikon takaa, sillä tähän haasteeseen ei ollut omaa kuvaa.

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.

 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 
 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 
 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
 6. Ei takaisin haastamista.


11 faktaa
 1. Blogini nimi on peräisin vuodesta 2007. Olin päättänyt perustaa blogin kun olin niistä paljon kuullut eikä itsekoodatut nettisivut oikein enää innostaneet. Kun tein tunnukset vuodatukseen, kirjoitin blogin nimisarakkeeseen "Todella vaiheessa" ilmaisemaan, ettei blogin ulkoasu ole vielä valmis. Sitten se vain jäi... ja siitä on muodostunut vakiintunut nimi jonka ajattelen nykyään kuvaavan sitä, kuinka suhteellisen nuorena naisena kaikki todellakin tuntuu olevan ihan vaiheessa.
 2. Tällä hetkellä lempityylisuuntiani ovat jugend ja uusgotiikka.
 3. Rakastan musikaaleja. Mikään ei ole parempaa kuin mahdollisimman mahtipontinen ja tunteellinen musikaalinumero.
 4. En usein ymmärrä "stereotyyppisiä naisia", mutta onneksi Suomessa pärjää hyvin ilman että ymmärtää.
 5. Olen psykosomaattinen jännittäjä. Aina jonkun suuren asian, kuten ulkomaanmatkan, kokeen tai juhlan edessä, olen mieleltäni täysin tyyni mutta kohta huomaan mittaavani kuumetta tai valittavan jotain särkyä. Tietenkin tajuan asian joka kerta vasta kun jännittävä tilanne on ohi... 
 6. Kerran musiikintunnilla lunttasin kun olin (ja olen edelleen) niin surkea tunnistamaan musiikkityylejä. Minulla on oma systeemi nimetä tyylin. "Tää on tällaista rytmikästä hipsterimusaa." "Sellaista trippausmusiikkia." "Semmosta apocalyptista." tai "Hyväntekeväisyyskonserttimusiikkia."
 7. Kävin tänään uusimassa äidinkielen tekstitaidon ja sain fanikohtauksen kun siellä oli Don Rosan sarjakuva. Tapasin Don Rosan syksyllä 2010. Hän oli Stockmannilla, jonne menin maantiedon kirjoitusten jälkeen. Äitini osti Mikki Hiiri -kortin johon pyysi Rosan nimmarin, mikä hävetti minua ihan kamalasti koska Rosan sarjakuvakirjoja lukeneena tiedän, ettei hän pidä Mikistä.
 8. Minusta taitaa olla tulossa kielipoliisi. En väitä että osaisin kieliopin täydellisesti, mutta jos virheen huomaan, saatan kuuluttaa siitä suureen ääneen. Viimeksi eilen valitin siskolle Fazerin uusia suklaakääreitä, joissa lukee tuotteen nimi isolla englanniksi, mutta vain pienellä präntillä suomeksi. Haloo, suomalainen suklaa jota myydään suomessa, miksi se pitää kailottaa siis englanniksi? Onko se nyt niin coolia?
 9. Unelma-ammattini oli joskus nuorempana olla Suomen ensimmäinen nainen joka piirtää ja kirjoittaa Aku Ankkaan sarjakuvia. Idolina luonnollisesti Don Rosan tyyli. Nykyään Ankkaan taitaa tehdä sarjoja naisetkin, mutta en ole lehteä enää vuosiin lukenut niin en ole pysynyt mukana.
 10. Ihailin pienenä myös Flavia Bujoria, koska hän kirjoitti menestykirjan 12-vuotiaana. Kun täytin 13, tunsin olevani epäonnistunut kirjailijana. Nyttemmin olen vain iloinen, etten alkanut julkaisuaikeisiin silloin, koska ne juonikuviot... huh huh. (Flavia Bujorilla on muuten aivan mahtava syntymäpäivä! 8.8.88!)
 11. Kaikkien näiden syvällisten faktoja jälkeen lopetan tyylikkään pinnallisesti: en ole koskaan värjännyt hiuksiani. Okei, kerran vappuna värjäsin pinkiksi vappyväreillä.

11 kysymystä

1. Paikka jossa haluaisit käydä elämäsi aikana ja miksi juuri siellä? 
Pohjoi-Amerikka. No, se onkin iso paikka. Ihan vain siksi, etten ole vielä kertaakaan nähnyt ja pitäähän sitä joskus nähdä mitä rapakon takana oikeasti tapahtuu.

2. Ruoka, jota et voi sietää? 
Olen aika kaikkiruokainen, mutta sienet ja oliivit eivät mene alas.

3. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? 
Toivottavasti opiskelemassa.

4. Suurin haaveesi? 
Ehkä hieman stereotyyppisesti se kirjan julkaiseminen.
Mutta hei! Olenhan minä oikeastaan jo julkaissut kirjoittaja! Osallistuin 11-vuotiaana koulun kautta Sara Wacklin -kirjoituskilpailuun ja tulin muistaakseni ikäluokassani toiseksi, joten lyhyt tekstini julkaistiin kokoelmakirjassa nimeltään Monta tarinaa. Vaikka kirja ei ollutkaan myyntimenestys, ainakin joku tekstini on oikeassa ISBN-koodilla varustetussa julkaissussa. Väärällä nimellä tosin, joku naputteli Anne vaikka olisi pitänyt kirjoittaa Anna. :/

5. Oletko koskaan rikkonut lakia millään muotoa? 
Olen, nykyään kun kaikki tuntuu laittomalta, jopa ilman pyöräilykypärää ajaminen. En ole kuitenkaan koskaan tehnyt mitään oikeasti vakavaa. Okei, kerran lähti vahingossa Mäkkäristä mukaan käsidesilappu josta olisi kuulemma pitänyt maksaa 10 snt. En huomannut kylttiä, eikä myyjäkään sanonut mitään kun vain otin sen.

6. Harrastus, jota haluaisit harrastaa, mutta et ole jostain syystä sitä tehnyt?
Näytteleminen tai tanssiminen. Molemmat kiinnostaisivat, mutta olen hirveän ujo joten pitäisi olla joku supermukava ryhmä jossa uskaltaisin aloittaa näyttelyn, ja en osaa yhtään tanssia enkä ole liikunnallinen, joten en viitsi ilmoittautua mihinkään tanssiryhmään, kiitos koululiikunnan traumojen. Vanhojen tansseissa tuli todettua että kyllä olisi vähän potentiaalia pysyä rytmissä mukana.

7. Jos ystäväsi suosittelisi kirjaa, jossa on räiskyvää romantiikkaa, mitä suosittelisit hänelle? 
Ai jos ystävä suosittelee minulle romanttista kirjaa, mitä suosittelisin takaisin? En ehkä miettisi genreä, vaan suosittelisin puhtaasti jotain lempikirjoistani. En ehkä kuitenkaan heti mitään scifiä tai korkeafantasiaa, vaan ehkä jotain jossa on ihmissuhdedraamaa.

8. Puhelin vai tietokone? 
Tietokone. Paljon isompi näyttö ja siedettävä näppäimistö sekä enemmän toimintamahdollisuuksia.

9. Unelma-ammattisi? 
Hmm, vaikea. Pitäisi sitä kai jotain tietää? Olen viime aikoina todennut että kirjailijan ammatti sopisi minulle kuin nakutettu, mutta olen skeptinen siitä kuinka sillä Suomessa elää, ellei ole Sofi Oksanen, mutta yritän elätellä toiveita myös kustannustoimittajan ammatista.

10. Jos saisit muuttaa yhden asian suomessa, mikä se olisi? 
Koska olet kirjoittanut seuraavaankin kysymykseen Suomen pienellä, oletan sinun tarkoittavan maata etkä kieltä. Suomen maassa muuttaisin ihmisten ujouden puhua tuntemattomille. Itsekin syyllistyn tähän. Mutta jos kaikki puhuisivat rohkeasti toisilleen vaikka busseissa ja kahviloissa, uskaltaisin itsekin.
Kielessä muuttaisin rakkauteen ja romantiikkaan liittyvän sanaston. Suutelu ja pussailu ja seurustelu ja ihastuminen kuulostaa kauhean tönköltä ja epäromanttiselta.

11. Kuka on suomen turhin julkkis ja miksi?
Enpäs näitä julkkiksia kauheasti tiedä. Ja kuka on turha julkkis? Jos se tuo jollekin hupia arkeen, niin pakko siinä on jotain hyvää olla, vaikka henkilökohtaisesti minun ei tarvitsisi tietää Vappu Pimiän raskaudesta, Johanna Tukiaisen seikkailuista tai siitä missä Matti Nykänen on tällä kertaa ollut lomalla.
Muistan vuosien takaa jonkun aivan tavallisen naisen, josta tuli kuuluisa koska hänen miehensä ja lapsensa kuolivat jotenkin traagisesti ja lööpit seurasivat hänen elämäänsä vielä pitkään, mikä alkoi minusta tuntua jo ihan turhalta.

Haastan: 

Apua, 11! Minun blogipiirini loppujen lopuksi ovat aika pienet. Olen omasta mielestäni jo haastanut ihan vasta jokaisen jonka viitsin haastaa.

Tulen myöhemmin kirjoittamaan haasteblogit, jos niitä keksin. Nyt olen aivan rättiväsynyt. Nukuin viime yönä ehkä kaksi tuntia.

Mutta hei! Sillä aikaa voitte itse miettiä! Onko teillä mielessä joku blogi, joka kaipaisi huomiota ja jota minun pitäisi lukea? Minulla on ongelmia löytää varsinkin fantasiaan keskittyviä blogeja. Hirveän moni blogi tuntuu lukevan vain aika lailla tähän päivään sijoittuvia fiksuja kirjoja eeppisten seikkailujen sijaan. (Mitkä nekin ovat hyviä, mutta haluaisin myös seurata blogeja jotka keskittyvät rakkaimpaan genreeni) Linkatkaa ihmeessä hyviä blogeja, niin tsekkaan ne ja haastan. Voit myös rohkeasti ehdottaa omaa blogiasi. Nyt pois kaikki suomalainen "en mä nyt viitti" -asenne!

Ps: Tämä on 100. blogimerkintäni! :)

4 kommenttia:

 1. Onnea sadasta merkinnästä! :D Vähän tragikoominen tuo nimi-väärin-kokoelmakirjassa-juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäs sille voi, kun on niin lähellä oma nimi erästä julkkista, niin tietenkin kaikki kirjoittavat väärin...
   Hyvä puoli: musta ei löydy omalla nimellä googlesta mitään.

   Poista
 2. Suosittelen sulle Kirjamielellä -blogia! Taikakirjaimet ja Yöpöydän kirjat sisältää kanssa aika paljon fantasiaa. Mä itse arvioin aika vähän fantasiaa, niin en viitsi linkata tähän omaa blogiani. :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...