lauantai 8. maaliskuuta 2014

Soulless 3 (Manga Edition)

Kirjoittanut: Gail Carriger
Piirtänyt: REM
Sivuja: 212
Kieli: englanti

Oscareiden jälkeen olin mennyt nukkumaan noin seitsemän aikaan aamulla. Onnekseni minulla olisi menoa vasta neljältä iltapäivällä, joten olin pystynyt valvomaan yön Oscareiden merkeissä. Joskus puolen päivän maissa postiluukku kuitenkin kolahti. Koska minulle ei tule mainospostia enkä käy vilkasta kirjeenvaihtoa keskustellen nykypäivän suomen kielen tilanteesta muiden merkittävien kielen auktoriteettien kanssa, tiesin että siellä on pakko olla Soulless-mangan kolmas ja näillä näkyvin viimeinen osa, jota olinkin jo ehtinyt odottaa.

Sarjan kolmas osa perustuu Gail Carrigerin romaaniin Blameless, joka on The Parasol Protectoraten kolmas osa. Edellisen osan tapahtumien takia Alexia on riidoissa aviomiehensä lordi Macconin kanssa. Alexia palaa Lontooseen ja saa harmikseen lukea lehdistä seurapiirihuhuja, jotka luulevat tietävän Macconeita paremmin, mistä aviohuolet kiikastavat. Lordi Macconin angstatessa Skotlannissa viskipullo seuranaan Alexia joutuu taas outojen hyökkäysten kohteeksi. Alexia päättää lähteä Italiaan, ensinnäkin pakoon seurapiirikohua ja kummia hyökkäyksiä, mutta myös selvittämään, mitä muille preternaturaleille on tapahtunut. Matkakumppaniksi hän ottaa ystävänsä Madame Lefouxin.

Kun edellinen osa oli mielestäni ihmissuhdepainotteinen, tässä osassa keskityttiin toimintaan. Mielestäni tämän pokkarin sivutkin olivat hyvin levottomia. Joka ruudussa tapahtui vaikka ja mitä. Joko Alexian kimppuun hyökkää mekaanisia leppäkerttuja, Madame Lefouxilla on kriisi hattukaupassaan, mysteerinen huppumies jahtaa Alexiaa ja Madame Lefouxia, taivaalla lentelee erilaisia lentäviä härveleitä tai yhtäkkiä huomataan päätyneen Temppeliherrojen seuraan.

Joissain kohdissa minusta tuntui, että olisin lukenut Hopeanuolta. Raakoja ihmissusien välisiä taisteluita ja lumisia vuoristoja. Vaikka tarina seurasi myös lordi Macconin selviytymistä aviokriisistä, enimmäkseen keskityttiin Alexian tarinaan, kun hän pyrkii palaamaan juurilleen ja selvittämään mysteeriä isästään ja muista preternaturaleista.

Minusta on kuitenkin vähän erikoista, jos manga aiotaan jättää tähän. Tarinahan on ilmiselvästi vielä kesken! Jos sarja olisi trilogia ja päättyisi tähän, pitäisin sitä kehnona päätöksenä, joka ei vie kaikkia juonia loppuun saakka.Mielestäni tässä sarjassa on parasta sen vanhahtava kieli, viktoriaanisuus steampunk-mausteilla, hauskat hahmot ja sellainen asenne, ettei kaikkea tarvitse ottaa ihan kuolemanvakavasti. Tykkään myös siitä, kuinka sarja leikittelee sukupuolella ja seksuaalisuudella ja kuinka päähenkilönä on nainen, joka todella tykkää olla hieno lady päivänvarjoinen ja teehetkineen, mutta ei säikähtä seikkailua eikä anna alushameen haitata menoa. Minua on jo jonkin aikaa närkästyttänyt naishahmot, jotka voivat olla "vahvoja naishahmoja" vain hylätessään naisellisuutensa, antaen viestin, ettei nainen voi menestyä ilman maskuliinisia keinoja. Antakaa naishahmojen olla naisellisia, jos ne sellaisia haluavat olla, mutta antakaa heille muitakin ominaisuuksia, hyvät kirjoittaja-kullat!

Plussaa myös siitä, ettei The Parasol Protectorate ole YA:ta, vaan se on suunnattu hieman vanhemmille lukijoille, unohtamatta kuitenkaan sitä, että vanhemmatkin lukijat voivat tykätä YA-elementeistä ja että vanhemille lukijoille YA-elementit voi viedä hieman vakavammalle tasolle. Noin vuosi sitten etsin kuumeisesti tällaista "välikirjaa", joka on suunnattu parikymppisille, mutta ei kuitenkaan ole chick lit -kirjallisuutta. Nyt taisi sellainen sarja löytyä.

No, nyt on tämä sarja (kai) luettu loppuun näin mangan osalta. Sain itse kirjasarjan lainaan kaveriltani, joten seuraavaksi alan paneutua siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...