torstai 15. toukokuuta 2014

Lukumaraton Nro. 5 (24h)


Kevään viimeinen tentti takana, jotan on aika rykäistä lukumaraton käyntiin! Kirjoitan tämän, ajastan oikeaan aikaan ja sitten alan lukea. Kokosin yöpöydälleni kirjoja, joita olen säälittävästi onnistunut lukemaan vain jonkin matkaa. Tavoitteenani olisi saada nämä etenemään ja mahdollisimman monta luetuksi. Kuvasta unohtui yksin kirja, nimittäin Murhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita, josta ajattelin lukea novellin jokaisen lukemani kirjan välissä. Tätä tekniikkaa käytin ja hyväksi totesin Blogistanian lukumaratonissa viime kesänä.

En oikein tiedä, mistä alottaisin. Ehkä muumikirjasta, vaikka Soullesskin innostaisi, sillä jotenkin on steampunkmainen fiilis.

Maraton alkakoon klo 17:30!

Päivitys klo 20:34
Kolmisen tuntia kulunut ja ensimmäinen kirja luettu. Salla Simukan Punainen kuin veri oli aika intensiivinen kirja, jossa sivut kääntyilivät nopeaan tahtiin. Kirjasta saisi oikeastaan melko näyttävät elokuvan. Siinä on muutamia kohtauksia, jotka näyttäisivät tosi hienolta valkokankaalla. Kirja ei kuitenkaan säväyttänyt niin paljon kuin Simukan romaanipari Jäljellä, Toisaalla, josta aion blogata piakoin. Ehkä tämä Lumikki-trilogiakin pitää ensiksi lukea kokonaan, ennen kun voi vetää lopulliset päätökset.
Sivuja luettu: 232Päivitys klo 22:05
Tove Janssonin Taikurin hattu luettu.
Jotenkin kirja tuntui iskevät sellaisiin piirrrettymuistoihin, jotka olivat melkein jo unohtuneet. Kirjassa olevat tarinat ovat melko samanlaisia kuin piirretyt, joita olen lapsena katsonut. Oli tästä yllättynyt, sillä kuvittelin piirrettyjen poikkeavan kirjoista enemmän. Nuuskamuikkusen vaeltaminen jonnekin muualle talveksi on aina yhtä surullista ja Muumimamman suhtautuminen perheeseensä on aina yhtä suloista. "Jaahas, meille muutti pari uutta asukkia täysin kysymättä. Oi voi, meillä ei ehkä ole tarpeeksi petivaatteita!"
Sivuja luettu: 320

Päivitys klo 00:15
Päätin lukea Lohikäärmetanssia vähän eteenpäin. Tulen ja jään laulu ei ole mitenkään kovin antoisa lukumaratonkirja, sillä yhdellä sivulla on paljon tekstiä. Ainakin minulla menee lukemisessa tosi kauan. No, etenin kuitenkin noin 50 sivua. Pakko myöntää, etten koko kahta tuntia ainoastaan lukenut, vaan jumituin hetkeksi netin ääreen. Hyi hyi.
Sivuja luettu: 376Päivitys klo 11:35
Huomenta. Illalla menin melko pian päivityksen jälkeen petiin ja yritin vielä lukea, mutta selviydyin vain 34:stä sivusta Soullessia ennen kuin univelka veti voiton. Oli pakko luovuttaa ja painaa pää tyynyyn, sillä en enää jaksanut keskittyä lukemaani. Olen kuitenkin ylitänyt 400:n sivun rajan ja vielä on hyvin aikaa päästä yli 500:n sivun, mikä on minulle täysin normaali lukumaratonin sivumäärä.
Sivuja luettu: 410


Maraton jatkuu Soullessilla ja kahvilla Lannistrin mukista
Päivitys klo 14:20
Soulless on paljastunut varsin hidaslukuiseksi kirjaksi, vaikka sitä onkin oikein miellyttävä lukea. Nautin kovasti sen kielestä.
Sivuja luettu: 487

Päivitys klo 16:25
Siirryin taas Lohikäärmetanssiin. Sain luettua sitä huimat 50 sivua. En oikein tiedä, johtuuko se minusta vai kirjasta, mutta jotenkin tuo ei meinaa napata. Ajattelin, että Korppien kestit on joku väliosa, joka ei oikein nappaa, ja sen jälkeen sarja jatkuu taas kiinnostavana, mutta valitettavasti Lohikäärmetanssiakin vaivaa jonkinlainen pysähtyneisyys. Hahmot tuntuvat olevan tien päällä tai vangittuna tai... en tiedä, jotenkin vaan tuntuu, ettei tarina etene. Tai sitten en vaan pysy juonessa mukana.
500:n sivun raja on tullut vastaan, mikä on ihan mukava asia.
Sivuja luettu: 537

Päivitys klo 17:30
No niin, eiköhän ole aika laittaa tämä maraton pakettiin. Kuten joku ehkä saattoi huomata, en lukenutkaan novelleja. Jotenkin alkoi tuntua huonolta idealta aloittaa vielä yksi kirja, vaikka maratonin ideana oli saada keskeneräiset kirjat etenemään.
Lopullinen sivumäärä on ihan kohtuullinen. Ei paras mahdollinen, mutta aika hyvä, varsinkin kun otetaan huomioon, että silloin kun vedin yli 600 sivua, suurin osa sivuista oli sarjakuvaa.
Sain kaksi kirjaa luettua loppuun ja kaksi kirjaa etenivät ihan reippaasti. Soulless on melkein puolessa välissä a Lohikäärmetanssi yli puolessa välissä. Ihan menestyksekäs maraton.
Sivuja luettu: 567

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä myös!!! (24 tuntia??? Olen ollut "piirtämässä" sarjiksia vuorokauden... Eli juoksimme kirjaston pihalla, mölysimme poliisiasemalla ja manguimme kirjastotätejä päästämään neidät kahvimaatin luo. x) Ihailen pitkäjännitteisyyttäsi, en varmaan koskaan pystyisi mihinkään vuorokausimaratooniin. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteilla on joskus osallistua 24h sarjishaasteeseen. Se on jotenkin aina osunut sellaiseen ajankohtaan, joka ei ole mulle sopinut.

   24h lukemista ei edes ole kovin paha juttu. Piirtämisessä voisi ehkä käteen alkaa sattua, mutta lukiessa... no, ähky voi kyllä jossain vaiheessa tulla, sen myönnän.

   Poista
 2. Onnea maratonille!

  Minun on ollut tarkoitus jo pitkään tarttua Martinin Tulen ja jään laulu -sarjaan, koska tv-sarja tietysti on vallan mainio, mutta vielä odotuttaa sopivaa ajankohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen ja jään lauluun kyllä kannattaa varata aikaa, se on (ainakin minulle) hidaslukuinen sarja.

   Poista
 3. Mahtavia kirjoja olet valinnut maratoniin! Soulless ei ollut minulle aikaisemmin tuttu, mutta lukaisin äsken sen kuvauksen ja päätin laittaa sen loputtomalle lukulistalleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, toivottavasti saat Soullessin joskus luettua :) Olen lukenut siitä mangaversiota ja se on ollut varsin mainio. Nyt odotan (ja oletan), että kirjasarjassa kerrottaisiin maailmasta enemmän.

   Poista
 4. Kerro muuten sitten mitä mieltä olit tuosta Salla Simukan kirjasta. Olen pitkään miettinyt, että lukisinko tuon, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaa lukea intensiivisen nuorille suunnatun trillerin, niin suosittelen! Bloggaan siitä myöhemmin.

   Poista
 5. Tsemppiä koetukseen! Jäänkin seurailemaan etenemistäsi.

  VastaaPoista
 6. Minulla on sama ongelma lukemattomien kirjojen kanssa, joten pitäisi varmaan itsekin turvautua (kenties useampaankin) lukumaratooniin. ;)

  Odotan kyllä bloggaustasi Simukan kirjasta. Se on ollut lukulistalla jo pitkään. Hauskaa maratoonia! ;D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mulla on oikeastaan kaksi Simukkaa blogattavana :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...