maanantai 8. syyskuuta 2014

#Lukutaitohaaste


Suomen pakolaisapu kutsui kirjabloggaajat mukaan lukuhaasteeseen, jolla kerätään rahaa lukutaidon parantamiseen Afrikassa. Suomessa ovat harvassa ne yli 7-vuotiaat, jotka eivät osaa lukea, mutta monessa muussa maassa lukutaito löytyy vain vähemmistöltä. 

Haasteen ideana on kannustaa ihmisiä sekä lukemaan enemmän että lahjoittamaan Aapisia alueille, joissa niitä tarvitaan. Yhden Aapisen saa yhdellä eurolla. Kuka tahansa voi osallistua, ja tässä on ohjeet:
 
  1. Lue kirja, lehti, artikkeli tai muu teksti.
  2. Lahjoita euro jokaista lukemaasi tekstiä kohden lähettämällä tekstiviesti 1E LUKUHAASTE numeroon 16588.
  3. Ota kuva lukemastasi ja anna kasvot lukutaidolle julkaisemalla kuva Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa #Lukuhaaste ja haasta ystäväsi mukaan.

Haaste jatkuu koko syyskuun ajan, eli jos et tänään ehtinyt lukea mitään, mutta silti haluat osallistua, niin ei hätiä mitiä!Kokosin tähän kaikki ne tekstit, joita olen tänään lukenut. Luonnollisesti olen lukenut vähän muutakin, esimerkiksi Twitteriä, Facebookia, omena-kaurapaistoksen reseptiä ja vaikkapa ostoslistaa, mutta nämä neljä ovat niin sanottuja "oikeita" tekstejä. 

Lukuhaasteeni alkoi oikeastaan jo edellisenä iltana, kun puolen yön jälkeen vielä luin Liekehtivää pikaria. Pääsin ihanaan flow-tilaan, enkä huomannut ajan kulua. Onneksi tänään ei ollut kahdeksan aamua. Aamuni alkoi sanomalehdellä. En nyt ala laskemaan, montako artikkelia luin, sillä pikemminkin selasin sen ennen luennolle lähtöä lueskellen sieltä täältä kiinnostavien uutisten alkuja. Luentojen jälkeen menin lukupiiriin, jossa käsittelimme Divergentiä. En siis oikeastaan lukenut Divergentiä tänään, vaan viime kevättalvella, mutta koska se kuului päivääni hyvin oleellisena osana, otan sen haasteeseen mukaan. Lukupiirin jälkeen vielä luin nettiartikkelin, jonka kaverini minulle linkkasi. Voit lukea sen täältä,

Osallistun siis haasteeseen neljällä tekstillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...