sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

A Very Potter Musical

Noin kaksi vuotta sitten kaverini linkkasi minulle Youtube-videon nimeltään A Very Potter Musical Act 1 Part 1. Mietin, että mikä ihme tämä oikein on, mutta päätin kuitenkin katsoa. Paljastui, että kyseessä on noin kolmen tunnin mittainen musikaalimuotoinen Potter-parodia, jossa ei pelätä rikkoa kaanonin rajoja.

Hienojen roolisuoritusten lisäksi katsojana saa ällistellä kykyä tiivistää monta kirjaa yhteen musikaaliin niin että se toimii. Ja vaikka musikaalit ovatkin pääsääntöisesti komedioita, niissä ei pelätä käsitellä vakaviakin aiheita. Tosikoille nämä musikaalit eivät kuitenkaan sovi. Jos et kestä katsoa kuinka Dumbledore yrittää kosiskella Pimentoa tai kuinka ankeuttajat heittävät musikaalinumeron, silloin tätä ei kannata katsoa.  Mutta jos olet valmis nauramaan lempikirjasarjasi kustannuksella, tämä voi olla juuri sinun juttusi. Kirsikkana kakun päällä nähdään Harryn roolissa Darren Criss, jonka jokunen saattaa tuntea Gleen Blaine Andersonin roolista.

Pienen alkukankeuden jälkeen rakastuin musikaaleihin totaalisesti. Team Starkidiksi itseään kutsuva porukka on tehnyt kolmen Potter-musikaalin lisäksi musikaalit Me and My Dick, Starship ja Holy Musical B@tman!, joista ensimmäisessä seurataan murrosikäisiä ja heidän seurusteluhuoliaan, toisessa seikkaillaan ulkoavaruudessa ja joista viimeistä en ole (vielä) katsonut. Lisäksi Team Starkid on tehnyt nettisarjan Little White Lie, joka on kuitenkin jäänyt vailla jatkoa, vaikka ensimmäinen sarja päättyykin cliffhangeriin.

Team Starkideillä on paljon faneja rapakon takaa ja oikeastaan ympäri maailmaa. He ovat tehneet kaksi kiertuetta, jossa he esittävät musikaaliensa lauluja ja tiedän heidän käväisseen Saksassakin mutkan. Heidän musikaaleissaan ominaista on häikäilemätön populaarikulttuuriviittausten hyödyntäminen, pieni itseironia ja massiivinen pituus. Musikaalit saattavat helposti venyä neljän tunnin katselusessioiksi, ja olen kuullut, että Youtubeen laitetut versiot ovat vieläpä lyhennettyjä versiota.

Syy, miksi kirjoitan tästä tänään, on Potter-musikaalien kolmas osa, joka julkaistiin Youtubessa viime perjantaina. A Very Potter Senior Year on viimeinen musikaali, jonka he Pottereista tekivät. Se on esitetty viime kesänä Leaky Conissa, ja Lunan roolissa lähdään kukapas muu kuin elokuvien Evanna Lynch. Olen tänä viikonloppuna katsonut musikaalia eteenpäin pienissä osissa. Haluan säästellä sitä, sillä kuka tietää, ehkä tämä on viimeinen uusi Potter-juttu, jonka koskaan pystyn kokemaan.- A Very Potter Musical kokonaisuudessaan - A Very Potter Sequel - A Very Potter Senior Year -

Paikoittain varsinkin laulunsanoista on vaikea saada selvää yleisön metelöinnin takia, mutta Youtuben infoboksissa on aina sanat mukana.

Jos ette ole vielä musikaaleihin tutustuneet, kokeilaa ihmeessä!
Ja jos olette jo katsoneet, niin mitäs tykkäsitte?

7 kommenttia:

 1. Mä yritin katsoa tätä joskus pari vuotta sitten, mutta luovutin ihan ensimmäisen videon aikana. En jaksa keskittyä, koska äänen laatu on vähän heikko ja kuulemista hankaloittaa vielä yleisön äänekkäät reaktiot. Tajuan tietysti, että ei sille voi mitään, kun kyseessä on tällainen lavamusikaali.

  Joskus on kyllä harmittanut, kun törmäsin yhteen aikaan jatkuvasti viittauksiin tästä ja olin ihan pihalla ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka musikaali onkin huonolaatuisin, koska sen suosiota ei osattu ennakoida. Myöhemmin Team Starkid on ottanut käyttöön mikrofonit ja lavasteistakin huomaa, että budjetti on noussut. Muistaakseni eka musikaali mentiin ihan kengännauhabudjetilla.

   Lauluista löytyy youtubesta myös soundtrack-versiot, joista kuulee selkeämmin sanat.

   Hehe, ei kannattaisi lopettaa heti ekan videon kohdalla ;) Pakko myöntää, että mun kohdalla kävi niin, että katsoin ekaa musikaalia muutaman osan verran, eikä heti tärpännyt. Mielenkiinnosta aloin kuitenkin katsoa jatko-osaa, A very Potter Sequelia, joka imaisi mukaan ja katsoin sen yhdeltä istumalta. Sitten palasin katsomaan ekan musikaalin.

   Poista
 2. Act 1 katsottu, säästelen vielä toista näytöstä... :) Lauluissa ei tähän mennessä ole ollut samanlaista hittiainesta kun kahdessa ekassa musikaalissa, mutta muuten kyllä aika lailla taattua laatua, ja yleisesti vaan niin tosi siistiä että ne teki kolmannenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hittilauluja ei ehkä ole, mutta olen kyllä joillekin kohtauksille nauranut ihan vatsa kippurassa.

   Poista
 3. Teamk Starkid on niin huippu :D Itsekään en ole vielä tuota Senior Year-musikaalia katsonut, melkein samasta syystä, kuin siä sen kanssa hidastelet. Mutta josko vaikka pääsiäisenä. Ehkä.

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi pitää kyllä kattoo! Oon kuullu tästä ja monesti on tullu vastaan, mutta jostain syystä on vaan jääny kattomatta. Kai se nyt viimeinkin pitää :) Kivaa, ettei potterit oo vielä kokonaan jääny menneisyyteen!

  VastaaPoista
 5. Olen tutustunut valitettavan vähän musikaaleihin, joten tämän voisi katsoa! Vaikuttaa kivalta :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...