tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesähaasteen kuukausipäivitys & lukumaratonin valmisteluja

Nyt on kulunut noin kuukausi siitä, kun julistin lukevani kesän aikana mahdollisimman paljon oman hyllyn kirjoja. Tavoitteeksi asetin varovaisen 14 kirjaa 14:ssä viikossa.

No, olen saanut luettua kolme kirjaa neljässä viikossa
En kuitenkaan ole äärimmäisen huolestunut tästä hienoisesta jäljessä laahamisesta, sillä minulla on parhaillani kesken Cassandra Claren City of Heavenly Fire, jossa olen jo paremman puolella. Kirja on pitkä, yli 700 sivua, mutta kohta saan sen luettua.

Sen sijaan minua huolestuttaa se, että olen hankkinut lisää kirjoja. Mitä? Eiiiiiih! Ei tässä näin pitänyt käydä! Mutta niin vain kävi. Kirpparilta lähti mukaan edullisesti Ian McEwanin Ikuinen rakkaus, Philip Pullmanin Kultainen kompassi ja Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät. Sen lisäksi Claren City of Heavenly Fire on melko uusi hankinta. Olen siis hankkinut neljä kirjaa ja lukenut kolme. Säälittävää touhua.

Lieventäviä asiahaaroja kannattaa silti pohtia: Olen jo lukenut Kultaisen kompassin, joten se hankinta ei ainakaan lisää hyllyni lukemattomien määrää. Olen kohta saanut luettua City of Heavenly Fire'hin, joten sekin vähentää lukemattomien määrää. Lopulta hyllyni lukemattomien kirjojen määrä on siis lisäntynyt vain kahdella.

Kuva: M. Carole
Olisi tämä huonomminkin voinut mennä, joten en ala itseäni kauheasti soimaamaan. Tärkeintä on, että olen edes jotain oman kirjan hyllyjä saanut luettua.

Oman hyllyn kirjoja tulee toivon mukaan luettua Blogistanian lukumaratonissa, joka järjestetään tänä kesänä 19.6. Mukaan pääsee ilmoittautumaan Annamin blogissa eikä se vaadi omaa kirjablogia. Periaatteessa osallistua voi, vaikkei ilmottautuisikaan, sillä kukaan ei tule kotiisi vahtimaan, luetko vaiko etkö, mutta onhan se muille kiva vähän seurata, kuinka moni muukin osallistuu samaan tempaukseen! (Minä en viime kesänä tiennyt, että edes voi ilmottautua, joten osallistuin omin nokkineni.)

Maraton sattuu minulle rahtusen huonoon aikaan, sillä saatan joutua olemaan osan tuosta ajasta töissä. Koetan kuitenkin lukea kaikki muut ajat ja tehdä parhaani.

Mitä sitten ajattelin lukea?Otin hyllyn reunoilla lymyilevistä kirjoista kuvia, vaikkei tavoitteeni todellakaan ole lukea näitä kaikkia.

 • Gail Carrigerin Blameless, Heartless ja Timeless. Ihanan The Parasol Protectoraten kolme viimeistä osaa, josta Blamelessia olen lukenut jo jonkin matkaa. Realistinen tavoite on saata Blamelessia jonkin verran eteenpäin.
 • Ian McEwanin Ikuinen rakkaus, Philip Pullmanin Kultainen kompassi ja Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät. Realistinen tavoite: hyvällä tuurilla saatan aloittaa Ikuisen rakkauden.
 • Salla Simukan Kun enkelit katsovat muualle ja Viimeiset. Nämä ovat ensimmäiset kirjat ikinä, jotka olen lainannut ihan vain lukumaratonia varten. Olen huomannut Simukan tyylin olevan nopealukuista, joten hankin jotain sellaista luettavaa, jossa ainakin saa sivumäärän nousemaan. Kun enkelit katsovat muualle on muutenkin lukulistani kirja, joten tässä ei mennä juurikaan tappion puolelle. Realistinen tavoite: uskon saavani Enkelit luettua maratonin aikana kokonaisuudessaan. Viimeiset saattaa jopa palautua kirjastoon lukemattomana, sillä vilkaistuani sen kirjoitustyyliä kotona uudestaan, huomasin sen olevan kirjoitettu tavalla, josta en yleensä nauti. Jää nähtäväksi, innostunko lukemaan sitä ollenkaan.
 • J. Pekka Mäkelän Alshain. Oman hyllyn kirja. Realistinen tavoite: pääsen alkuun.
 • J. J. Abramsin ja Doug Dorstin S. Realistinen tavoite: muutama kymmenen sivua, jos sille tuulelle satun. Kirja on aika hidaslukuinen enkä ole vielä päättänyt, onko se loppujen lopuksi edes lukemisen arvoinen.
 • Cassandra Claren City of Heavenly Fire. Realistinen tavoite: jos en ole maratoniin mennessä saanut luettua tätä loppuun, aloitan maratonin tämän kirjan loppuunluvulla. 
Näillä kirjoilla siis mennään. Pidän itselläni vapauden lukea kirjoja missä järjestyksessä huvittaa. Olen huomannut, että yleensä tosi paikan tullen kiinnostaa ihan eri kirjat kuin mitä on suunnitellut lukevansa, joten en lainkaan osaa sanoa, mitä oikeasti tekee mieli lukea torstaina. Mielenkiinnolla odottaen.

6 kommenttia:

 1. Minunkin pitää olla aamupäivä töissä, mutta enköhän pääse iltapäivällä aloittamaan, nokosten jälkeen. Onneksi säännöt ovat joustavia. En ole uskaltanut päättää lopullisesti mitä luen, sillä muutan kuitenkin mieltä fiiliksen mukaan. Menen sillä mitä käteen tarttuu useista vaihtoehdoista sitten torstaina.

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun olet mukana, Reta! Mainioita lukusuunnitelmia. Torstain fiiliksistä on sitten mukava lukea blogipäivityksiä.

  VastaaPoista
 3. Alan tässä itsekin pikkuhiljaa pohtia mitä otan torstaina lukuun.. Kirjoittelen niistä sitten keskiviikkona, kun aloitan maratoninkin :) Siis huomenna! Apua!!

  Olen lukenut pinoistasi molemmat Simukat vuosia sitten.. Viimeiset jäi mieleen hyvänä lukukokemuksena, koska aihe nyt tuntui ajankohtaiselta (vaikkei edes ollut, hah). Olihan siinä omantyylinen kirjoituksensa, ja en usko että se enää iskisikään.

  Haluaisin muuten lukea Kultaisen kompassin! (En maratonilla, vaan ylipäätään) En vain ole onnistunut bongaamaan mistään sitä itseäni tyydyttävällä kannella :/ Ilmeisesti kirppareilla täytyy pitää silmät auki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultainen kompassi on kyllä yksi sellainen kirja, jonka maailma lumosi minut ja veti mukaansa. Se on trilogian paras osa, tai ainakin minä pidän siitä enemmän kuin muista osista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...