sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Lukumaraton 12h

Tylsä sunnuntaipäivä tiedossa. Yöpöydällä odottaa ahdistavan korkea kirjapino, joka pitäisi joskus lukea. Haluaisin saada luettua ne mahdollisimman pian, koska olen jumittunut muutamassa jo parin kuukauden ajan.
Niinpä päätin, että on jälleen lukumaratonin aika.Mukaan valitsin kirjoja, jotka ovat minulla kesken.

  • Jonathan Stroud: The Amulet of Samarkant
  • Anni Nupponen: Nainen ja kuningas
  • Petteri Hannila: Kaukamoinen
  • Katherine Neville: Kahdeksan
Nyt kun katson kirjapinoa, huomaan että siinä on aika hyvin edustettuna erilaisia kirjoja. On englanninkielinen nuortenkirja, pienkustantamon kustantama suomalainen fantasiakirja, suomalainen omakustanne ja suomennettu jännitystarina.

Realistisena tavoitteenani on saada The Amulet of Samarkant ja Nainen ja kuningas loppuun, sillä ne ovat kummitelleen yöpöydälläni pisimpään. Kaksi muuta otin mukaan kaiken varalta.

Tarkoitus oli aloittaa klo 12, mutta nyt kun blogitekstin kirjoittaminen venyi, aloitan 12:30. Päivittelen tähän alle.

14:01
Puolitoista tuntia haastetta takana, mutta hitaasti menee. Luin Nevillen kirjasta keskeneräisen luvun ja jatkoin sitten The Amulet of Samarkantia, jostain luin vain 54 sivua, kunnes alkoi tulla sen verran nälkä, että taitaa olla lounasaika. Nyt siis ruokaa laittamaan.

Sivuja luettu:
Kahdeksan: 32-37, 5s.
Samarkant: 206-259, 53s.
Yht. 58s.

15:18
Lounastauko ohi, mutta nyt tuli tällainen villakoira sängyn alta esiin vaatiakseen ulkoilua.Onneksi Samarkantin toinen osa loppui sopivasti. Enää noin 150 sivua jäljellä, ne varmaan menee nopsaa kunhan olen käynyt vähän ulkoilemassa.

Sivuja luettu:
Samarkant: 260-307, 47s.
Yht. 100s.

17:16
Tuntuu etenevän hitaasti. Vielä on Samarkantista n. 80 sivua jäljellä, mutta tulin pitämään pikku tauon ennen kuin luen loppuun.

Sivuja luettu:
Samarkant: 308-378, 70s.
Yht. 170s.

20:08
The Amulet of Samarkant luettu! Kylläpäs siinä kesti! Loppua kohti hidastui tahti...

Sivuja luettu:
Samarkant: 379-462, 83s.
Yht, 253s.

20:17
En päässyt vielä aloittamaan seuraavan kirjan lukemista, koska kaverini linkkasi mahtavan Doctor Who 50 years anniversany special trailerin joka on fan made. Sisältää joitain spoilereita juhlajakson näyttelijöistä. Kaikista upeinta tuossa kyllä on tämä toinen video, joka näyttää, miten traileri on tehty!

22:50
Aloin lukea Nevillen kirjaa, koska Nupposen kirja on aika raskaslukuinen, niin ei yhtään houkutellut. Luin vain 78 sivua kahdessa ja puolessa tunnissa, sillä jumituin skypen ryhmäkeskusteluun puhumaan fan fictioinin ja "aitojen" kirjojen plussista, miinuksista ja eroista. Ups.

Sivua luettu:
Kahdeksan: 38-116, 78s.
Yht. 331s.

00:30
12 tuntia on täynnä. Päätin lukea viimeiset tunnit Naista ja kuningasta, mutta se on erittäin hidaslukuinen kirja. Kappaleenjakoa siinä kirjassa olisi voinut miettiä vähän uudestaan. Tiivis asettelu tekee raskaasta tekstistä entistä raskaampaa.

Sivuja luettu:
Nainen ja kuningas: 107-132, 25s.
Yht. 356s.

Vilkaisin juuri, että edellisessä, 24h lukumaratonissa, luin vähän yli 500 sivua, joten siinä mielessä ihan hyvin. Jossain toisessa blogissa kyllä luettiin 12h:n aikana yli 600 sivua, joten se laittaa vähän mieltä nöyräksi.
No, olenkin aika hidas lukija. Jotkut tuttunut lukevat usein romskun päivässä, mihin minä kykenen tosi harvoin.

3 kommenttia:

  1. Onnea ja toivottavasti saat ainakin nuo toiveissa olevat kirjat loppuun. Minulla muuten sattuu olemaan juuri kirjastosta lainassa Hannilan ja Nevillen kirjat. :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä maratoniin! Mielenkiinnolla odotan, mitä mieltä olet Kaukamoisesta. Se on minulla sähkökirjana luvun alla. Täältä pääkaupunkiseudulta sitä ei muuten näytä kirjastosta saavan..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...