tiistai 23. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton 24.7.2013

Osallistuin edelliseen Blogistanian lukumaratoniin vähän extemporee. Tällä kertaa olen paremmin mukana, jopa ilmottauduin Hys, äiti lukee nyt! -blogiin. 

Tällä kertaa tavoitteena on rikkoa edellisen kerran säälittävä 385 sivumäärä. Sen pitäisi olla helpompaa, sillä tällä kertaa sisko ei varmaan pyydä katsomaan TV-sarjaa, mikä romutti maratonini ihan kokonaan. Olen kuitenkin keskiviikkoiltana menossa pariksi tunniksi keskustaan leikkimään turistia kotipaikkakunnassani (eli siis osallistun ilmaiseen opastettuun kiertoajeluun) joten luvassa on tauko lukemiseen. Siispä pyrin olemaan mahdollisimman ahkera kaikkina muina aikoina!

Säännöt ovat seuraavat:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. 

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa. 

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.


Kirjoiksi valikoitu seuraavat:
 - Katherine Neville: Kahdeksan (Minulla on enää alle 100 sivua jäljellä, joten luen tämän ensiksi loppuun) Luettu loppuun klo 1:35
 - Noble Smith: Konnun kootut viisauset (Ajattelin, että elämänohjekirja voisi olla hyvää maratonkamaa) Luettu loppuun klo 14:14
 - Osuuskumman novelliantologia: Huomenna tuulet voimistuvat (Maratonin aikana on minihaaste: lue jokaisen lukemasi kirjan välissä novelli. Luen novellit tästä kirjasta.)
 - Gail Garriger: Etiquette & Espionage (Pitäähän yksi englanninkielinenkin olla mukana)
 - Dan Brown: Enkelit ja demonit 

Jos vahingossa sattuu niin, että saan nuo luettua, niin 1. lähettäkää joku minulle kukkia palkinnoksi 2. lisää kirjoja kyllä löytyy, ei huolta. Valikoin nämä kirjavuorestani sillä perusteella, että uskon niiden kaikkien olevan kivaa tavaraa maratoonaamista varten. 

Matkalla Mikä-Mikä-Maahan blogin Anna J aloittaa maratonin jo heti puolen yön jälkeen. Koska oma unirytmini on sitä luokkaa, etten pitkään aikaan ole mennyt ennen kahta nukkumaan, ja satuin vielä ostamaan päivällä suklaalevyn jota en ole vielä ehtinyt tuhota, puolelta öin aloittaminen kuulostaa loistavalta idealta! Sittenhän maraton on jo huomenillalla ohi, eikä tarvitse torstaiaamua siihen tuhlata. Siispä aloitan klo 00:00.

30 minuuttia aikaa valmistautua.


klo 00:00
Kävin hakemassa maton parvekkeelta, koska olin ollut tänään reipas ja siivonnut. Samalla huomasin, että ulkona on mitä miellyttävin suomalainen suvi-ilta, joten eikun kynttilöitä virittämään. Tunnelmallisesti alkaa tämä maraton!Klo 1:35

Kahdeksan luettu. Olipas hieno lopetus! Mottoni on, että älä tuomitse kirjaa ennen kun olet lukenut sen loppuun, ja tässä kirjassa se todella piti paikkansa. Välillä kirja on tuntunut nihkeältä, mutta onneks loppu pelasti. 

Sivuja luettu: 574-667 = 93s.

Yht. 93 sivua


klo 2:18

Huomenna tuulet voimistuvat -novelliantologia aloitettu välipalanovellilla. Kirja alkaa Janne Harjun novellilla Niin lähti kaunis päivänsäde, jonka puhekielimäisyys sai minut aluksi epäileväksi, mutta joka loppujen lopuksi olikin erittäin luettava novelli.

Sivuja luettu: 7-24 (sis. saatepuheen ja itse novellin) - 17s.

Yht. 110 sivua

klo 3:16

Aloitin Konnun kootut viisaudet. Kaikki Tolkienin tuotantoon edes jotenkin liittyvä on vain yksinkertaisesti ihanaa - varokaa, fanityttö liikenteessä! Hymyilen lähes koko ajan lukiessani. Haluaisin olla hobitti. Kuulostaa mukavalta elämältä. (Toisaalta, rakastan internettiä liikaa, ja tämä kirja tuntuu olevan hieman nettivastainen.)

Kirja on kaverilta lainattu, ja sen alkulehdiltä löytyi tällainen teksti. :) Toivottavasti ei kaveri kauheasti pahastu, kun jaan sen blogissani.

Nyt nukkumaan! 

Okei, en varmaan vielä nukahta (sanotaanko, että ehkä klo 4 aikaisintaan) mutta sammutan koneen, enkä päivitä vasta kun olen herännyt. Sleepytimen mukaan, jos nukahtan neljältä, tasan klo 10 on hyvä aika herätä. Kannattaa, arvon lukijat, joskus kokeilla sleepytimea. Sen avulla olen selvinnyt ilman uupumusta sellaisten vaikeiden aikojan yli, jolloin ei ole pystynyt nukkumaan paljon, mutta on kuitenkin onnistunut nukkumaan unisyklit oikein.

Sivuja luettu: 11-56 = 45s. 
Yht. 155 sivua

klo 11:49

Unta riittikin yhteentoista asti, koska nukahdin varmaan vasta joskun viideltä. Tuntui, että pää oli liian innostunut maratonin aloituksesta, ettei se suostunut sammumaan yöunia varten. Luinpas siis hieman lisää.

Aamu on kulunut lukemisen lisäksi muun muassa aamukahvin keitossa.


Tämä on aivan kamala korvamato tällä hetkellä. Se soi koko eilisen päivän päässä, kuvittelin että yön aikana se lähtisi pois, mutta ei, edelleen soi päässä. Ja paras keinohan päästä korvamadoista eroon on kuunnella kappaletta jatkuvasti. (Kappaleessa on mukana joku Doctor Who fanivideo, mutta se tuli mukaan vain, koska en löytänyt muuta versiota, jossa on hyvä audio)

Sivuja luettu: 57-101 = 44s.
Yht. 199 sivua

klo 14:17


Aamukahvi maistui Tardis-mukista!

Konnun kootut viisauden luettu loppuun. Olipas söpö kirja, vaikken ihan kaikesta ollut herra Smithin kanssa samaa mieltä. Siitä sitten tarkemmin omassa postauksessa. Kirjan lopussa olleen hobittitestin mukaan olen kuitenkin superhobitti!


Kirjassa ei huumoria säästelty.

Lukumaraton sujuisi muuten hyvin, mutta talossa on draamaa. Äiti ei ymmärrä miksi haluaisin vain lukea kokoajan, joten niskaani on langennut haittaavia velvollisuuksia: piti vahtia, ettei riisupuuro pala pohjan (oikealla kädellä hämmensin, vasemmalla pitelin kirjaa), pitää tilata ja hakea pizzat kohta ja lähteä kaupungille ostamaan askartelutarvikkeita tulevia häitä varten. Tämän vuoksi jätän ilmaisen turisteilun illalla väliin, jotta ehdin hoitaa perhevelvollisuuksia.

Aiempi korvamato on korvautunut Song Of Lonely Mountainilla :)

Sivuja luettu: 102-215 = 113s.
Yht. 312 sivua

klo 15:50

Välipalanovelli luettu, M. G. Soikkelin Urho ja kettu. Se oli hieman oudompi kuin ensimmäinen novelli. Ensimmäinen novelli haastoi minut puhekielisyydellään, nyt oli vuorossa preesenssi. Lisäksi itse novellin sisältö jäi epäselväksi. Oliko kyseessä jotain kettujen ja ihmisten risteyksiä? Äh, olen huono "taidelukija", tykkään lukea enemmän viihdekirjallisuutta. Hyi minua.

Tässä välissä oli myös lounastauko ja seuraavaksi luvassa lisää taukoa kun pitää lähteä keskustaan asioille.

Sivuja luettu: 25-44 = 19s.
Yht. 331 sivua

klo 18:01

Perhevelvollisuudet hoidettu, kaupungilla juostu helleilmassa suklaakonvehtien ja silkkinauhojen perässä. Samaan syssyyn skannasin pari piirustusta, jotka nyt lätkäisen tähän perään kun tuli mainittua :)
Ostin vihkon jossa on valkaisemattomat sivut. Nyt tuntuu, että joka piirustus näyttää coolilta taustavärin takia!

Nyt lähtee luvun alle Etiquette & Espionage!

klo 20:34

Goodbye Stranger soi edelleen päässä...
Anyways, aloitin E&E:n ja luin sitä sivulle 46 saakka. Sitten tuli sellainen olo, että huvittaa lukea suomeksi, niin tartuin Huomenna tuulet voimistuvat -kokoelmaan ja lukaisin seuraavan novellin, joka on Jussi Katajalan Mare Nostrum. Tykkäsin siitä todella paljon! Juuri sellainen novelli, joita tykkään lukea: pikkuhiljaa alkaa selvitä, mitä on kyse, ja aivan lopussa tulee vielä viimeinen käänne.

Sivuja luettu: 45-71 = 26s. & 1-46 = 46s. = 72s.
Yht. 403 sivua.
Sivumäärätavoitteeni saavutettu!

klo 20:54

Edelleen koneella. Hyi, hyi. Pitipä tulla mainitsemaan, että Mare Nostrumissa mainittiin Chevrolet Impala, mikä lämmitti Spn:ää katsoneena mieltäni :)

klo 22:55

Jälleen kerran sama kaava: jonkin verran E&E:tä ja sitten taas yksi novelli. Anni Nupposen novelli oli kivaa luettavaa.

Sivuja luettu: 72-91 = 19s & 47-124 = 77s = 96s.
Yht. 499 sivua

klo 23:59

Viimeisen tunnin käytin pelkästään novellien lukemiseen. Sain luettua kaksi novellia. 
Sivuja luettu: 92-129 = 37
Yht. 536 sivua

Parhain suoritukseni ikinä! Maratoninjälkeisiä aatteita luvassa huomenna.

17 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kiva kuulla, että Kahdeksan loppu on ainakin hieno. Tietysti olisi kiva, jos siinä kirjassa olisi muutakin hienoa, kun aion sen kuitenkin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan myöhemmin pidemmän selostuksen mikä mielestäni kirjassa tökki ja mistä tykkäsin!

   Poista
  2. Etiquette & Espionage on ihan jännä. Tykkään tuollaisista kouluun sijoittuvista yliluonnollisista kirjoista (Potterit...). Odotan tuon sarjan toista osaa, en ehkä niin innokkaasti kuin ensimmäistä, mutta varmaan melko pian ilmestymisen jälkeen luen myös Curtsies & Conspiraciesin.

   Anni Nupposen novelli oli oma suosikkini tuosta antologiasta. Pidin kyllä muistakin, vaikka olen vähän ennakkoluuloinen novelleja kohtaan. Ehkä pitäisi vain suosiolla lukea niitä enemmän, koska kyllä nekin voivat olla todella kiinnostavia lukukokemuksia.

   Onnea hienosta maratonista. :)

   Poista
  3. Joo, novellit ovat mullekin vähän ongelmallisia, siksi koitan lukea niitä enemmän. Useinmiten pohdin, oliko novelli yksinkertaisesti huono ja järjetön, vai enkö vain ymmärtänyt siitä jotain hienoa monitasoisuutta. Ja jos se on hyvä, harmittaa että se oli niin lyhyt.

   Joitain helmiä kuitenkin aina löytyy. Nupposen novellistä tykkäsin, mutta suosikkini hänen teksteistään on Steampunk!-kokoelmassa ollut.

   Poista
 2. Sinullahan on lähtenyt maraton hienosti liikkeelle. :) Itsekin aloitan tunnin kuluttua lukemisen, saa nähdä mitä siitäkin tulee 5 tunnin yöunilla. :D

  VastaaPoista
 3. Hauskaa maratonia! Minäkin osallistun, mutta aloitan vasta iltapäivällä. Siihen saakka kannustusjoukoissa siis!

  VastaaPoista
 4. Voi että kun mäkin jaksiasin aloittaa tuohon aikaan! Mutta kun ei niin ei :D No, eiköhän se maraton starttaa ihan hyvin tässä aamullakin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Hyvä Reta! Minä en tee tätä hommaa enää ikinä uudestaan, mutta on hauska seurata miten muut lukevat.

  On muuten aika hc tuomita kirja vasta lukemisen jälkeen. Jos jökkii, niin minä en kyllä kovin pitkälle jousta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee lopetettua kirjoja kesken, jos jo heti alussa tökkää, mutta jos tökkiminen alkaa vasta yli puolivälin jälkeen, kirja luetaan loppuun :)

   Poista
 6. Tsemppiä! Olenko pahasti myöhässä? Minusta ei olisi lukumaratoniin, kuten jossain muuallakin mainitsin, mutta ihailen kyllä teitä, jotka olette siihen tarpeeksi innokkaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumaratonilla on hienoa valloittaa kirjavuortaan, koska ainakin mua ärsyttää jos hyllyn reunalla odottaa noin 10 kirjaa, olisi paljon rennompaa jos olisi vain pari kolme kerrallaan.

   Poista
 7. No niin, hienoa, että molemmat selvisimme!

  Oma tahtini oli nopeampi kuten huomautit, mutta toisaalta koin, että lukemiseni laatu oli aika heikkoa. Osa jutuista alkoi mennä vain toisesta korvasta (vai pitäisikö sanoa silmästä) sisään ja toisesta ulos.

  Asun myös itse vanhempieni kanssa ja tein harvinaisen selväksi vanhemmilleni, että tänään en hoida minkäänlaisia perhevelvollisuuksia. Onnistuin siis välttää kaikenlaiset velvollisuudet. Jonkin verran tekstiviestittely muutamien kavereiden kanssa ja loppuillasta työasioisen selvittely puhelimitse veivät vähän keskittymistä muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pyrin lukemaan niin, että muistan kaiken lukemani, joten ehkä tahti oli siksi hitaampi.

   500 sivua on kuitenkin 5 kertaa enemmän mitä yleensä luen päivässä.

   Poista
 8. Sinulla meni hienosti! Valitettavasti en ehtinyt itse osallistumaan maratoniin enkä edes ehtinyt koneelle kannustamaan muita maratoonareita.. Höh.

  P.S. Pitikin mennä kuuntelemaan tuo Goodbye Stranger...
  P.P.S. Hieno muki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdatkohan yhdistää TV-sarjan ja laulun tuossa Goodbye Strangerin kohdalla...? :D

   Poista
  2. Täytyy myöntää että en, mutta uteliaisuuksissani oli pakko kuunnella kun mainitsit sen olevan korvamato :DD pikaisella googletuksella kyllä taisi selvitä että se liittyy Supernaturalin uusimpiin jaksoihin, joita en ole vielä katsonut, vai käsitinköhän ihan väärin..? Terveisin neloskautta aloitteleva, jolla tuntuu olevan liikaa katsottavia sarjoja ja joka ei vielä ole ehtinyt katsoa hyllyssään odottavia Supernaturaleja :--D Goodbye strangeria siis odotellessa..

   Poista
  3. Jep, Supernaturalissa on kappaleen mukaan nimetty jakso ja sitä kautta tutustuin kappaleeseen - nyt se mokoma ei lähde päästäni pois! Viikon jo putkeen soinut, raah!

   Oi, neloskaudesta vasta alkaa ne eeppisimmat juonet <3 Pidä hauskaa niiden kanssa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...