keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Päivä 14 – Paras kirja lempikirjailijaltasi

Vaikken edellisessä haasteen osassa pystynytkään nimeämään lempikirjailijaani, pysytäänpä tiiviisti vanhassa tavassa, eli siinä että väitän sen olevan Ian McEwan. Ja kun häneltä pitäisi esitelmä lempikirja, niin se on ehdottomasti Sovitus.

Tavallaan aika surullista, että luin Ian McEwanin parhaan kirjan ensimmäisenä kun tutustuin hänen tuotantoonta. Toisaalta, kirja oli sen verran hyvä, että päätin tutustua muihinkin kirjoihin.

Kaverini Nalle puhui ja puhui kirjasta jatkuvasti, joten päätin lukea sen muutama vuosi sitten. Minulla oli silloin erittäin huono lukukausi meneillään. Ei huvittanut lukea mitään ja jos luin jotain, tuntui, ettei ajatus pysynyt mukana. Sovitus kuitenkin oli positiivinen poikkeus tuon synkän ajan keskellä.

Erikoista Sovituksessa on se, että näennäisesti siinä ei tunnu tapahtuvan juuri mitään, mutta silti siinä tapahtuu aivan hirveästi. Tykkäsin siitä, kuinka nuoren tytön viattomuudesta johtuvat teot voivat vaikuttaa pitkälle aikuisuuteen. Pidin myös todella paljon siitä, kuinka kirja lopetettiin. Loppu onnistui yllättämään minut täysin. Tuntui, että McEwan viilasi pahasti linssiin, mutta hyvällä tavalla. Sen jälkeen olen oppinut, että McEwanilla on taito lopettaa kirjansa yleensä erittäin yllättävällä tavalla.

Vilkaisin tässä aikani kuluksi tumblr-blogiani ja katsoin, olenko reblogganut mitään Sovitukseen liittyvää. Huomasin, että olin postannut noin kaksi vuotta sitten tällaisen jutun:6 kommenttia:

 1. Sovitus oli kyllä hyvä, mutta muut lukemani McEwanin kirjat taas ovat päätyneet inhokkilistalle. Ristiriitainen tapaus siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä muita olet lukenut? Sementtipuutarha oli kyllä omituinen...

   Poista
  2. Vieraan turvan ja Amsterdamin. Enpä siis lisää Sementtipuutarhaakaan lukulistalleni :P

   Poista
  3. Amsterdamia en ole lukenut, mutta mielestäni Vieraan turva on McEwanin heikoin lukemani kirja Sementtipuutahran jälkeen. Suosittelen vaikkapa kirjaa Rannalla.

   Poista
 2. En tiedä miksi, mutta Sovitus saa aikaan minussa - sekä kirja että leffa - "kierrän mahdollisimman kaukaa" tunteita. Hassua. En ole missään vaiheessa kiinnostunut teoksesta. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kirjat vaan ovat sellaisia. Mulla on sama fiilis vähän Jane Austenin tuotannon kanssa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...