tiistai 21. tammikuuta 2014

Q & A

Kirjaneito Kirjaneidon tornihuoneesta haastoi minut vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Kiitoksia haasteesta! :)Millainen on blogisi nimen tausta? Mistä keksit juuri kyseisen nimen ja miksi valitsit sen? 
Se kyllä lukee jo infossani, mutta oletan, ettei kovin moni ole sitä lukenut, joten antaa palaa: Nimi on peräisin blogini alkuajoilta, jolloin en vielä ollut ihan varma, mitä teen blogillani, joten kirjoitin otsikoksi todella vaiheessa ilmaisemaan sitä, ettei blogi ole vielä valmis. En sitten koskaan vaihtanut sitä, enkä enää oikein osaakaan vaihtaa. Haluaisin vaihtaa, koska Todella vaiheessa on erittäin epämääräinen nimi blogille ja sitä joutuu tosi paljon selittelemään, mutta siitä seuraisi liian paljon hommaa. Pitäisi vaihtaa kaikki linkit ja ilmoitella joka puolelle blogin nimen vaihdoksesta yms. Ja sitä paitsi tämä blogin nimi erottuu ehkä vähän muista kirjablogien nimistä!

Minne haluaisit matkustaa? Mikä on unelmamatkakohteesi?
Olen kai jotenkin tylsä, mutta minulla ei ole koskaan kauhean suurta tarvetta matkustaa. Matkustan tapahtumien ja ihmisten vuoksi, en siksi että pääsisisin näkemään jonkin kuuluisan rakennuksen. En ole koskaan ollut rantalomilla, enkä oikean haluaisikaan. Haluan matkustaa sinne, missä kaukana asuvat kaverini ovat tai missä joku kiva konsertti tai muu tapahtuma järjestetään. Toki kyllä Lontoossa voin aina käydä, jos on mahdollisuus. Pari musikaalia ei olisi pahitteeksi.

Mikä on kaikkien aikojen lempikirjasi?
Onpas vaikea nimetä se ykkössuosikki. Tällä hetkellä ehkä Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus, vaikka olenkin lukenut sen "vain" kaksi kertaa. Huomenna sanoisin jonkun toisen kirjan.

Oudoin tapasi?
Unirytmini? Nukun vähän miten sattuu. Joskus herään neljältä aamulla, joskus herään neljältä päivällä. Vähän riippuu, minkälaista ohjelmaa on. Tämä on kai tätä yksinasuvan opiskelijan vapautta.

Jos et olisi syntynyt ihmiseksi, mikä eläin olisit?
En ole kauhean perehtynyt eläinten luoneenpiirteisiin, mutta voisin olla vaikka koira. Sellainen vähän pienempi.

Mitkä viisi asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?
Viisi? Tämähän on jo ruhtinaallista. Luonnollisesti sanoisin että lentokoneen, tarpeeksi polttoainetta ja lentokykyisen pilootin, mutta eipäs olla niin tylsiä! Ottaisin mukaan Kuinka selviydyt elossa autiolla saarella -opaskirjan, paksun muistivihkon, kyniä, kestävän vesipullon ja hyvin tehokkaan viidakkoveitsen.

Mitä kieliä osaat ja kuinka hyvin? Mitä kieliä haluaisit osata?
Osaan luonnollisesti suomea aika hyvin. Sanoisin jopa, että minulla on kielioppitermit hallussa keskivertoa paremmin, onhan suomi pääaineeni. Osaan myös englantia aika hyvin. Ylioppilasarvosanani on siitä C, mutta en tiedä kuinka paljon se kertoo oikeasta osaamisestani. Luen melko vaivatta englanninkielisiä kirjoja ja katson TV-sarjoja ilman tekstejä. Muita kieliä en sitten osaa. Aloitin juuri ruotsin kertauskurssin, koska lukion päättötodistuksen keskiarvo oli 5 ja virkamiesruotsi pitäisi jotenkin läpäistä.

Jos joku kirja ei miellytä, jätäkö sen kesken vai luetko sen sitkeästi loppuun?
Jätän tosi harvoin kirjoja kesken. Yleensä osaan valita luettavaksi kirjoja, jotka edes jotenkin miellyttävät. Valitettavasti ne kirjat, jotka haluaisin jättää kesken, ovat usein sellaisia, jotka minun täytyy lukea esim opintoja varten, jolloin en voi jättää niitä kesken.

Kuunteletko musiikkia lukemisen yhteydessä ja jos kuuntelet, millä perusteella valitset kappaleen?
En kuuntele. Musiikki on minulle muutenkin tosi monimutkainen asia, koska silloin kun kuuntelen sitä, se vie kaiken huomioni ja siksi musiikin kuunteleminen on todella väsyttävää ja ärsyynnyn helposti, jos musiikkia kuuluu silloin kun en haluaisi kuulla sitä. Nautin suuresti musiikin kuuntelusta, mutta sille täytyy olla oikea mielentila enkä voi pitää sitä vain taustahälynä.
Teoriassa voisin kuunnella jotain tämänkaltaista musiikkia:


Kertoo ehkä siitä, minkä tyylisiä kirjoja tykkään lukea ;)

Oletko enemmän kesä vai talvi ihmisiä?
Kesä. Vaikka en tykkää liiasta helteestä, en myöskään tykkä siitä, kuinka talvella on sellainen olo, että olen vangittuna sisätiloihin, enkä voi kulkea vapaasti. Kesällä saa liikkua miten haluaa eikä tarvitse vuorautua useaan vaatekerrokseen. Eniten kuitenkin tykkään keväästä ja syksystä, ne ovat täydellisiä takkikelejä, eli voi pukeutua melko kevyesti, mutta ulos mennessä voi heittää päälle supertyylikkään takin.

Omat kysymykseni
 1. Kuinka hyvä tietokoneen käyttäjä olet?
 2. Kenen fiktiivisen hahmon kanssa voisit mennä naimisiin, jos se olisi mahdollista? (Myönnän, että varastin tämän kysymyksen Yöpöydän kirjat -blogista, mutta kysymys oli liian hyvä ohitettavaksi!)
 3. Minkälainen kirja jää sinulla kesken?
 4. Mikä on lempigenresi (kirjat, elokuvat, TV-sarjat yms)
 5. Kuvaile kirjastoreissuasi
 6. Minkälainen sisustus asunnossasi/huoneessasi on?
 7. Kerro jokin kirjallinen tunnustus (esim "taitan kirjan sivuja koiran korville")
 8. Onko kirja, elokuva, TV-sarja tai vastaava koskaan vaikuttunut pukeutumistyyliisi?
 9. Oletko tarkka seuraamistasi blogeista vai seuraatko melkein ketä vain?
 10. Mikä olisi unelma-ammattisi, jos mikään ei olisi estämässä?
Tapanani on ollut haastaa blogini uusimpia lukijoita, joten pysytäänpäs samassa kaavassa. Haastan siis viisi uusinta lukijaani, joiden blogin pystyin löytämään lukija-palkin kautta.

14 kommenttia:

 1. Olen varmaan sanonut tämän aiemminkin, mutta kun ekan kerran törmäsin blogiisi, niin minä pidin blogisi nimeä todella runollisena! Ajattelin sen liittyvä siihen, miten koskaan ei voi saada lukemista valmiiksi :D Että näin hyvä mielikuvitus minullakin sitten.

  Kivoja kysymyksiä ja vastauksia täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla selityksellä yritän nykyään ajatela blogini nimeä, onhan se aika tottakin.

   Poista
 2. Älä ihmeessä vaihda nimeä, minusta se on todella sympaattinen, ja Katrin tavoin luulin sen tarkoittavan sitä, että aina on lisää luettavaa tai semmosta yleistä saamattomuutta kirjojen suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan, älä muuta! Ainoa ongelma on siinä, että se ei automaattisesti liity kirjallisuuteen, mutta aihe selviää tarpeeksi nopeasti blogia vilkaisemalla. Minä kiinnitin huomiota blogiisi alunperin nimenomaan nimen takia.

   Poista
  2. Haha, kiitoksia :)
   Ainakin on vähän erottuva nimi.

   Poista
 3. Hah, kuvittelin selviytyväni loistavasti autiolla saarella vastauksieni kanssa, mutta nyt huomasin et vesi unohtui. ;)

  VastaaPoista
 4. kiitos haasteesta, teinkin sen jo! :)

  http://vihreatsateenkaaret.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

  VastaaPoista
 5. Pakko oikein erikseen kommentoida, että sulla on tosi hyvät kysymykset! Itse keksin näihin haasteisiin hädässä aina kamalan mielikuvituksettomia ja tavanomaisia kysymyksiä :D

  VastaaPoista
 6. Aaahhh rakastuin tuohon kappaleeseen! Sun pitäis esitellä mulle enemmän tätä sun musiikkimaun eeppisyyttä! t. sun pikkusisko sun vanhassa ruusutapettisessa huoneessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis luoda Youtubeen soittolista, johon kerään kaikki mun lemppari instrumentaaliset kappaleet. Tällä hetkellä ne kaikki ovat tosi sekalaisesti youtubessa, spotifyssa, 8trackissa ja omissa musiikkitiedostoissa.

   Poista
 7. Kiitos haasteesta, alankin heti vastailemaan. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...