torstai 25. heinäkuuta 2013

Lukumaraton - jälkimaininkeja

Oli aivan loistava idea aloittaa jo heti puoleltaöin! Koska olen aivan mahdoton yökyöpeli, ei tuntunut missään valvoa neljään asti ja lukea. Tunnelma oli kohdillaan: sain istua rauhassa iltahämärän valloittamalla parveekkeella ja siemailla Earl Greytä, ilman että perheenjäsenet tulevat koko ajan häiritsemään ja pyytämään pikku palveluksia. Ajoissa aloittaminen tarkoitta luonnollisesti sitä, että pääsin ajoissa myös lopettamaan.

Päivällä sitten ongelmat alkoivat. Jouduin suorittamaan monia pikkuaskareita ja pysymään lopulta tiukkana, että ei, tänä iltana en voi askarrella karkkirasioita veljen häihin, vaan ne pitää tehdä huomenna. Kaikki eivät tajua lukumaratonin hienoutta. Minulle se on keino saada lässähtäneeseen lukuintoon lisäpotkua! Joidenkin mielestä se kuulostaa kummalta jutulta jota tapahtuu jossain - hui kauhistus - internetin puolella.

Toinen loistava idea oli lukea novelleja! Vaikka olen huomannut kehoituksen "lue vain lyhyitä kirjoja maratonin aikana", olen aika lailla ignoorannut sen ja ainoastaan valinnut kirjoja, jotka haluan saada luetuksi. Novellit kuitenkin olivat hyviä tauottajia. Yleensä kykenen noin 50-100:n sivuun kerrallaan, joten aina kun tuli ähky jonkun kirjan kanssa, lukaisin novellin. Loistavaa!

Yleisesti ottaen fiilikseni oli koko maratonin ajan mahtava. Mikään kirja ei takkuillut, ei tarvinnut pakottaa eteenpäin, ja aika tuntui kuluvan hirveän nopeasti. Yhtäkkiä olikin jo seuraava ilta klo 23:00. Siinä vaiheessa lukuinto tyssähti, ja paljastan että istuin netissä 20 minuuttia ennen kuin menin vielä lukemaan viimeiset kaksi novellia.

Sain luettua 536 sivua, mikä on tähän asti paras tulos mihin olen yltänyt. Luonnollisesti seuraavan maratonin aikana pyrin ylittämään sen. Jotkut ovat lukeneet yli 1000 sivua, siitä suuri hatunnosto heille!

Maratonin seurauksena kirjavuoreni ei enää ahdista. Jaoin sen kontrollifriikkinä neljään pinoon.

 1. Keskeneräiset kirja - lue nämä ensin loppuun (3 kirjaa)
 2. Kavereilta lainatut - lue seuraavaksi, jotta ehdit palauttaa ennen muuttoa (2 kirjaa)
 3. Kirjaston kirjat - ei niin tärkeä saada luetuksi ja palautetuksi ennen muutoa, koska kirjastoja on Suomessa joka puolella, mutta olisi kiva saada ne luetuksi ennen muuttoa myöskin (3 kirjaa)
 4. Omat hyllyn reunalle unohtuneet kirja - näillä ei ole kauhea kiire (3 kirjaa)
Maratonin aikana huomasin, että olen aika aktiivinen päivittäjä. Tungin mukaan kuvia, musiikkia, tekstiä ja jopa piirustuksia. Kauheat maratonbileet! Samaan aikaan muissa blogeissa päiviteltiin maltillisen siivosti. Olisin ehkä tarvinnut jonkun, joka tulee lätkäisemään tekstin päälle ison Nobody cares! -leiman. Vai oliko superinnokkaasta päivityksestäni mitään iloa?

Aion kyllä osallistua seuraavaan Blogistanian lukumaratoniin, jos joku sellaisen organisoi. 


7 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä tuloksesta, ja mukavaa että nautit. :)

  Ihana kuva, se on totta, lista on ihan loputon. :)

  VastaaPoista
 2. Meikä kai kyttäs sun blogia jo odotin päivityksiä. Mutta mää oonki tämmönen hiljainen stalkkeri he he he. Ja wohoo hyvin menny! :D Tajusin just että sitte ko muutat nii eipä noi vaa marttaillakkaa tai lainailla kirjoja tai tulla randomisti kylään. Voihan perkule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitää alkaa SUUNNITELLA milloin nähdään, kauheaa.

   Poista
 3. Kiva, että sinunkin maratonisi meni hyvin ha sait tehtyä uuden ennätyksen! Hyvä hyvä! Minusta aktiivinen päivittely maratonin lomassa on hauskaa, tosin tällä kertaa en omalta lukemiseltani juuri ehtinyt muiden postauksia seurata :) itse päivittelin iPhonen ja amerikkalaisella näppäimistöllä varustetun miniläppärin turvin, joten ihme, että sain mitään kirjoitetuksi hermojani menettämättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin toisten päivitysten seuraaminen on hauskaa, mulla oli maratonin aikana kaikkien tietämieni blogien maratonpostaus välilehdessä ja aina kun tulin itse päivittämään, vilkaisin ovatko muut päivittäneet.

   Poista
 4. Jee onnea ennätyksestä! :) Mulla kököttää yöpöydällä edelleen loputon kirjavuori eikä mitään hajua kuinka ajattelin saada sen luettua viikossa. Tai edes ne kolme kirjaa, jotka olen jo aloittanut... Että on muuttaminen vaikeaa :D

  Ja toi kuva on kyllä niin totta. Oon joskus vakavasti harkinnut josko ummistaisin silmäni kaikelle kirjamedialle siihen asti että saan lukulistani tyhjäksi. Voisin sitten kymmenen vuoden kuluttua palata täyttämään listaani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä huomannut, että nykyään lukulistalle lisääminen on suuremmat mietinnän alla. Tulee pohdittua haluanko _oikeasti_ lukea jonkun kirjan. Ja pitää jättää varaa myös satunnaisille löydöille, joskus kirjaston läpi kävellessä silmiin sattuu loistayksilöitä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...