keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton 10.7.

Minullahan oli lukumaraton ihan äsken! Mutta koska kirjavuori on Finnconin jälkeen entistä huojuvampi ja huomaan, että nyt on Blogistanian suuri lukumaraton, en voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi. Maraton siis alkaa tänään (kirjoitan tätä illalla 9.7. ja ajastan julkaisun aamuksi, tulen sitten päivällä päivittämään kun oikeasti aloitan) ja sen saa aloittaa mihin kellonaikaan itselle sopii, kunhan jatkaa seuraavat 24h.


Tavoitteenani ei todellakaan ole saada noita kaikkia luetuksi, ehei. Otin vain kuvan kirjahyllyni reunasta. Kaksi noista on parhaillaan kesken. Viimeksi 24h:n lukumaratonissa luin 519 sivua, joten tällä kertaa tavoittelen myöskin 500 sivun rajan ylittymistä.

Jos joku osaa selittää, mitä blogistanian tarkoittaa, selityksiä otetaan vastaan. Yritin googlettaa, mutta mielestäni en löytänyt hyvää vastausta. Onko se joku sivusto? Järjestäytyminen? Vai yleisesti nimitys blogimaailmalle?

Klo 13:30
Maraton alkaa!
Taidanpa aloittaa Kaukamoisesta. Tavoitteena on saada se luettua kokonaan.

Klo 17:06
Kaukamoisesta 112 sivua luettu. Olin ylpeä itseeni, mutta kun selailin muiden blogeja, muut ovat lukeneet ihan hirveällä turbovauhdilla eteenpäin D: Ai jai. Kaukamoinen on kuitenkin osoittanut oikein kiinnostavaksi kirjaksi. Erityisen positiivisesti olen yllättynyt kirjassa esiintyvästä matriarkaalisesti yhteiskunnasta.
Tässä kolmen ja puolen tunnin aikana on tosin tullut myös käytettyä koiraa ulkona ja syötyä lounasta.

Klo 17:26
Skypekeskustelu sai jumittumaan koneelle. Nyt kyllä menen, enkä palaa ennen kuin Kaukamoinen on luettuna. Jos se ei ole, niin häpeä minut vieköön.

Klo 19:23
Kaukamoinen luettu! Eipä tarvitse hävetä.
Muistin juuri, että olin luvannut siskolleni, että katsomme Supernaturalia tänä iltana. Ups. No, nyt taitaa lukumaraton vähän siihen kaatua, mutta aion kyllä lukea kaiken muun ajan kun katson TV:tä.
Sivuja luettu: 190

Klo 2:12
Joo... Supernaturalin katsominen vähän venyi. Mutta siskoni antoi täyden luvan syyttää häntä, joten nyt kaikki, luokaa paheksuva katse hänen suuntaansa.
Parhaillaan luen Tyttöä, joka muuttui lasiksi.
Sivuja luettu: vaivaiset 252

Klo 13:45
Puoli kahdelta lopetin lukemisen. Pääsin Tytössä, joka muuttui lasiksi sivulle 195 asti. Luettuja sivuja siis kertyi vaivaiset 385, mikä on vain 20 sivua enemmän kuin aiempi 12 tunnin maraton. Säälittävää.

No, jos halutaan positiivisia olla, niin sainpahan ainakin Kaukamoisen luettua. Se on kummitellut hyllynreunallani ikuisuuden. Olo on helpottunut, kun saa jotain kauan venynyttä hoidettua pois alta. (Kuulostaa aivan, että lukukokemus oli epämiellyttävä, kun puhun "helpottuneesta olosta". Tiedätte kuitenkin varmaan sen, kun jonkun kirjan lukeminen vain venyy ja venyy ja alkaa pohtia, kannattaisiko se palauttaa kirjastoon lukemattomana vai saako sitä ikinä luetuksi)

Toinen positiivinen seikka tässä on se, että luin kuitenkin melkein 300 sivua enemmän, mikä on normaali päivätahtini. Kaukamoisessa olisi saattanut helposti mennä kolmekin päivää. Mitä lyhyempi kirja, sitä hitaammin luen.

Ensi viikolla on uusi maraton. Nyt en yli 500 sivun tavoitettani rikkonut, mutta ensi viikolla tavoitteeni on rikkoa tämän viikon sivumäärä. Sen ei pitäisi niin kamalan vaikeaa olla.

10 kommenttia:

 1. Etsin Rivien välissä -kirjasta tällaisen lauseen: "Käsitteenä Blogistania viittaa kuitenkin koko blogimaailmaan, myös kansainväliseen."

  Onnea maratonille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja kiitos infosta myöskin. Onpas meidän maailmalla hieno nimi. Kuulostaa joltain valtakunnalta :D

   Poista
  2. Mä rakastan tuota nimeä juuri siksi, että se kuulostaa niin kuninkaalliselta :D

   Mutta hyvältä näyttää sun kirjapinosi! Ihanaa että jollain on pidempiäkin kirjoja mukana. Ja Monte Criston kreivi? Sen jos saat maratonin aikana luettua niin nostan hattua :D

   Poista
  3. Taitaa jääda hatunnosto sulta väliin, koska Monte Criston kreivi on hillunut kirjahyllyn reunallani jo yli vuoden. Olisi suorastaan ihme, jos sen nyt yhtäkkiä lukaisisin!

   Poista
 2. Mullakin on tuo Tyttö joka muuttui lasiksi lojunut pari kuukautta lukemattomana hyllyssä... Pitäisiköhän tehdä asialle jotain ja lukaista se pois alta

  VastaaPoista
 3. Haha, tiedän tunteen kun Supernaturalin (tai jonkun muun sarjan) katsominen vähän venähtää :D

  Tsemppiä vielä loppumaratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petollinen "vielä yksi jakso" ajattelumalli johtaa monen tunnin telkkarin töllättämiseen...

   Poista
 4. Vasta nyt löysin blogiisi ja luin mielenkiinnolla maratonkuvauksesi. Minähän taidan olla koko maratonin pohjanoteeraus 288 sivulla :D Meni siis ihan pipariksi koko homma ja luin jopa vähemmän kuin normaalina hyvänä lukupäivänä. Tällainen maratoonaaminen ei ole ihan mun juttu :D

  VastaaPoista
 5. Kiva kun sait Kaukamoisen luettua :)

  Minun täytyy testata maratonkestävyyteni omia aikojani kun molemmille Blogistanian (ihana "valtakunta" <3) lukumaratonpäiville oli/on muuta ohjelmaa. En tavoittele kuuta taivaalta eli suurensuuria sivumääriä, tuo 500 saattaisi kuitenkin mennä. En tiedä kun en ole koskaan testannut.

  Onnea päättyneestä maratonista ja tsemppiä seuraavaan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...