keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mainostusta & Ensimmäinen e-kirjani & Kesken jäänyt

Yhdistän yhteen postaukseen kolme lyhyempää juttua, joista haluan blogata.

Ensimmäiseksi:


Löysin Pasi Ilmari Jääskeläisen kisan tänä aamuna twitterin kautta ja päätin osallistua täysin itsekkäistä syistä, eli siis mahdollisuudesta voittaa kirjapalkintoja. Kun lueskelin Jääskeläisen juttua, tulin entistä varmemmaksi, että haluan blogata aiheesta.

Herran itsensä sanoin: "Mainoskisa-ajatuksen taustalla on se totuus, että käytännössä kustantamoilla ei ole varaa mainostaa kunnolla muita kuin suht varmoja best sellereitä, koska mainostaminen on kallista ja ns. maltillisesti myyvät kirjat eivät tuota tarpeeksi, jotta mainokset taloudellisesti ottaen kannattaisivat. -- Kirjailijoiden oletetaan itse osallistuvan kirjansa markkinointiin esimerkiksi esiintymällä kirjamessuilla ja olemalla median käytettävissä. Myös sosiaalinen media on yleisesti käytetty tapa tavoitella omalle kirjalle näkyvyyttä, jotta se saisi lisää lukijoita, myisikin paremmin ja tuottaisi kustantajalle rahaa riittävästi, jotta ko. kirjailijan tuotantoa kannattaa jatkossakin kustantaa -- Ja koska ihmisillä on tapana sosiaalisessa mediassa likettää, tykätä ja nostaa esille niitä asioita, joita he kannattavat (teen sitä itsekin), miksipä emme harjoittaisi sosiaalista mainontaa kannatusmielessä myös niiden kirjojen suhteen, joita kannatamme."

Eilinen Osta normaalihintainen kirja -päivän jälkeen on oikeastaan aika sopivaa hieman mainostaa suomalaista kirjallisuutta, sillä tempauksen yksi idea oli osoittaa, että kirjoja kannattaa ostaa.

Myönnän, en ole Pasi Ilmari Jääskeläistä itse lukenut, mutta kun selasin hänen blogiaan, kiinnostuin kirjoista aidosti. Taitaa ainakin Lumikko ja yhdeksän muuta mennä kilometrin mittaiselle lukulistalleni.

Toiseksi:


Ostin elämäni ensimmäinen e-kirjan! Olen kauhea vanhojen aikojan (estetiikan) rakastaja, joten olen kannattanut paperikirjoja. Ne ovat sisustuksellinenkin juttu. Niitä on mukava lehteillä. Inhoan lukea pitkiä tekstejä näytöltä. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan annattu, sillä J.S. Meresmaan uusin pienoisromaani julkaistaan ainoastaan e-kirjana ja haluan kirjan lukea. Sen voi ostaa täältä ja hinta on vain 5€.

En ole edelleenkään vakuuttunut e-kirjoista. Hirveä värkkääminen. Sen jälkeen kun olin ostanut kirjan, luulin ensiksi, että saamani tiedosto on viallinen, kun koneeni ei suostunut aukaisemaan sitä. Pienen tutkimisen jälkeen selvisi, että minulla jo oleva Adobe Reader ei kelpaa tiedoston avaamiseen, joten minun piti ladata uusi ohjelma ja sallia itseni lukemaan suojattua tiedostoa. No, tuntuupa kerrankin saavutukselta se, että saa kirjan auki. Paperikirjan avaamisessa ei olisi ollut tällaisia ongelmia. Jäkätijäkäti.

Huomatkaa, että valitan vain teknologiasta, en lainkaan itse kirjasta, jota en siis vielä ole lukenut. Nyt on kirja auki ja lukeminen alkakoot. Kirjan virtuaaliset julkkarit olisivat tänään facebookissa klo 20, mutta minulla on sosiaalista elämää, joten pitää jättää väliin. (Kotihiirenä olen järkyttynyt siitä, kuinka paljon sosiaalista elämää yliopisto-opintojen aloitus on tuonut tullessaan.)

Vilkaiskaapas muuten Meresmaan bloggaus jossa hän kertoo Mifonki-sarjansa kohtalosta. Yleisesti kustantamisesta kiinnostuneena olen uskollisesti lukenut kaikki kommentit läpi. Kiinnostaa keskustelua asian puolesta ja vastaan!

Viimeiseksi:


Jossain tue-suomalaista-kirjallisuutta -puuskassani ostin Anni Nupposen Naisen ja kuninkaan. Nupposen novelleista olen pitänyt, joten halusin lukea tämänkin.

Mutta kesken se oli pakko jättää. Ei siksi, että kirja olisi aivan hirveän surkea, vaan siksi, koska se on vain jäänyt. Yritetään joskus toista uudestaan. Kirja on varsin raskasta luettavaa. Kappalejakoa ei ole nimeksikään. Mielestäni enteriä olisi pitänyt painaa paljon ahkerammin tätä kirjaa toimittaessa. Kirja on sellainen, että kykenen lukemaan sitä aina vain parikymmentä sivua kerrallaan. Kun sisälle pääsee, teksti on kiintoisaa, mutta jotenkin rakenne vain runtuu raskaalta. Kynnys lukea seuraavat 10 sivua on hyvin korkea. Huomasin, että paljon helpommin tartuin aina siihen toiseen teokseen, joka oli myös kesken. Siispä päätin nyt jättää tämän kirjan kesken ja keskittyä muihin kirjoihin. Ensi vuonna uudestaan.

Tästä tuli aika lailla suomalaisen kirjallisuuden mainostukseen keskittyä postaus, mutta haittaneekos tuo. :)

11 kommenttia:

 1. Fuksisyksy on todellakin täynnä vaikka mitä tapahtumia. Osallistuin niihin vähän innokkaammin, kun sitten taas keväällä en käynyt melkein missään ainejärjestön jutuissa. Ne on kuitenkin suurimmaksi osaksi ihan kivoja ja toivottavasti viihdyt ja nautit opiskelujen alusta.

  Minulla on lainassa tuo Nainen ja kuningas. Saa nähdä, miten käy. Tuo kappalejaon olemattomuus ei kuulosta kovinkaan kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne kivoja, en vaan ole tottunut näin aktiiviseen sosiaaliseen elämään niin se on tullut vähän shokkina. Ehkä tähän tottuu :D

   Kyllä siinä Naisessa ja kuninkaassa kappalejako on, mutta mielestäni sitä olisi voinut olla enemmän.

   Poista
 2. Kappalejako on kylläkin asia, johon puututaan toimittamisessa, ei enää taitossa.

  VastaaPoista
 3. Minuakin risoi e-kirjojen lukemisessa aluksi juuri ohjelmien lataaminen, mutta sitten kun löysin itselleni sopivan, mukavan ohjelman (hirveän säätämisen jälkeen, pakko myöntää), en enää ole ollut ollenkaan niin nihkeä niiden lukemisen suhteen : ) Pitäähän sitä asuntoon sopivaa, kivaa kirjahyllyäkin usein hetki etsiä ennen kuin löytää sen parhaan...

  Mulla on periaatteessa käytössä myös lukulaite, mutta sen kaivaminen kaapista ja kirjan siirtäminen tuntuu aina niin hankalalta, että lopulta päädyn lukemaan vain koneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kirjahyllyn etsiminen on miellyttävämpää kuin tietokoneohjelman asentaminen :D Mutta ehkäpä e-kirjojen maailma avautui juuri käsiini, kun ekan kirjan ostin.

   Poista
  2. Niin, tässä on varmasti makueroja :D Itse kun muutenkin olen tällainen IT-ihminen, tykkään ehkä enemmän ohjelmien asentelusta. Vaikkakin kuten sanottu, kaikkien niiden mahdollisten lukuohjelmien paljoudessa sen itselle mieleisen löytäminen oli kyllä melkoista huopaamista.

   Poista
 4. Minä juuri tänään luin Jääskeläisen Lumikon ja yhdeksän muuta loppuun! Se oli hyvä, mutta ei ehkä niin hyvä kuin odotin. Uutuus kiinnostaa silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo stalkkasinkin Goodreadisista että olet lukemassa sitä. :)

   Poista
 5. Muutitko opiskelujen myötä Turkuun? En ole ihan varma näinkö sut eilen :) (Toisaalta yhden kuvan perusteella on vaikea sanoa mitään, saattoi olla kuka tahansa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muutin.

   Apua, onko minut bongattu? :D Eilen mulla oli päällä mustaa ja tummanpunaista, oon aika pitkä (172cm) ja no, pyörin eilen päivällä kaupungilla, kampusalueella ja illalla TYYlikkäässä avauksessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...