torstai 19. kesäkuuta 2014

Vielä yksi mattimyöhäinen mukaan lukumaratoniin! (Päivittyvä postaus)


Puutarhatöissä venyikin yli kuuteen, mutta nyt vihdoin pääsen aloittamaan Blogistanian lukumaratonin. Lukusuunnitelmistani voi halutessaan käydä lukemassa täältä.

Koska huomennakin on hommia, ehdin lukea ehkä korkeintaan 18 tuntia. Nyt kävi näin, ei ehdikään vetäistä kokonaista 24:ää tuntia. Luen kuitenkin niin paljon kuin kykenen.

Koska sain City of Heavenly Fire'hin luettua toissayönä, aloitan Salla Simukan Kun enkelit katsovat muualle -kirjalla. Tavoitteena on saada se tässä illan aikana loppuun, mahdollisimman nopeasti mielellään. Sivujahan siinä on 155, joten eiköhän se onnistu. 

Maraton alkaa minun osaltani klo 18:45


Päivitys klo 21:10
Kun enkelit katsovat muualle luettu. Ihan suloinen tarina. Olin yllättynyt sen hauskuudesta, sillä kokemukseni mukaan Simukan kirjat ovat melko vakavamielisiä. Tyylistä huomasi, että kyseessä on Simukan esikoisteos, mutta se ei menoa kamalasti haitannut. Enemmän ajatuksia myöhemmin kun teen kirjasta oman bloggauksen.
Seuraavaksi voisin koettaa lukea J. Pekka Mäkelän Alshainia.
Sivuja luettu: 148

Päivitys klo 22:10
Teetä keittäessäni muistinkin, että minulla on Mauri Kunnaksen Koiramäki kesken. Luin sen loppuun. Nyt vasta pääsen Alshainiin.
Sivuja luettu: 189

Päivitys klo 00:50
Alshainia luettu 81 sivua. Kirja koostuu viidestä eri näkökulmasta, jotka takakannen mukaan kietoutuvat toisiinsa. Sain juuri luettua ensimmäisen näkökulman, joka oli hyvä aloitus, sillä se keskittyy maastamuuttajan näkökulmaan, joten uusi planeetta, jolle hän muuttaa, esitellään samalla myös lukijalle. Alshainin maailma vaikuttaa kiinnostavalta, tosin kasvien vähyys varmasti ahdistaisi minua, jos itse joutuisin sinne muuttamaan.
Sivuja luettu: 270

Päivitys klo 2:30
Alshainin toinen näkökulma luettu. Se tuntui jäävän vähän lyhyehköksi, vaikka siinä paljastuikin paljon asioita hahmojen menneisyydestä. Olisin kaivannut vahvempaa käsittelyä nimenomaan sen osion näkökulman kautta. Nyt tuntui vain, että hän on ikkuna, jonka kautta maailmaa katsotaan.
Nyt taidan painua nukkumaan.
Sivuja luettu: 320

Päivitys klo 12:15
Alshainin kolmas näkökulma luettu, yöunet nukuttu ja aamupala napsittu. Oikeastaan voisin lopettaa maratonin tähän, sillä nyt on taas muita hommia, mutta jätän tähän pienen varauksen sille, että ehtisin vielä lukea jotain ennen kuin kello koittaa klo 18:45.
Sivuja luettu: 356

Päivitys klo 17:30
Ehdin lukea vielä 6 sivua. Lasketaanpa sekin mukaan. Taitaa olla nyt maraton paketissa. Mielestäni sujui ihan hyvin, vaikka en todellakaan ehtinyt lukea yhtäjaksoisesti.
Sivuja luettu: 362

19 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Minä aloitin 16.30 enkä varmaan ehdi myöskään tehdä ihan koko 24 tuntia. Olen joka tapauksessa innoissani koska tämä on eka lukumaratonini, ja vieläpä ajankohtana jolloin en haluakaan muuta tehdä kuin maata sängynpohjalla lukemassa kirjoja. Hauskaa että siitä voi tehdä ainakin vähän yhteisöllistä. :-)

  Luin tuon Simukan Kun enkelit katsovat muualle joskus kauan sitten, se oli mielestäni mukava lukea ja suloinen, vaikka täytyy myös sanoa että hän on sen jälkeen kehittynyt kirjoittajana melkoisesti. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen samaa mieltä, Simukan teksti vaikuttaa kehittyneen huimasti!

   Poista
 2. Tsempit maratoniin! Itselläkin vielä kesken, mutta taukoja olen tällä kertaa tarvinnut viime kertaa enemmän... liekö kunto heikentynyt? :D

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Toivottavasti maratonisi sujuu yhtä hyvissä tunnelmissa kuin omani on sujunut tähän asti.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä minultakin!
  Itse olen aloitellut ihan hyvillä mielin ensimmäistä lukumaratoniani. Hitaasti, mutta vielä ei päätä pakota tai mitään. En aio hirveän myöhään valvoa, mutta huomenna onkin enemmän aikaa lukemiseen :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Edellinen kommentti saattoi tulla läpi tai sitten ei. Blogger taitaa temppuilla. Mutta siis, minullakin oli Koiramäkeä hengähdyskirjana. Koiramäen talvi.
  Aloitan aina lukemaan niitä lapselle, mutta kun sillä ei ole keskittymiskykyä, päädyn lopulta lukemaan itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli se näköjään. Poistin tuplan.

   Poista
  2. Minäkin oikeastaan luin Koiramäen talven, sillä se on viimeinen niistä kolmesta, jotka tuossa kokoelmassa on mukana!

   Poista
 7. Tsemppiä! Maratonisi alku vaikuttaa hienon monipuoliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan vahingossa tuli lasten- ja nuortenkirjoja ja seuraavaksi scifiä :D

   Poista
 8. Ihana Koiramäki siellä! Minäkin luin Kunnaksen kirjan iltasatuna lapsille. Muuten onkin Kobolta tullut luettua vanhoja kirjoja. Tsemppiä, Reta! Hyvin menee!

  VastaaPoista
 9. Pääkalloja omsnoms :) Hieno maraton sinulla meneillään, tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Upea suoritus Reta, olet lukenut uutterasti! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...