tiistai 17. syyskuuta 2013

Kesän 2013 muistot

Anna J. blogissaan Matkalla Mikä-Mikä-Maahan heitti minua haasteella, jossa kootaan kesän 10 hyvää ja huonoa puolea ylös.

Ensiksi ne hyvät puolet!

1. Gishwhes. Loistava kesän päätös. Elokuussa viikko kaikenlaista hullua, tuntui melkein että palasi lapsuuteen, aikaan jolloin tietokone ja velvollisuudet eivät olleet vaatineet aikaansa ja pystyi vain kavereiden kanssa tekemään vaikka mitä. Kaikkea sai aikaan kun vain ryhtyi toimeen.

Item 38: Rage against the dying of the light. Järjestimme mielenosoituksen.

2. Se hetki, kun pääsykokeet oli ohi. Tuntui, että kauhea paino oli nostettu hetkeksi harteilta. Silloin sai luvan unohtaa kaiken ja nauttia kesästä, tulokset tulevat vasta myöhemmin.3. Opiskelupaikan saaminen. Minulle oikeastaan kävi niin, että sain varmuuden opiskelupaikasta jo ennen tulosten saapumista. Olin nimittäin hakenut myös suomen kielen opettajalinjalle ja sain kutsun haastatteluun. Kutsukirjeessä luki kokeesta saamani pistemäärä. Olin saanut niin hyvät pisteet, että pääsisin niillä heittämällä sisään, ellei jostain ihmeen syystä pisterajat nouse ennennäkemättömiin lukemiin. Silloin kun avasin sen kirjaan, pulssini oli varmaan 200. Sitten kun sain oikean hyväksymiskirjeen, osasin suhtautua jo vähän rennommin. Opiskelupaikka kuitenkin on hieno juttu, en olisi enää uutta välivuotta kestänyt.

4. Lukumaratonit. Olin kyllä ennenkin vetänyt maratoneja, mutta ainoastaan yksin ja oman aikataulun mukaan. Nyt koin suurta blogistanian yhteisöllisyyttä, kun tiesin että ympäri Suomea (ja kenties ulkomaillakin) useat muut bloggaajat istuivat myöskin kirjan ääressä. Aina tauoilla kävin kurkkimassa muiden blogeja ja seurasin miten kaikilla menee.5. Finncon. Vaikka siitä ensiksi kriiseilin, niin kannatti lähteä! Sieltä on jäänyt tosi hyviä muistoja, vaikka yksin olinkin liikkeellä. Ylitin itseni monta kertaa, esimerkiksi moikkaamalla kirjabloggaajia ja kirjailijoita.

6. Veljeni häät. Niistä en täällä ole puhunutkaan, mutta veljeni tosiaan meni naimisiin. Häät olivat aika perinteisen suomalaiset kesähäät, mutta juuri sellaisena ne olivat mukavat. Seuraavana aamuna olin kyllä aivan uuvuksissa. Juhliminen on rankkaa.
7. Tiimi kolmas pyörä. Aina kun voi ystävien kanssa hengata, päivä on parempi. Aina ei tarvitse olla suuria suunnitelmia. Joskus riittää vain elokuvan katsominen, joskus taas tungemme suumme täyteen vaahtokarkkeja koska se oli joku haaste (minä en tunkenut koska olen tylsä tyyppi), ja joskus huudatamme vain musiikkia, esimerkiksi Let's Have A Kikiä (Gleen versiota) josta on muodostunut eräänlainen teemakappaleemme, enkä ole ihan varma miksi.

8. Kirjat. Jotenkin tänä kesänä lukeminen tuntui sujuvan. Ja se on tietenkin aina mukavaa.

9. Iso-Syöte & Ruka. Kävin pikkusiskoni kanssa reissun Lapissa ja vaikka reissu oli työmatka, eli kävimme suursiivoamassa vuokramökkejä, matka oli silti ihan mukava. Tien päällä kahdestaan. Sen parin päivän aikana kyllä ehdin täysin kyllästyä kesähitteihin.


10. Kesästä nauttiminen. Silloin kun helteenvihaajana lämpötila oli mielestäni laskenut sopimiin lukemiin, pystyin ottamaan rennosti ja nauttimaan vaikkapa ampparimehujään. Ne ovat suosikkejani. Ja sitten ne huonot puolet:

1. Cory Monteith. Nuoren näyttelijän kuolema kosketti enemmän mitä olisin osannut etukäteen aavistaa.

2. Sää. Sää ei ole erityisen huono ollut. Oikeastaan aika hyvä. Olen vain aika huono nauttimaan säästä. Kova helle tekee minusta toimintakyvyttömän. Hellettä ei meinaa päästä mitenkään karkuun. Samaan aikaan kuitenkin koen jonkin sortin syyllisyyttä. Kesä on Suomessa lyhyt vuodenaika, joten pitäisihän siitä nauttia.

3. Kalenterini hukkaaminen. Pikku juttu, mutta silti se tuntuu isolta. Kalenteri on kuitenkin aika henkilökohtainen pieni vihko. Onneksi minulla ei ole siellä mitään oikeasti tärkeää, esimerkiksi salasanoja. Siellä kyllä lukee blogini osoite, että jos joku on löytänyt kalenterini ja sen sijaan että olisi ottanut yhteyttä minuun, on vain alkanut stalkkia minua, niin hyi hyi häpeä. Tätä kesä-haastetta on vaikea tehdä, koska en voi selata kalenteria ja sieltä tarkistaa mitä kesän aikana tulikaan tehtyä. Olin kirjoitellut sinne joitain juttuja, jotka ulkopuoliselle saattaa kuulostaa tosi kummilta, esimerkiksi gishwhes-ohjelmaa.


4. Allerginen reaktio lääkkeestä. Aloin käyttää ihovoidetta, joka pamautti yhden yön aikana naamani punaiseksi ja hilseileväksi. Samana päivänä oli tulossa vieraita kylään. Onneksi meikillä saa ihmeitä aikaan, mutta ei silti ollut kivaa kun kasvot olivat useita päiviä ärtyneessä tilassa.

5. Takkuilevat nettitilaukset. Aina joskus ne myöhästelee, mutta joka kerta se on ärsyttävää. Tänä kesänä pari kertaa päivystyn postilaatikolla turhaan, koska en ollut ihan varma, milloin paketti saapuu perille. No, onneksi en ikinä tilaa mitään millä on kauhea kiire.

6. Tylsät hetket. Minulla ei ollut kesälle kauheasti suunnitelmia, joten usein saatoin vain olla tosi tylsistynyt.

Okei, pakko sortua siihen, mitä monet muutkin ovat tehneet, eli negatiivisia puolia ei vain keksi kymmentä kappaletta. Turha alkaa väkisin keksimään :)

Koska alkaa olla jo syyskuun puoliväli, katsoin että on hyvä lopettaa haaste tähän, koska kohta kesästä alkaa olla jo niin kauan, että sen yhteenveto tuntuu jo turhalta. Kiitoksia kuitenkin Anna J:lle haasteesta!

1 kommentti:

  1. Kesähän ei ole teknisesti ottaen loppunut vieläkään... =D Näyttää toki syksyiseltä, mutta eivät nämä lämpötilat ole ihan perinteisiä syksyn lukemia, ainakaan päiväsaikaan.

    Kivat olivat muistelot sinulla. Hauska huomata, että emmehän me suomalaiset ehkä sittenkään ole niin negatiivisia ihmisiä kuin luullaan, kun huonoja puolia onkin aika vaikea keksiä... =D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...