tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin!

Joulu tuli uudestaan melkein 11 kuukautta etuajassa kun saavuin kämpälleni ja löysin sieltä paketteja, jotka olivat loman aikana saapuneet minulle. Osallistuin kirjabloggaajien joululahjarinkiin, jossa laitettiin kirjahyllyissä lähes koskemattomina lojuvat kirjat kiertoon. Itse laitoin eteenpäin Frankensteinin, jonka olin hankkinut vuosia sitten, mutten koskaan lukenut. Joidenkin kirjojen kohdalla on vain joskus todettava, ettei niitä todennäköisesti ikinä saa luettua.

Minulle saapunut paketti. Arvostan lahjapaperia!
Ja mitäs sieltä paljastuikaan?

Dun dun duu...

*Epämiehekäs kiljaisu* Ooh, Ian McEwanin kirjat ovat aina erittäin tervetulleita! Onneksi en ole Poltetta vielä lukenut, vaikka olenkin pyöritellyt sitä usein kirjastossa, mutta varmasti tulevaisuudessa tulen bloggaamaan siitä. Kiitoksia Hannalle!

Muuten vuosi on lähtenyt lukemisen merkeissä vähän tahmeasti liikkeelle. Sain luettua Käen kutsun ja Soulless mangan ja yhden John Greenin kirjan, josta en ole vielä blogannut, mutta samaan aikaan on kolme muuta kirjaa kesken. Jouduin valitsemaan niiden kirjojen välistä joita haluaisin lukea ja niiden joita minun pitäisi lukea.


Niskaani on myös pamahtanut uusi lukupaketti. Nyt on niitä näytelmiä ikävä, sillä ne ainakin olivat suhteellisen lyhyitä. Päällimmäisenä kuvassa Honoré de Balzacin Ukko Goriot, keskimmäisenä Gustave Flaubertin Rouva Bovary ja alimmaisena Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus 1. 

Olen päässyt Ukko Goriotissa yli puoleen väliin, mutta en jatkaisi loppuun, ellei se kuuluisi opintoihin. Kirja ei tunnu kertovan juuri mitään Ukko Goriotista, vaan keskittyy holtittoman ja vastuuttoman opiskelijapojan naisseikkailuihin. Kykenen aavistamaan, miten kirja päättyy, eikä tekisi mieli lainkaan jatkaa. Rikoksen ja rangaistuksen olen joskus jo lukenut noin puoleen väliin. Se vain jäi kesken, en mitenkään tietoisesti lopettanut sen lukemista.

Olen jo alkanut miettiä, onko kirjallisuus sivuaineena hyvä ratkaisu, sillä se tuntuu tappavan kaiken lukuintoni. Se saa minut puolustelemaan liikaa valintaani nauttia puhtaista viihdekirjoista täysin rinnoin sen sijaan että lukisin otsa rypyssä Suuria Ja Tärkeitä Klassikoita ja analysoisin niiden kerronnan keinoja ja kielikuvia. En haluaisi tuntea tarvetta puolustella jotain mistä tykkään. 


No, kun lukupaketin kirjat kummittelevat hyllyn toisessa päässä, niin toisessa päässä odottaa vähän kutsuvampia kirjoja. J P. Koskisen Ystäväni Rasputin oli ainoa Finlandia-ehdokkaista, joka kiinnosti. (Olenko ainoa, jonka mielestä kirjan otsikon fonttivalinta on epäonnistunut? Luen joka kerta vahingossa Ysgäväri Raspugir)


Sitten vielä yöpöydän kirjat, jotka tosin siirsin työpöydälleni photoshoottia varten, sillä työpöytäni on musta, seinäni tummanharmaa ja kämppäni valaistus huono, koska en ole muistanut käydä ostamassa uusia lamppuja. Stephen Kingin Kuvun alla aloitin tänään. Vaikuttaa ihan kiinnostavalta, tosin en tykkää oikein kirjan spoilaavasta tyylistä. "Tämä oli viimeinen kerta, kun hahmot x ja y tapasivat kasvotusten, sillä pian hahmo x kuolee."


Toisessa minulle tulleessa paketissa oli kaikenlaista kivaa, jota amerikkalainen ystäväni lähetti minulle. Kannattaa olla amerikkalaisia ystäviä, niin saa joskus kivoja juttua :D Kuvan pussissa on Agadion Castiel-teetä sekä jonkinlaisia jouluisia suklaapatukoita. Vastalahjaksi laitoin hänelle Pasi Ilmari Jääskeläisen The Rabbit Back Literature Societyn.

Nyt pitäisi lopettaa tämä bloggailu ja mennä oikeasti lukemaan.

PS. Minulla on jälleen kerran ongelmia kuvien laadun kanssa, sillä en pääse muokkaamaan niitä tällä hetkellä lainkaan. Pahoittelen jos kuvat tuntuvat tummilta ja epäselviltä.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tosi paljon, en lue Rasputinia enää ikinä Rasputinina. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat joulupaketit, Reta! Tsemppiä niiden tenttipakettien lukemiseen! Niistäkin voi löytyä aarteita.

  VastaaPoista
 3. Luettavasta ei ainakaan tule pulaa! :D Miekin luin että Raspugir, aika omituinen fontti.

  Kuvun alla on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi lukea. Tiedätkö perustuuko tv-sarja Under the dome tuohon kirjaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sarja perustuu tuohon kirjaan. Olen nyt sarjaa katsonut TV:stä, mutta ajattelin että kirja voisi olla hyvä.

   Poista
 4. Minäkin luen tuosta aina, että Ysgäväri Raspugir!

  Paljon sinulla on luettavaa tarjolla, mutta eiköhän aika hyvin nuo omavalintaiset tasapainota pakkopullakirjoja :)

  VastaaPoista
 5. Finlandia-ehdokkaista minuakin kiinnosti vain Rasputin :D Odotan innolla arvosteluasi!
  Itse asiassa minua kiinnostaa myös koulukirjojesi arvostelut, jos niitä meinaat tehdä. Ainakin tuo Rouva Bovary.

  Ja samaa mieltä olen fontista!

  VastaaPoista
 6. Onpa kyllä omituinen fontti! :D

  Joskus itsekin mietin kirjallisuuden opiskelua, mutta sitten rupesi arveluttamaan juuri se, että säilyykö lukuinto jos harrastus muuttuu opiskeluksi/työksi. Jospa sinulla kuitenkin lukuinto säilyy ja viihdyt koulutuksessasi! :)

  VastaaPoista
 7. Fontti on vähän hassu. :D Kai se jäljittelee vanhaa luukkia mutta miksi se on sitten vain osassa kirjaimia...

  Monet sanoo, että kirjallisuuden opiskelu tappaa lukuinnon, mutta ei niin kaikille käy. Tai no minulle ei käynyt. Vaikka luenkin vähän hitaasti, teen sitä mielelläni. Toisaalta minusta tuntuu, että me luimme harvinaisen vähän klassikoita. o.O

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...