sunnuntai 18. elokuuta 2013

Gishwhes - seitsemäs vuorokausi


 • 15 ryhmänjäsentä
 • Neljä hampurilaisateriaa
 • Kolme levyä suklaata (muuhun kuin syömistarkoitukseen)
 • Vaikka kuinka monta kilometriä ratin takana
 • Aivan liian vähän tunteja yössä
 • Kaksi totaalista hermojen menettämistä tehtävien parissa
 • Paljon kirosanoja
 • Hirveästi randomeja tehtäviä
 • Niin paljon naurua, että poskiin sattui ja se aiheutti päänsäryn
 • Lukemattomia oman itsensä ylittämisiä
 • 89,69 euroa
 • Yksi unohtumaton viikko
Kutsuisin tätä aika mahtavaksi viikoksi. Välillä on hermostuttanut, välillä on väsyttänyt aivan vietävästi ja välillä on miettinyt, että miksi edes lähdin tähän mukaan, mutta kaikki kannatti. Kuluneen viikon aikana en ole ollut sekunttiakaan ikävystynyt. Joko olen ollut suorittamassa jotain tehtävää, valmistelemassa sitä, tai tekemässä kiireessä kaikkea muuhun elämään liittyvää pakollista toimintaa, joka on pakko juuri tällä viikolla saada tehdyksi. Useana yönä olen räpytellyt silmiäni vielä viiden maissa aamulla ja kironnut herätykelloa kun se on käskenyt nousta "jo" yhdeltätoista että ehdin pukemaan neulegraffitin julkisen patsaan päälle tai osallistumaan isoon tyynysotaan, mutta pitkästä aikaa olen kokenut sen tunteen, että kun sänkyyn vihdoin pääsee painamaan pään tyynyyn, uni tulee saman tien.

Kaksi viimeistä päivää olivat varsin rauhallisia. Eilen ainoana tehtävänä oli valmistaa perukki oikeista hiuksista, jotka on leikattu jonkun tiimin jäsenen päästä. Sattumalta kaverini oli juuri ennen Gishwhesiä leikannut pitkät hiuksensa lyhyiksi ja hän oli valmis uhraamaan säästämänsä letin. 

Peruukki oli ehkä koko viikon vaikein tehtävä. Kokeilimme kaikkea: pujottelimme hiuksia neuloihin ja ompelimme sukkanauhasta valmistettuun "uimalakkiin", mutta siinä olisi mennyt ikä ja terveys. Katsoimme paljon youtube-videoita peruukinteosta. Kuulemma ammattilaisella menee ammattivälineillä 50 tuntia hyvän peruukin tekemiseen. Yritimme seuraavaksi teipata pieniä hiustuppoja sukkahousulakkiin, mutta sekin epäonnistui. Seuraavaksi otimme oikean ompelukoneen käyttöön, mutta jo pian selvisi, ettei niin kannata tehdä. Pelkäsimme, että hajotimme vahingossa ompelukoneen, kun koneistoon meni hiuksia. Lopulta otimme pikaliimaa ja aloimme lätkiä hiussuortuvia sen avulla. Koko olohuoneen lattia oli täynnä hiuksia ja niitä löytyi kaikkien vaatteista. Jossain vaiheessa liimaaminen alkoi turhauttaa, joten pidimme taukoa, jonka aikana telkkarista näkyi Narnia - velho ja leijona. Ihanien nostalgiatunnelmien jälkeen peruukki valmistui pian. Peruukki päässä näytti aivan laitapuolen kulkijalta joka ei ole pessyt tai harjannut hiuksiaan vähintään vuoteen xD

Peruukki päässä kuvasimme myös tanssit West Collins -räppiin. Eräs item on ollut tehdä räppi West Collinsin (aka the most adorable kid I know) puheesta ja luoda siihen oma tanssi. Peruukki näytti niin mainion huvittavalta, että laitoimme peruukin omistajan tanssimaan räpin tahtiin.

Seuraavana päivänä, eli tänään, oli enää pari juttua: kuvata asut tiimin uniformua varten, luoda dramaattinen kohtaus aiheesta "death by chocolate" ja käydä laittamassa muistomerkki merkittävästä fiktiivisestä historiallisesti tapahtumasta jonnekin julkiselle paikalle. 

Sydäntä särki uhrata suklaata näin paljon, mutta ainakin kuvista tuli hyvin dramaattisia.

Kun kiinnitimme sinitarralla muistolaattaa jonnekin julkiselle paikalle, ohitse sattui kulkemaan turistiryhmä. Nyt ilmeisesti kyseinen laatta löytyy usean turistin lomakuvista. Pelkään, että se löytyy kohta jostain uutissivustostakin, koska tässä pikkukaupungissa ei koskaan tapahdu mitään.

Gishwhes päättyy tänään noin klo 23:10 Suomen aikaa. Ryhmämme on lähes valmis. Enää vain muutaman jutun viimeistelyä. Kokemus oli sellainen, että aion varmasti ensi vuonnakin osallistua! Ensi vuonna olen paremmin varautunut. Osaan varata enemmän teippiä ja kartonkia ja tulevan vuoden aikana aion opetella videoiden editoimista, ettei minun tarvitse anoa, lahjoa ja kiristää toisia ryhmän jäseniä muokkaamaan videot jotka on kuvattu. Rahaa meni yllättävän vähän - suurin osa noista on aterioita ja satunnaisia pikkuostoksia, kuten suklaalevyjä ja jätesäkkejä - mutta täytyy aina olla varmuus, ettei tili lähesty nollaa. Ensi vuonna aion myös organisoida järjestyksen paremmin: tehtävät, jotka vaativat paljon jälkikäsittelyä, kannattaa tehdä heti alussa. Kannattaa myös heti alussa hoitaa asiat, jotka vaativat virkamiesaikaa. Viikonloppu tulee nopeasti, eikä silloin voi enää tehdä tiettyjä tehtäviä. Tiedän myös nyt, missä Suomessa on kameleita ja missä voi hypätä benjihypyn, mutta täältä olisi ollut aivan liian pitkä matka lähteä ajamaan paikan päälle.

Ryhmäni oli mahtava. Kaikki olivat mukavia ja innostuineita ja joku ryhmästämme aina onnistui tekemään jotain, minkä uskoin olevan lähes mahdotonta. Kansainvälisyydestä huolimatta yhteishenki oli loistava. Ylitin itseni jopa siinä, että puhuin englantia ääneen, mitä en siis yleensä tee. Tarvitsimme nimittäin yhteen videoon voice oversin, ja kun kukaan muu ei pystynyt sitä tekemään, avasin puhelimeni äänityksen ja aloin puhua. Olen ryhmästä ehkä se, joka ääntää englantia huonoiten, mutta tulipahan sekin tehtyä.

Odotan innolla hetkeä, jolloin tehtävät saa laittaa julkisesti nettiin. Silloin pääsen näkemään muiden ryhmien tuotoksia (muutamaa odotan innolla, varsinkin flash mobeja!) ja pääsen myös jakamaan täällä blogissakin paljon parempia kuvia!

Huh, mikä viikko! It was abnosome!

4 kommenttia:

 1. Näitä on ollut ihan kamalan kiva seurata, kiva kun oot jaksanut postailla kaiken kiireen keskellä! Jos sä et olisi kertonut aiheesta, niin mä olisin ollut niin pihalla, kun mun Tumblrin dashboard täyttyi kaikesta Gishwhes-touhusta :D

  Jään odottelemaan innolla lopullisia tuotoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en ehtynyt tumblrin puolella tuhlata aikaani ollenkaan :D Activity-diagrammini tipahti ihan säälittäviin lukemiin.

   Poista
  2. Mun activity-mato on melkein aina yhtä säälittävän näköinen, kunpa sen saisi johonkin piiloon, ettei sitä tarvitsisi katsella :D

   Poista
  3. Yleensä se mulla heittää kauheaa vuoristorataa, kun rebloggaan 10 juttua ja olen seuraavat 23h hiljaa. Nyt se on tällainen: http://oi40.tinypic.com/vry16g.jpg Kuvatekstiksi sopisi "I'M ALIVE!"

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...