perjantai 11. heinäkuuta 2014

The Parasol Protectorate: Blameless

Kirjoittanut: Gail Carriger
Sivuja: 355
Kieli: englanti

The Parasol Protectorate jatkuu samaan veikeään malliin kuin kaksi aiempaa osaa. Bloggaus sisältää hieman spoilereita aiemmista osista.

Edellinen kirjan tapahtumien jälkeen Alexia on palannut Lontooseen. Vaikka hän on pysynyt hiljaa uusimmista juonenkäänteistä, joku pääsee selville Alexian raskaudesta ja vuotaa sen lehdistölle. Pian seurapiirit hylkäävät Alexian, sillä eihän kukaan kunniallinen nainen voi olla tekemisissä aviorikkojan kanssa. Kukaan ei luonnollisesti usko Alexiaa, kun hän sanoo olleensa uskollinen aviomiehelleen. Myös Alexian avimies, Woolseyn lauman alfrasusi Lord Maccon, on aivan vakuuttunut siitä, että hänen Alexiansa on ollut uskoton. Sen sijaan että hän keskittyisi vaikkapa selvittämään, tunnetaanko historiassa yhtään supernaturalin ja preternaturalin yhteistä lasta, hän päättää viettää päivänsä tukevassa humalassa, koko lauman ahdingoksi.

Ainoat, jotka tuntuvat uskovan Alexiaa, ovat vampyyrit, mutta se osoittautuukin erittäin huonoksi asiaksi, sillä jostain syystä vampyyrit haluavat Alexian hengiltä. Ainoa vampyyri, josta voisi apua, eli Lord Akeldama, on kadonnut Lontoosta. Seurapiirien hylkäys ja verenhimoiset vampyyrit ovat erittäin huono yhdistelmä, joten Alexia päättää karata Eurooppaan seuranaan hänen palvelijansa Floote ja uusi ystävä Madame Lefoux.

Vaikka olin lukenut tarinan aiemmin mangana, olin yllättynyt siitä, kuinka paljon manga poikkesi itse kirjasta. Aiemmat mangat ovat olleet uskollisia kirjalle, mutta kolmas osa otti enemmän vapauksia. Joitain kohtauksia oli poistettu, joitain sulatettu yhteen ja osa informaatiosta oli jopa jätetty pois. Manga tuntui seikkailulta, mutta kirjassa painotettiin enemmän tutkimukseen. Alexia haluaa selvittää, mitä hänen lapsestaan on kehittymässä. Toiminnalla on osuutensa, mutta eniten kiinnitin huomiota Alexian päänsisäiseen matkaan, jossa hän koettaa hyväksyä sen faktan, että hänestä on tulossa äiti, vaikkei se koskaan ollut hänen suunnitelmissaan.

Vaikka pidänkin The Parasol Protectoratesta todella paljon, jotenkin minun on tosi vaikea blogata siitä. Kirjat ovat todella hauskoja, niitä on mukava lukea ja rakastan Carrigerin maailmaa ja sen sääntöjä, mutta ei minulla oikeastaan ole kirjoista niin paljon sanottavaa. Voisin päivitellä joidenkin hahmojen kohtaloita, mutta sehän olisi spoilaavaa. 

Tämän kirjan jälkeen ollaan edetty jo sarjan puolen välin yli, mistä luonnollisesti vastasyntynyt fani on jo harmissaan. Onneksi Gail Carrigerilla ei tunnu ideat olevan lopussa, vaan samaan 1800-luvun lopun viktoriaaniseen maailmaan sijoittuvia romaaneita on luvassa lisää ainakin kahden sarjan verran.


Tämä kirja kuuluu kirjasarjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...