torstai 12. syyskuuta 2013

Fuksin seikkailut osa II

Kirjabloggaamien tökkii. Olen lukenut kaksi kirjaa, mutta en saa niistä mitään kirjoitetuksi. Eivät ne huonoja kirjoja olleet, ehei! Annoin niille 4 ja 5 tähteä. Ehkä siksi onkin niin vaikeaa? Miten kirjoittaa hyvästä kirjasta niin, ettei ylikehu sitä? Entä sitten jos kuitenkin alkaa esittään kritiikkiä ja saa kirjan vaikuttamaan huonommalta mitä se omasta mielestä oli?

Näitä asioita pohtiessani päätin skannata luonnoskirjaani ja lätkäistä tänne lisää juttuja joita on tullut piirretyksi.

Heitä kahta voitte syyttää useista blogissani esiintyvistä kirjoista, sillä heidän hyllyistään olen lainaillut kirjoja ahkerasti. Ja he ovat niitä minun käsiini melkein väkisin tunkeneet. (Tosin minun käsiini kirjoja ei väkisin tungeta, otan ne vastaan vähän liiankin helposti)

Cafe Brahen muffinnit ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Aloitin akateemisen elämäni hankkimalla hienon salkun.

Ja ruokalajonossa ehdin ihmetellä sitä, kuinka onnistun pukeutumaan mielestäni kiinnostavaan väriyhdistelmään vaikka heräsinkin aamulla aivan liian myöhään.

Ostin yliviivaustussin joka tuo mieleeni sonic screwdriverin

Kävin lainaamassa kevyttä viihdelukemistoa sivuainettani varten. Näillä ainakin uskoisin unen tulevan.
Yritin etsiä myös Odysseisaa, mutta ainoat mitä löysin, olivat joko ruotsiksi tai arabiaksi.

Olen muuten todellä hämmentynyt siitä, kuinka paljon täällä kuulee ruotsia. Olen tottunut siihen, että sitä kuulee vain Etelä-Suomen matkoilla, mutta nytpä en enää ole matkoilla. Kirjatossa oli ruotsinkielinen ala-asteluokka retkellä, ja romaanien puolelta löytyi monta hyllyä ruotsinkielisiä kirjoja. Voinpahan ottaa tämän kaiken kielikylpynä. Virkamiesruotsi häämöttää tulevaisuudessa.

10 kommenttia:

 1. Joskus kirjoista on todella vaikea kirjoittaa. Jos ne on tosi hyvä, tulee ongelmia mahduttaa kaikki mitä haluaa sanoa. Joskus on kyllä vaikea selittää, mikä niistä tekee hyviä. Ne vain ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pahin ongelmani on että alan kuitenkin esittään kriteeriä ja saan hyvän kirjan kuulostamaan huonolta, ainakin omasta mielestäni.

   Poista
 2. Turun autoilijoilla on paljon, paljon ongelmia. Ja ei ole vitsi, että kannattaa kulkea täällä varoen aina kaikkialla. Olen itse meinannut muutamia kertoja jäädä auton alle, kun autoilija on päättänyt ajaa vaikka suojatiellä kävelisi laumallinen lapsia.

  Joko olet käynyt Café Artissa? Se on mun lemppari<3

  VastaaPoista
 3. Omalle kohdalleni ei taas ole osunut ollenkaan raivopäisiä kuskeja, lähinnä kaikki ovat kiltisti pysähtyneet ja päästäneet tien yli. Ehkä olen ollut vaan onnekas tähän asti. :D

  Samoja kirjoja muuten luetaan tällä hetkellä, ehkä nähdään siis samoilla kursseilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo on joku kirjapaketti jotka pitää lukea ja kirjoittaa esseitä. Mutta pidä silmällä ruskeaa salkkua, jos sattuu silmiin, tule moikkaamaan (vaikka saatan ehkä olla ensiksi hyvin hämmentynyt jos näin tapahtuu)

   Poista
 4. Kaksi kysymystä: mistä olet ostanut ihanan salkun ja ihanan sormuksen?
  Ja kyllä muuten huomaa että olen kykkinyt yliopistolla jo aika kauan, kun tunnistin heti ruokalan pelkän lattian perusteella :D Mutta joo, ruoka on kyllä sen verran hyvää, että käyn joskus lauantaisinkin syömässä jos ei tee mieli kokata. Salaattipöytä ♥
  Kehottaisin myös varomaan pyöräilijöitä. Joskus kulman takaa porhaltaa jalkakäytävällä polkeva pyöräilijä, ja jotkut tekevät ihmeellisiä koukkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkku on jostain satunnaisesta laukkukaupasta. Hetkinen, se taisi olla Sammakon kirjakauppaa vastapäätä! Muistan että kun sieltä tulin ulos, ylitin vain tien ja päädyin kirjakauppaan :) Sormus on Glitteristä parin vuoden takaa, silloin kun pöllöt olivat tosi in.

   Poista
 5. Ai sä olet tullut tänne! Siis opiskeletko suomea Turun yliopistolla? Nimittäin silmät auki, voimme ehkä törmäillä! Tosin tuskin välttämättä samoille kursseille päädytään, sillä itse aloitin suomen sivuaineopinnot viime syksynä, mutta samoissa paikoissa varmasti tullaan pyörimään. Jos bongaat jonkun näköiseni, niin tuu ihmeessä moikkaamaan! :)

  Ei kannata viime aikojen kuumuuden perusteella vetää kyllä Turusta kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. En itse ainakaan muista, milloin olisi ollut syyskuussa niin lämmintä kuin nyt!

  Tsemppiä opintoihisi ja uuteen kaupunkiin sopeutumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, nyt kuulostaa siltä että jokainen kirjabloggaaja asuu ihan kulmilla! Jos näen jonkun tutun näköisen, ehkä uskallaudun moikkaamaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...