perjantai 28. helmikuuta 2014

Soulless 2 (Manga Edition)

Kirjoittanut: Gail Carriger
Piirtänyt: REM
Sivuja: 242
Kieli: englanti

Voihan Gail Carriger ja hänen luomansa maailma. Nyt pelottaa, koska saatan kohta hurahtaa tähän sarjaan ihan totaalisesti. Kun viime tammikuussa luin mangan ensimmäisen osan, totesinkin, että se vaikuttaa aloitusosalta, jossa hahmot laitetaan tilanteeseen, josta tarina pääsee kehittymään eteenpäin. Ja niinhän se tekikin. Soulless-mangan toisessa osassa päästiin kunnolla asiaan ja maailma laajeni entisestään.

Toinen osa perustuu Gail Carrigerin The Parasol Protectorate -sarjan osaan nimeltään Changeless. Alexia on asettunut uuteen elämäänsä, mutta kaikki ei silti ole kohdallaan. On kiirinyt huhuja, että kaikilla Lontoon yliluonnollisilla olennoilla olisi ollut ongelmia kykyjensä kanssa - aivan kuin koko alue olisi preternaturalin vallassa. Alexia on itse preternatural, joten hän tietää, että olentojen kyvyt katoavat vain silloin, kun preternatual on fyysisessä kosketuksessa olennon kanssa. Hän päättää matkustaa Skotlantiin keskustellakseen asiasta aviomiehensä kanssa, joka on siellä parhaillaan hoitamassa jotain kiusallista perheongelmaa. Mukaan matkaan lähtee Alexian ystävä, vastikään mysteerisesti kihlautunut Ivy Hisselpenny ja uusi tuttavuus, Madame Lefoux.

Matkaan mahtuu monta mutkaa, mutta eniten huomioni vei tässä osassa hahmojen suhteet ja menneisyys. Ensimmäisessä osassa seikkailtiin, mutta toisessa osassa opitaan tuntemaan paremmin päähenkilöiden taustatarinat ja tutustutaan Englannin yliluonnollisen yhteisön dynamiikkaan. Kirja esittelee myös uusia hahmoja, jotka olivat minulle kuitenkin tuttuja, koska luin Etiquette & Espionagen. Olinkin odottanut heidän ilmestymistään kuvioihin. (Näin jälkikäteen ajateltuna se kirja on kirjoitettu nimenomaan niille, jotka ovat lukeneet The Parasol Protectoraten ja pystyvä bongaamaan prequelista tuttuja juttuja.) Madame Lefouxista tuli saman tien uusi suosikkini hattukauppoineen ja herrasmiesmuoteineen.

Ei minulla ole oikeastaan muuta sanottavaa tästä osasta, sillä se ei nostanut mieleen mitään kauhean syvällisiä ajatuksia. Tämä oli aika lailla puhdasta viihdettä, mikä ei kuitenkaan luonnollisesti vie arvoa tarinalta lainkaan, sillä hyvän viihteen tekeminen vaatii taitoa. Nautin lukemisesta erittäin paljon. Se on kiva höyrypunkin maustama tarina, jonka kaikki hahmot ovat uskomattoman hyvin pukeutuneita ja viettävät yläluokkaista elämää, johon sattuu kuuluvaan yläluokkaisia ihmissusia ja vampyyreita. Nyt kun saisi nopeasti kolmannen osan käsiinsä.


PS. Gail Carriger seurasi minua takaisin twitterissä. Hän vaikuttaa seuraavan melkein kaikkia takaisin, mutta silti sain sätkyn kun huomasin sen.

2 kommenttia:

 1. Hauskaa että pidät tästä sarjasta! Itse en ole lukenut mangaa, mutta fanitan kirjasarjaa ihan hulluna. Muistaakseni mangassa ei ole kaikkia viittä osaa, joten ehkä kannattaa siirtyä niihin varsinaisiin kirjoihin viimeistään sitten kun mangat loppuvat? Ellen nyt muista ihan väärin tuota asiaa. Mutta hauska myös kuulla että mangaversiokin koukuttaa, olisi kiva tutustua siihenkin.

  Ja on tosiaan hauskaa bongailla tuttujen hahmojen aikaisempia versioita Finishing Schoolista, kun luin Parasol Protectorate -sarjan ensin. Kaikkein hauskinta oli "OMG se on Akeldama!"-hetki joka taisi koittaa jo ennen kuin päähenkilö oli nähnyt koko hahmoa, ja tietysti niin ettei hänellä ollut aavistustakaan kuka on kyseessä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmissani on lukea eka kaikki kolme mangaa ja sitten siirtyä kirjoihin, sillä saan ne käsiini siinä järjestyksessä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...