keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kirjabloggaaja on nyt vähän kiireinen

Arkistovierailulla ihailin sitä, kuinka kauniilla käsialalla asiakirjat ennen kirjoitettiin.

Selailin tässä juuri kalenteriani kauhunsekaisin tuntein. Huomasin, että seuraavan kerran minulla olisi oikeasti vapaata vasta 13. kesäkuuta jälkeen ja mietin, että miten ihmeessä saan ajan riittämään aivan kaikkeen.

Jo jonkin aikaa olen tasapainoitellut blogini kanssa. Tuntuu, etten millään ehtisi kirjoittaa tänne niin usein, kun haluaisin. Nytkin olisi ainakin kolme juttua, joista pitäisi kirjoittaa. Tai yksi juttu, josta pitäisi ja kaksi juttua, joista haluaisin. En vain ole saanut otettua itseäni niskasta kiinni silloin, kun bloggaamiseen olisi aikaa.

Elämäni on tällä hetkellä uskomattoman kiireistä. Toinen vuosi yliopistossa on rankempi kuin olisin koskaan osannut kuvitella. Vaikka itse luentoja minulla ei ole juuri lainkaan, minulla on jatkuvasti tenttejä, esitelmien vääntöä ja esseiden kirjoittamista. Opiskelun lisäksi olen saanut töitä, joita käyn tekemässä pari kertaa viikossa. Olen hyvin innostunut töistä, parantaahan se taloudellista tilannetta ihan mukavasti ja homma on minulla sopivaa, mutta se syö silti yllättävän paljon viikottaisesta ajastani. 

Vähemmän virallisten syiden lisäksi lähdin tammikuussa erääseen hallitukseen mukaan ja vaikka varsinaisia nakkeja ei kohdalleni osu erityisen paljon, hallituksen jäsenenä olen paikalla usessa seuran tapahtumassa. Onhan seuran kautta löytynyt myös uusia kavereita ja vieläpä poikakaveri, joten lähes kaikki vapaa-aikani menee sosialisoitumisessa, mikä on uutta minulle, joka on tottunut viettämään paljon aikaa omissa oloissaan.

En ole lähdössä minnekään. Ajattelin vain ilmoittaa, että olen parhaillaan vähän kiireinen. Harmittaa, etten ehdi lukea kirjoja niin paljon kuin vielä puoli vuotta sitten, mutta ainakin elämässä tapahtuu paljon muita kivoja asioita. Koetan blogata silloin kun ehdin. Toivotavasti kesällä kiire helpottaa.

Kaupan eteen oli parkeerattu pyöräni identtinen kaksonen.

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo vanha asiakirja! Olen nyt maakunta-arkistossa harjoittelussa ja on kyllä ollut tosi mielenkiintoista tutkailla erilaisia vanhoja asiakirjoja ja niissä olevia käsialoja, vaikka niistä onkin välillä vähän vaikea saada selvää :D

  Minunkin toinen ja myös kolmas opiskeluvuosi olivat tosi kiireisiä. Onneksi tänä lukuvuonna on alkanut helpottaa, mutta kohtahan tuota pitäisi alkaa gradua kirjoittamaan... Onneksi siihen saa kuitenkin keskittyä suhteellisen rauhassa, kun ei ole paljoa muita opintoja. Nyt työharjoittelussa ollessani on puolestaan väsyttänyt tosi paljon, varsinkin pari ekaa viikkoa menivät ihan sumussa, eikä bloggaamista jaksanut edes ajatella. Nyt olen yrittänyt päästä takaisin kartalle täälläkin suunnassa.

  Tsemppiä opintoihin ja koita jaksaa kaiken kiireen keskellä! Blogit ovat onneksi edelleen täällä sitten kun kiire helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on parhaillaan vanhojen käsialojen kurssi kesken, ja vaikka se onkin kiinnostavaa, välillä turhauttaa, kun jotkut kirjaimet ovat niin saman näköisiä! Harjaantumalla sitä kuitenkin oppii lukemaan sujuvammin.

   Poista
 2. Minä olin tänä välivuotena puoli vuotta maakunta-arkistolla töissä ja noita asiakirjoja tuli käsiteltyä päivittäin. Tuntui aivan mahtavalta käsitellä konkreettista historiaa asiakirjojen, kirjeiden, valokuvien, karttojen ynnä muiden muodossa ja samalla oppia noiden käsittelyä ja sitä vanhaa koukeroista kaunoa oikein wanhalla kielellä tulkitsemaan. Arkistotyö oli kyllä todella mukavaa ja mielenkiintoista :) Tsemppiä opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opintoihini on kuulunut arkistovierailuja ja ne ovat olleet kiinnostavia. Pidin erityisesti vuoden 1912 poissaolovihkosta, johon oli merkattu, miksi jonkun koulun oppilaat ovat joutuneet olemaan pois. Syyt olivat vähän erilaisia kuin nykyään, esim. "Housuni olivat äidillä paikattavina" tai "en päässyt ylittämään jokea".

   Poista
 3. Nou hätä! Näitä ajanjaksoja tulee ja menee: välillä ehtii blogata ja välillä taas ei. Harrastuksen takia ei kannata itseään näännyttää (vaikka se mukavaa olisikin) ja kirjabloggaaminen on siitä mukavaa, että ei me lukijat täältä mihinkään kadota, vaikka välillä tulee pitempääkin taukoa :)
  Mukavaa kevättä kiireestä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harrastuksista voi pitää vähän taukoa, että ne jaksavat kiinnostaa vielä jatkossakin. :)

   Poista
 4. Meilläkin opintoihin kuului arkistovierailuja ja minullekin jäi eräästä arkistosta mieleen poissaolovihkot sekä vihkot, joihin oli kirjoitettu, miksi joku jäi jälki-istuntoon tms. Hih!

  Tsemppiä kiireisiin. Itsellänikin on viime ajat olleet melko kiireisiä ja tuntuu, ettei mihinkään riitä aika ja joka päivä täytyy jättää jotain tekemättä, että ehtii tehdä edes pakolliset asiat. Mutta onneksi kesä häämöttää jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin on joka päivä sellainen olo, että teen epätoivoisesti niitä hommia, jotka on ihan pakko saada sinä päivänä tehtyä, jotta pystyy taas selviämään seuraavan päivän. Deadlinea deadlinen perään. Kertoo jotain, että en ole pitkään aikaa imuroinut kämpässäni. Eilen sain pitkästä aikaa tiskattua ja tänään pestyä pyykkiä ja jo siitä on tullut vähän rennompi olo. Kouluhommat ovat edelleen kaaoksessa, mutta ainakin voin yrittää selvitä niiden parissa puhtaat vaatteet päällä. :D

   Poista
 5. Jaksamista! Minullakin on ollut todella kiireistä fuksina ja kiire se kun vaan jatkuu. Mutta blogeja edelleen luen, vaikka omaani en ole ehtinytkään päivittää! Ainakaan minä en ole katoamassa mihinkään lukijanasi :) Tuttu tunne, kun ei-niin-sosiaalisena ihmisenä täytyykin olla sosiaalinen. Todella antoisaa ja mukavaa se tietysti on, mutta henkisesti myös väsyttävää eli vaikka aikaa periaatteessa olisikin blogin päivittämiseen, se vapaa-aika menee palautumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etteivät lukijat ole menossa minnekään.

   Introverttina sosialisoituminen, vaikka mukavaa onkin, vaatii joskus tosi paljon. Siksi välillä täytyy viettää "en poistu tänään asunnostani muuta kuin korkeintaan viemään roskat" -päiviä, jotta saa akut ladattua. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...