tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirjaostoksilla!

Viime vuoden syyskuussa kirjabloggaajat tempaisivat ja järkkäsivät Osta normaalihintainen kirja -päivän. Minäkin suunnistin kauppaan, aatteitani kauppareissusta voit lukea tästä klikkaamalla. Viime vuoden kampanja aiheutti sekä positiivista että negatiivista palautetta. Päivä havahdutti minut siihen, kuinka hintavia normaalihintaiset kirjat ovat ja jäin pohtimaan hinnan syitä.

Tänä vuonna bloggaajat päättivät toteuttaa Kirjaostoksilla -teemapäivä. Tällä kertaa tarkoituksena on kannustaa ostamaan kirjoja ylipäätänsä, ja ostoajaksi oli määrätty koko syyskuu, jonka jälkeen ostosreissusta blogataan 30.9., eli tänään. Tapahtuman emännöi MarikaOksa.


Minä ostin syyskuun aikana kaksi kirjaa, eli Magdalena Hain Susikuningattaren ja J. S. Meresmaan Mifongin mahdin. Molemmat olivat odotettuja uutuuksia, joten olin jo ajat sitten suunnitellut niiden ostamisen.

Ostin Susikuningattaren ensin, koska se ilmestyi ensiksi syyskuun alussa. Minulla oli kamala kiire eräisiin illanistujaisiin, mutta halusin vielä tehdä nopean lenkin Suomalaiseen kirjakauppaan. En ollut edes varma, oliko Susikuningatar jo ehtinyt kauppoihin, mutta halusin silti käydä vilkaisemassa. Muu maailma ei kuunnellut kiirettäni, sillä kun kiiruhdin H&M:n halki, kiinnitin huomiota siihen, kuinka epätavallisen lujalla siellä soi vauhdikas tanssimusiikki. Yhtäkkiä ympärilläni seisoskelevat ihmiset alkoivat tanssia. Olin tainnut kävellä keskelle flash mobia. Siinä sitten seisoskelin yhtä aikaa kiusaantuneena ja mielissäni, sillä enpä ollut ennen tainnut osua niin keskelle flash mobia.

Tanssin loputtua riensin Suomalaiseen kirjakauppaan, josta kirja ilokseni löytyi hyllystä. Nappasin sen ennen kun kukaan muu ehtii ja kävin maksamassa sen lahjakortilla. Menin illanistujaisiin vähän myöhässä, otin kirjasta kuvan vessassa ja tweettasin siitä.

Mifongin mahdin olisi pitänyt laskujeni mukaan olla kaupoissa saatavilla, mutta kun kävin kiertelemässä kirjakauppoja, se ei osunut silmiini. Aiempia osia kyllä löytyi, joten veikkasin, ettei kirjaa oltu kaupoissa vielä laitettu esille. Niinpä käännyin CDon.comin puoleen, sillä siellä oli jonkinlainen tarjous, jolla sai tilaukset ilman postimaksuja.

Paketin postittamisessa kesti kauan (kenties heillä ei ollut kirjaa vielä varastossa), mutta sitten kun paketista tuli lähetysilmoitus, oli noutoilmotus postilaatikossani jo seuraavana aamuna. Oulussa asuessani totuin siihen, että tilauksilla kestää, mutta nyt näköjään paketit tulevat nopeammin perille. :D Ilokseni huomasin, että uusi kustantamo Myllylahti on säilyttänyt melko lailla sarjan vanhan ilmeen, paitsi kannen kimalteesta on luovuttu, mikä ei kyllä minua haittaa. Nyt vain pitäisi keksiä aikaväli, jossa ehdin tämän kirjan lukea.

Täytin tänä vuonna ehkä jopa paremmin viime vuoden kirjanostopäivän kriteerit, sillä viime vuonna kehoitettiin ostamaan suomalaisia kovakantisia kirjoja, mutta ostinkin venäläisen pokkarin. Tällä kertaa ostin kaksi suomalaista kovakantista kirjaa. Olen oikeastaan aika yllättynyt siitä, että ostin tässä kuussa vain kaksi kirjaa, sillä kesällä tuli ostettua huomattavasti enemmän. Ehkä joskus on hyvä pidättäytyä ostovimmasta.

12 kommenttia:

 1. Kirjaholismin hillitseminen käy kyllä usein haastavaksi :D Nyt olen vakaasti päättänyt, että en osta uusia kirjoja ennen kuin olen lukenut edes muutaman kirjan, jotka ovat olleet hyllyssäni jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäkin päätän noin joka kerta, kunnes kävelen uuden kivan kirjan luo kaupassa :D

   Poista
 2. Flash mob! Melkoisen siistiä, olisipa ollut paikalla :D Hmm, voisin itsekin kokeilla tuota Magdalena Haita, jos kirjastossa osuisi ensimmäinen osa vastaan :) Minulla on vielä Mifongin aika lukematta, sitten pääsen tuon uusimman kimppuun.. Hyvät ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kyllä näkyy mielestäni kirjastossa aika usein, vilkuilen joskus huvikseni :)

   Poista
 3. Pitäisi saada Kellopelikuningas luettua, Susikuningatar kun näyttää niin houkuttelevalta... Ja oi, flash mob! Itse olen aina haaveillut osuvani paikalle sellaisen sattuessa :D Onneksi onnistuit kuitenkin lopulta pääsemään kirjakauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellopelikuninkaan lukeminen ei kyllä ole mikään urakka, sen lukeminen on yhtä iloa :)

   Poista
 4. Haa, tässäpä kaksi ksarjaa mistä olen kuullut, Mifongeista montakin kertaa, mutten ole vielä saanut luettua. Fantasia on kuitenkin lähellä sydäntä, joten toivottavasti näille löytyy lukuaikaa jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Flash mobiin osuminen kuulostaa kivalta. :) Mukavaa, että löysit haluamasi uutuudet. Näissä on ihanan syksyiset sävyt kansissa, vaikka tietysti se sisältö onkin tärkein. :)

  VastaaPoista
 6. Olen tietoisesti vältellyt kirjojen ostamista, koska ostoslistalla on niin paljon uutuuksia. Kirjamessuilla menetän varmaan lopun itsehillintäni ja hommaan viimeistään nämä samat kirjat. ;)

  Kirjaostokset ovat kyllä hankalia jos etsii jotain tiettyä kivijalkakaupasta. Minulle käy paljon useammin niin, että päädyn tekemään alelaarista sekalaisia löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin vähän pelottaa kirjamessut. Ehkä hillitsen itseäni sillä, että nostan mukaan vain tietyn määrän rahaa enkä edes ota korttia mukaan, niin ei mene ihan tili tyhjäksi. Toimivaksi todettu keino.

   Ja totta, haluamiani kirjoja en yleensä löydä kirjakaupoista, elleivät ne ole suht tunnettuja uutuuksia. Enimmäkseen kirjakaupoista mukaan lähtee satunnaisostoksia ja nettikaupoista sitten saa ne, joiden ostoa on suunnitellut jo pidempään.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...