torstai 13. kesäkuuta 2013

Pientä gallupia

Eilen illalla pohdiskelin blogini nimeä. Nimi on jäännös aivan bloggaamisen alkuajoilta, enkä ole koskan tehnyt sille oikein mitään. Nyt kuitenkin olen alkanut miettiä, pitäisiköhän blogin nimi vaihtaa. "Todella vaiheessa" on aika random ja epämääräinen blogin nimi joka saattaa aiheuttaa hämmennystä.

Toinen pohdinnan alla ollut asia on blogin ulkoasu. Vaikka tykkään ulkoasusta, se on alkanut tuntua jotenkin hieman liian hempeältä ja valkoiselta, sellaiselta joka sopisi vähän paremmin vaikka lolita-blogiin.

Onko teillä lukijoilla mitään mielipiteitä?

Laitoin kyselyn  tuonne sivupalkkiinkin.

16 kommenttia:

 1. Minusta nimi on ihana! Kirjoittajana tulee samastuttua kovasti. Kannattaahan se muuttaa jos ei omalta tunnu, mutta minä tykkään.

  Vaaleuskaan ei haittaa, oikeastaan tärkeintä on että saa tekstistä selvää. En muista blogin nimeä, mutta jätin jonkun lukemisen koska en saanut fontista selvää. Se on sääli, blogi oli tosi hyvä. Jälkikäteen ajateltuna olisin toki voinut kirjoittajalle huomauttaa mutta se juna meni jo.

  Eli tämä lukija on ainakin täysin tyytyväinen!

  VastaaPoista
 2. Nimi on miusta hyvä! Ulkoasuun voisi jotain väriä laittaa, tää on tosiaan aika vaalea. Vaikka ei se kyllä lukemista haittaa :)

  VastaaPoista
 3. Nimi sopii! Mutta komppaan Bookloveria siinä, että jotain väriä voisi olla ulkoasussa. Koko ulkoasua ei tarvitse muuttaa, mutta ehkä joku värikäs kuva sivun yläpalkkiin?

  VastaaPoista
 4. Minustakin nimi on hyvä ja persoonallinen :)

  VastaaPoista
 5. Minustakaan nimeä ei tarvitse muuttaa, jos et itse koe sitä vieraaksi :) Ja vaalea ulkoasu on lukemisen kannalta mukava.

  VastaaPoista
 6. Nimi on sinänsä ihan hyvä, en näe siinä mitään vikaa. Mutta jos itsestäsi tuntuu siltä, että nimi on ihan random eikä sinänsä merkitse sinulle mitään, niin voisi olla ehkä vaihdon paikka? Esim. oman blogini nimi Matkalla Mikä-Mikä-Maahan on itselle jotenkin tärkeä ja huolella harkittu, kuvastaa jotenkin sitä, mitä blogillani teen. Matkustan kirjojen avulla mielikuvituksen Mikä-Mikä-Maahan. Mielestäni olisi kiva, jos blogin nimi merkitsee omistajalleen jotakin.

  Tykkään myös blogisi ulkonäöstä. Tuo taustakuva on kauniin koukeroisen romanttinen. Jos nyt saan kuitenkin päästää sisäisen taiteilijani valloilleen, niin vaihtaisin tuon blogin otsikon ehkä hieman isommalle fontille (tai edes lihavoisin sen) ja pistäisin jonkin omaperäisemmän fontin otsikkoon, kenties jotakin hieman oikealle kallistuvaa koukeroa, mikä sopisi mielestäni mainiosti taustaukuvasi romanttiseen henkeen. (Tosin tämä ei ollut ehkä hyvä neuvo, jos haluat välttää hempeyttä :P) Jos haluat väriä blogiisi, niin pelkkä otsikkokin voisi olla värillinen.

  Siihen on vaikea sanoa mitään yleispätevää vastausta, onko blogisi yleisilme liian valkoinen nyt. Monenlaiset ja -väriset tyylit voivat olla mielestäni hienoja ja tyylikkäitä, mutta eri asia on, että sopiiko tyyli juuri itselleen. Joskus katselen ihaillen muiden ihmisten pelkistetyn tyylisiä, mustavalkoisia blogeja, mutta en ikinä voisi tehdä omaa blogiani sen näköiseksi, koska en kokisi sitä omakseni. Oma blogini on juuri minun näköiseni; lapsellisen tyttömäinen ja hempeä.

  Vaihdoin itse asiassa itse juuri eilen minun blogini ulkonäköä aika perusteellisesti ja täytyy sanoa, että blogin ulkonäön kanssa leikkiminen on todella hauskaa. Saa tuntea itsensä ihan taiteilijaksi. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja vaihtelu virkistää! :)

  No, huh, tulipa pitkä kommentti! Mutta innostuin aiheestasi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs tällainen pitkä kommentti koskaan haittaa :D Kiitoksia mielipiteistä, niiden avulla lähden varmaan kohta vähän muokkaamaan jotain ulkonäöstä.

   Poista
 7. Nimi on persoonallinen, mutta jos se alkaa tuntua sinusta huonosti itseesi ja sisältöön sopivalta, voihan sitä vaihtaa (ja säilyttää vaikka osan tuosta nimestä esim. "alaotsikkona"). Tausta on ihan kiva vaaleana - helppoa lukea!. Jois vaihtaisit, voisit silti pitää värimaailman samana, vaihtaa vain kuvoinnin? Esim: http://thecutestblogontheblock.com/wp-content/uploads/2011/11/madison-avenue-3-column-best-free-damask-blog-background-copy-1000x500.jpg

  Minä olen omassa blogissani vaihtanut taustaa vain kerran. Alussa se oli ruskea, kunnes viimein keksin kuinka saan sen värin vaihdettua. Joissakin blogeissa nimen takaista kuvaa ja tekstin pohjaa/mallia muutetaan toistuvasti, eikä sellaista ole kivaa seurata vierestä. Lukijana kuitenkin omaksuu tunnistaamaan blogin juurikin kuvista, fontista, nimestä ja taustasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lukijana tunnistaa blogin hyvin ulkonäön perusteella.

   Edellinen ulkoasuni oli tuollainen samantyylinen tapettikuviointi, mutta vaihdoin sitten näihin kehyksiin/peileihin

   Poista
  2. Vaihdoin nyt toisen kerran blogini historiassa taustakuvaa. Ja sattumalta (en muistanut ollenkaan) taustaksi vaihtui tuo ehdottamani. :D Halusin saada vaaleamman pohjan, jolta olisi helppoa lukea.

   Poista
  3. Se onkin hyvä tausta! Vaaleammasta pohjasta on helpompi lukea.

   Poista
 8. Minä pidän blogistasi tällaisenakin, mutta tee ihmeessä muutoksia, jos se tuntuu hyvältä. Itse olen vaihtanut ulkoasua muutamankin kerran, kun vanha on alkanut kyllästyttämään.

  Heh ja minä olen ajatellut, että blogisi nimi tarkoittaa sitä, että olet lukemisen suhteen jotenkin vaiheessa... joo ei kannata edes kysyä... mutta pidän kyllä nimestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kyllä aina todella vaiheessa, tälläkin hetkellä neljä kirjaa kesken...

   Poista
 9. Minusta blogillasi on oikein hyvä! Ja siitä tulee mieleen Todella upeeta. :) Itse tykkään siitä, jos blogissa on väriä, mutta tärkeintä on, että fontti on luettavaa eikä taustaväri hypi silmille.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kaikille kommenteista! Yleisen mielipiteen jälkeen päätin, että nimi saa pysyä, onhan se ollut niin kauan, että tuntuisi oudolta luopua siitä. Ulkonäkö saattaa pian kokea jotain muutoksia, mutta toivottavasti ei kovin radikaaleja.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...