maanantai 12. elokuuta 2013

Maineeni pilaus (tai kenties kohotus) - GISHWHES

Joku stalkkeri on kenties huomannut, että Cannot wait -listassa on jo jonkin aikaa keikkunut mystinen GISHWHES. Mikä se on ja miksi osallistun siihen?

GISHWHES on lyhenne sanoista The Greatest International Scavenger Hunt The World Had Ever Seen. Kuulin siitä jo jonkin aikaa sitten ja se kuulosti todella hienolta. Kyseessä on netin kautta toimiva Scavenger hunt, jossa suoritetaan erilaisia hassuja tehtäviä, dokumentoidaan ne, postataan gishwhesin nettisivuille ja saadaan hyvin suoritetuista tehtävistä pisteitä. Jokainen osallistuja on koottu 15 hengen kansainväliseen ryhmään ja eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa huikean matkan jonnekin, tänä vuonna Kanadaan, viime vuonna Skotlantiin. Voittajaryhmän tosin täytyy olla valmis käyttämään paljon rahaa ja uhrata kaiken vapaa-aikansa, joten mahdollisuudet voittaa on aika pieni. Halusin kuitenkin mukaan, sillä viime vuoden tehtävät kuulostivat hauskoilta ja satuin tuntemaan omasta kotikaupungistani kaksi kaveria, joiden kanssa olisi hauska yhdessä suorittaa tehtäviä. Asiasta voit halutessasi lukea tarkemmin GISHWHESin nettisivuilta. Tapahtumalla on muun muassa Guinnesin ennätys, muistaakseni maailman suurimmasta Scavenger huntista.

Scavenger hunt alkoi 11.8. Suomen aikaa noin klo 23:10. Päätin, että bloggaan aiheesta jonkin verratn myös bloggeriin, sillä ainakin nyt tapahtuu jotain, mistä kertoa jotain. Itse suoritettujen tehtävien dokumentteja ei saa postata minnekään muualle nettiin kilpailun aikana, mutta sallittuja juttuja ovat ns. behind the scenes tarinat. Niitä saatan ajan puitteissa jonkin verran kirjoitella.

Olemme nyt kahden kaverini kanssa käyneet noin 150 itemin listan läpi ja keskustelleet kansainvälisen ryhmämme kanssa facebook-chatin kautta mahdollisuuksista siitä, kuka voi tehdä mitäkin. Luvassa on muun muassa koiran kouluttaminen että se tottelee jotain muuta nimeä kuin omaansa, teepusseista vaatteiden loihtimista, flash mob, neulegraffiti, kavereiden kehuminen twitterissä (tein sen jo), hyväntekeväisyystekoja ja kaikenlaista hullua.

Yksi "hulluuksista" oli twitter-tunnuksen perustaminen herätyskellolle. Tunnuksella täytyy olla vähintään 200 seuraajaa viikon loppuun mennessä ja sen täytyy tweetata joka päivä vähintään kerran kellonaika. Tiimini twitter on TÄSSÄ, joten jos koet että haluat auttaa, voit mennä seuraamaan. En lähetä kirouksia perääsi jos lopetat seuraamisen heti kun GISHWHES on ohi! :) Eräs Supernaturalin näyttelijä, Osric Chau, oli halukas auttamaan meitä, joten hän alkoi seurata tunnusta!

Kahvia kolmelta yöllä, sillä tällä viikolla ei nukuta!

(Tosin mulla on myös muutto edessä, joten en voi olla kaikessa mukana sataprosenttisesti)

7 kommenttia:

 1. Enpäs ollut tällaisesta ennen kuullutkaan, hassun hauska idea, jota seurailen mieluusti sivusta!

  Herätyskellolla on jo muuten yli kaksisataa seuraajaa, hienoa! Itse en ole Twitterissä, joten en voi kartuttaa seuraajakuntaa. :)

  VastaaPoista
 2. tää selittääki sen twitterhomman! koitin muka googlata gishweshiä mutta tää postaus vastas mun kysymyksiin paremmin ku päätön seikkailu ton kotisivulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaustauksen yllättäviin kehutweetteihini olivat kyllä hauskaa luettavaa! : D

   Poista
 3. Kiitos selityksestä, hauska tietää mistä netti on viime päivät ollut niin innoissaan! :D

  VastaaPoista
 4. Ootko kuullut, että Misha Collins kuulemma pitää tätä juttua yllä tai jotai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enhän ilman Mishaa olisi varmaan kuullut koko jutusta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...