maanantai 3. helmikuuta 2014

Mitä kirjahyllyni kertoo minusta

Haasteita pukkaa joka nurkan takaa! Tämähän on varsin mukava, kun lukeminen muuten tökkii. Ette aivan pääse unohtamaan olemassaoloani ;) Mielestäni on kiintoisaa huomata, kuinka aina välillä tulee kunnon haasteryöppyjä. Saattaa olla monta hiljaista kuukautta, kunnes yhtäkkiä joku uusi haaste alkaa kiertää.

Tällä kertaa sain kaksi haastetta. Kaimani Mikä-Mikä-Maasta haastoi vastaamaan kysymyksiin kirjahyllyn kirjojen nimillä mahdollisimman osuvasti ja Pentukissa 365:stä kulttuuriteosta esitti minulle kiinnostavia kirjallisia kysymyksiä.

Ensiksi kirjahyllykysymykset:

1. Oletko mies vai nainen?
    Kadotettujen kuningatar

2. Kuvaile itseäsi.
    I Am What I Am
    
3. Mitä elämä sinulle merkitsee?
    Säädyllinen murhenäytelmä

4. Kuinka voit?
    Naisena olemisen taito

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi.
    Rannalla

6. Minne haluaisit matkustaa?
    Looking for Alaska

7. Kuvaile parasta ystävääsi.
    Clockwork Princess


8. Mikä on lempivärisi?
    Punainen mylly

9. Millainen sää on nyt?
    Huomenna tuulet voimistuvat

10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika?
     Yöpartio11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi?
     Anna ystävämme

12. Millainen on parisuhteesi?
     Dorian Grayn muotokuva

13. Mitä pelkäät?
     Merirosvoja!

14. Päivän mietelause.
     Ken vainajia muistelee

15. Minkä neuvon haluaisit antaa?
     Tusinoittain halvemmalla

16. Miten haluaisit kuolla?
     Murha nudistileirillä


Sitten Pentukissan kirjalliset kysymykset.

1. Kenen romaanihenkilön kanssa voisit mennä naimisiin? 
Ah, vihdoin pääsen tähän itsekin vastaamaan! Vastauksen keksiminen on kyllä hyvin vaikeaa. Ensimmäiseksi sanoisin Sirius Mustan, koska hän on ihka ensimmäinen kunnon fiktiivinen ihastukseni. Voi sitä tragediaa kun hän meni potkaisemaan tyhjää. En nyt tiedä olisiko avioelämämme niin ihmeellistä...

2. Kuka olisi luotettava ystävä, jolle kertoisit kaikki salaisuutesi?
Varmaan tarkoitetaan edelleen romaanihenkilöitä? Ian McEwanin Makeannälän Serena voisi olla ihan hyvä ystävä minulle. Hän on harjoitellut salassapitovelvollisuutta työnsä takia, joten hänen uskoisi osaavan pitää salaisuudet.

3. Kenen kanssa olisi hauska matkustella?
Pienen suklaapuodin Vianne Rocher on nähnyt maailmaa ja varmasti tietää kaikki niksit, joten hän osaisi näyttää kaikkea hienoa ja hänen seurassaan olisi turvallinen olo.

4. Kenen jaaritukset pitkästyttäisivät sinua?
En jaksaisi kuunnella Raskolnikovin höpinää.

5. Ketkä kirjalliset hahmot eivät saaneet toisiaan, vaikka olisi ehdottomasti pitänyt?
Sovituksen Cecilia ja Robbie.

6. Suositko lukiessasi tiettyjä nautintoaineita, ruokia, karkkeja tai juotavaa? 
Viiniä.
Eikä kun, oikeasti juon joko teetä tai napostelen jotain karkkia, jos sellaista sattuu olemaan. Parhaiten kyllä keskityn ilman mitään herkkuja.

7. Jos kirjassa on paljon kirjoitus- tai asiavirheitä, alkavatko sormesi syyhytä niin, että lopulta on pakko alkaa korjata niitä? 
Joskus olen korjannut lyijykynällä (omien) kirjojen virheitä.

8. Paras lukupaikka ikinä? 
Kahden istuttava sohva, jonka saan kokonaan itselleni. Istun jalat ojennettuna pitkäksi ja nojaan selällä käsinojaan, kirja on sylissä. Valitettavasti tällä hetkellä omistan vain nojatuolin ja se haittaa lukuharrastustani suunnattomasti! Pitäisi hankkia sohva. Tällä hetkellä hipsin useasti erilaisiin opiskelijatiloihin, joissa on sohvia, jotta saan lukea parhaassa lukupaikassa.

9. Oletko joskus ostanut vaatteen vain siksi, että se tuo mieleesi jonkun romaanihenkilön tai kirjan miljöön? 
Voi kuule! Mistä sitä aloittaisi... Viime viikolla ostin tummanvihreän vakosamettitakin alennuksesta, koska siitä tulee mieleen hobittien takit. Olen harrastanut tummia villakangantakkeja jo pitkään, koska niistä tulee pottermainen tunnelma. Olen ostanut kello- ja avainkoruja, liivejä, nahkaisia salkkuja ja viktoriaania jalkineita sen jälkeen kun olen lukenut jotain kivaa steampunkkia. Omistan ihan suoranaisia fanikorujakin, kuten Arwenin iltatähden. Voisin melkein väittää, että minulla on aina päällä jotain, johon on vakuttanut edes lievästi jokin kirja tai TV-sarja. Jotkut seuraavat muotilehtiä, toiset taas inspiroituvat fiktiivisestä maailmasta.

10. Millaiset miljööt romaaneisssa viehättävät?
Jostain syystä minua viehättää kaikista eniten jylhä metsämiljöö, jossa matkustetaan paikasta toiseen. Plussaa jos metsästä löytyy jokia. Olen aina ollut joki-ihminen.
Toinen miellyttävä paikka on vanha kaupunki, jossa on paljon salaisuuksia ja pieniä koloja jonne piiloutua.

Koska laitoin haasteita ihan vasta menemään, taidan tällä kertaa jättää haastamisen välistä. Saat kuitenkin vastata haastekysymyksiin, jos haluat :)

9 kommenttia:

 1. Ihanan siisti tuo sinun kirjahyllysi. Omani pursuaa yli niin ettei kirjoja meinaa saada siihen mitenkään järkevästi aseteltua :D Pitäisi ostaa sen viereen toinen

  VastaaPoista
 2. Katselin aivan samaa, että mielettömän siisti kirjahylly. En muista, milloin omani olisi näyttänyt tuolta. ;) Hauska haaste tuo ensimmäinen, en olekaan sitä aiemmin nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Kyllä,todella kaunis kirjahylly ;) Ihanan korkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan tässä yhtä aikaa Bookloverille, Syringalle ja The Bad Wolfille!

   Todellinen kirjahylly ei ole ihan noin siisti, koska hyllynreunoilla lojuu jos jonkinlaisia kirjaston kirjoja ja muuta roinaa, mutta kuvaa varen siirsin syrjään kaikki jutut, jotka eivät ole omassa omistuksessa. Pientä tuunausta ;) Mutta kirjahyllyni on myös ylpeyden aihe, järjestelen sitä usein. Nyt se tosin alkaa olla jo täyttymässä ja harkinnassa on toisen hyllyn osto kaveriksi.

   Poista
 4. Ihan parhaita vastauksia, kuten aina. :D Ja fiktiivisestä maailmasta pukeutumis-inspiksen saaminen on huippua. :D Aina faboulous lady. ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva, kun vastasi haasteeseeni! Vika kysymys oli ihan paras. Vai että murha nudistileirillä! :)

  Voi tuota tragediaa, että paras ehdokkaasi fiktiiviseksi aviomieheksesi meni potkaisemaan tyhjää! Minun kaikki "aviomiesehdokkaani" ovat sentään säilyneet hengissä kaikkien juonenkäänteiden keskellä, kuten Anna-kirjojen Gilbert, Ylpeyden ja ennakkoluulon Mr. Darcy tai Seitsemän veljeksen Juhani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan voi kuvitella jonkun vaihtoehtoisen todellisuuden, jossa puolisoehdokas on elossa.

   Mulle kyllä seitsemästä veljeksestä kelpais eniten Eero :D Eerolla oli koko porukat fiksuin pää, mutta häntä raukkaa ei kuunneltu kauheasti kuopusasemansa takia.

   Poista
 6. Mukava päästä kurkkaamaan kirjahyllyysi :) Riemastuttava tuo kohta 16, murha nudistileirillä on ainakin erikoinen tapa lähteä ;D Hauskaa, että kirjat vaikuttavat pukeutumiseesi tuolla tavalla :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...