keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Liebster Award -tunnustus
Raija Taikakirjaimista tuli pelastamaan minut blogihiljaisuudelta antamalla minulle Liebster Award -tunnusten ja kaiken kukkaraksi mukavia kirjallisia kysymyksiä. Kiitoksia tästä!

SÄÄNNÖT:

  1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
  2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
  3. Keksi 11 kysymystä.
  4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa

RAIJAN KYSYMYKSET:

  1. Vaikuttaako kirjailijan julkinen kuva ja/tai mielipiteet siihen luetko hänen kirjojaan vai et?
Eipä juurikaan. No, saatan valita jonkun kirjailijan teoksen luettavaksi jos häntä on kehuttu ja saatan jättää joskus kirjan lukematta, jos kirjailija on sanonut mielestäni jotain aivam typerää, mutta yleensä arvioin kirjaa yksittäisenä teoksena, vaikka triviaa tykkäänkin myöhemmin googlettaa.

  2. Mietitkö erikseen kirjan aloitus- tai lopetuslausetta?
En. Olen sen verran viihdelukija ja epärunollinen ihminen, etten ajattele, että aloituksella ja lopetuksella olisi niin suuri merkitys. Joskus huomaa, että kirjailija on pohtinut aloituslausetta todella paljon, se on hieno ja oivaltava, mutta teksti heti seuraavassa lauseessa aivan erilaiseksi.

  3. Oletko käyttänyt kirjoja muuhun tarkoitukseen kuin lukemiseen? Mihin?
Sisustuselementtinä ne ainakin toimivat jatkuvasti :) Joskus niitä on käytetty myös painona kasvien kuivaamisessa ja niillä tulee joskus rakenneltua erilaisia tasoja/viritelmiä, jos johonkin sellaista tarvitsee.

  4. Onko jokin kirja herättänyt sinussa hyvin epämiellyttäviä, lähes sietämättömiä tuntemuksia ja jatkoitko silti lukemista?
Kotiopettajattaren romaania lukiessa turhautti päähenkilö niin pahasti, että melkein hetin kirjan seinään, mutta jatkoin silti lukemista. Myöhemmin totesin, että olipas mukava poikkeus, että päähenkilö onnistui muodostamaan niin vahvoja tuntemuksia lukijassa.

  5. Tunnetko lukutaitoisia ihmisiä, jotka eivät lue kirjoja?
Jep. Joskus yritin tunkea kirjoja heidän käsiinsä, mutta eipä muita ihmisiä voi pakottaa lukemaan, jos ei kiinnosta.

  6. Minkä kirjan jätit ostamatta viimeksi?
Joka kerta kun käyn keskustassa, pyörähdän kirjakaupassa, ja joka kerta silmiin osuu kiinnostava kirja, joka tekisi mieli ostaa, mutta harvoin ostan. Eli on aika vaikea muistaa, mikä oli viimeisin kirja, jota en ostanut.

  7. Jos pitäisi valita lukisitko mielummin militaristista science fictionia vai strategisia taistelukuvauksia sisältävää eeppistä fantasiaa?
Strategista taistelukuvausta sisältävää eeppistä fantasiaa. Fantasia on se genre nro. 1, scifi tulee vasta jäljessä. Joskus hämmentää, kuinka paljon oikeastaan tiedän keskiaikaisesta sodankäynnistä.

  8. Onko sinulla kirjailijoiden nimikirjoituksia kirjoissasi?
Don Rosan nimikirjoitus muutamassa hänen sarjakuva-albumissaan. Milla Paloniemen nimmari ja siili-piirustus yhdessä Kiroileva siili -albumissa.

  9. Haluatko, että kirjassa kuvataan hahmojen ulkonäköä?
Se ei ole tarpeellista, mutta yleensä positiivinen lisä. Jos hahmon ulkonäkö mainitaan, esim "hän oli kaunis", haluaisin tietää, mikä tekee hänestä kauniin jne. Joskus häiritsee, jos ulkonäköä ei kuvata, esim fantasiassa, jossa kuvailu on mielestäni tärkeä osa, mutta joskus taas koen kuvailun turhana, jos kirjassa vaikka keskitytään vahvasti hahmon päänsisäiseen elämään.

  10. Yliluonnollinen kauhu vai realistinen murhatarina?
Vaikea valinta... Jos haluaisin oikeasti jotain pelottavaa, valitsisin realistisen murhatarinan, koska se voisi oikeasti olla totta, eli pelko on aiheelliseempaa.

  11. Oletko lukenut viimeisen vuoden aikana yli tuhatsivuista kirjaa?
Enpä ole tainnut. GRRM:n Miekkamyrsky saattoi olla n. 1000 sivua, mutta koska se on suomeksi kahtena niteenä, ei se kyllä tuntunut tuhatsivuiselta.

Osallistuin samankaltaiseen haasteeseen ihan vasta, joten en keksi tällä hetkellä ketään, jota haastaa, enkä halua haastaa samoja henkilöitä heti uudestaan. Ensi kerralla lupaan olla reippaampi.
________________________________________________


Tungenpa vielä loppuun häikäilemättömästi maalauksen, jonka sain valmiiksi muutama viikko sitten. Harjoittelin täplämaalausta.

Ps. Liebster tarkoittaa kullanmurua :)

1 kommentti:

  1. Hienoja vastauksia, oli ilo lukea. Kommenttisi keskiaikaisen sodankäynnin tietoudesta pisti hymyilyttämään.

    Ja upea maalaus! Tuli mieleen GRRM:n A Feast for Crows, kun yllä mainitsit juuri kirjailijan. Martin oli omissa vastauksissanikin, vaikken nimeltä mainninnut.

    PS: Olemme kullanmuruja kaikki :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...