perjantai 26. kesäkuuta 2015

24h Kesälukumaraton (Päivittyvä)


Kiire on todellakin yllättänyt bloggaajan, vaikka on kesä, mutta kuin ihmeen kaupalla Blogistanian kesälukumaraton ajoittui aikaan, jolloin oikeasti pystyn nipistämään 24 tuntia lukemiseen.

En erityisemmin ehtinyt suunnitella, mitä lukisin. Olen aina tehnyt niin, että luen pääsääntöisesti kirjoja, jotka ovat olleet minulla kesken, mutta joskus kesken on ollut melko raskaslukuisia opuksia. Kokosin kuitenkin kasaan ne kirjat, jotka ovat joko kesken tai suunnitteilla lukea mahdollisimman lähitulevaisuudessa.

Kuvassa päällimäseinä on Robin Hobbin Näkijän tarun 2 . ja 3. osa, jotka hankin juuri itselleni. Niiden alla on Neil Gaimanin Neverwhere - maanalainen Lontoo, joka on osa Risingshadowin kesälukuhaastetta. Sen olen jo aloitanut, joten todennäköisesti aloitan sillä.

Seuraavaksi kuvassa on Margaret Atwoodin Uusi maa, joka on spefilukupiirini seuraava kirja. Suurella todennäköisyydellä en koske siihen tänään, ellen yhtäkkiä tule hyvin utealiaaksi.

Kolme alinta ovat Emily Brontën Humiseva harju (kirjabloggaajien yhden haasteen kirja), Diana Gabaldonin Muukalainen (kesken viime syksystä saakka) ja Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe.

Kaiken päälle aion lukea Atorox-novelleja.

Takana on työpäivä, kävelylenkki kaverin työpaikalla hautausmaalla, kauppareissu ja pari neljän tunnin yöunta, joten saa nähdä, miten tästä selvitään. Jossain välissä minun pitää myös leipoa ja tiskata, mutta saattaa käydä niinkin, että torkahdan päiväunille vahingossa. Eväät on kuitenkn hankittu, joten seuraavat 24 tuntia pyritään lukemaan niin paljon kuin mahdollista.

Maraton alkaa klo 15:00.

Päivitys klo 19:53
Tämäpäs on noloa, muta hyvin arvattavaa. Ehdin lukea Neverwhereä vain parikymmensä sivua, kun simahdin. Mutta tarvitsen ne päikkärit.
Sivuja luettu: 27

Päivitys 21:57
Ei tämä nyt lähde oikein käyntiin. Sain leivottua leipomukset ja luettua jonkin verran, mutta hitaasti etenee. Neverwhere on kyllä ihan mukavaa maratonlukemista. Ei liian vaativaa, mutta silti mukaansatempaisevaa.
Sivuja luettu: 53

Päivitys 00:50
Melkein nolottaa tulla tekemään päivitys, kun olen edennyt hyvin hitaasti edelleen, mutta päätin silti tulla ilmoittamaan, että vaihdan kirjaa. Neverwhere, vaikka kutkuttava idea siinä onkin, on kirjoitettu sen verran suorasukaisesti, että ehkä on hyvä lukea jotain muuta hetken aikaa. Jotain, missä on vähän erilainen kieli.
Vaikka olen lukenut vain noin 90 sivua, se on silti enemmän, mitä yleensä ikinä luen päivän aikana. Joten vaikken pääsisi huippulukemiin, olen ainakin saanut jotain kirjaa edistettyä.
Sivuja luettu: 91

Päivitys 3:05
Päädyin lukemaan Diana Gabaldonin Muukalaista. Etenin siinä 55 sivua ja aion jatkaa vielä ennen kun menen lopullisesti nukkumaan, mutta tämä on viimeinen päivitykseni tältä illalta.
Muukalainen on kyllä hämmentävä kirja. Silloin kun se nappaa, se on tosi mielenkiintoinen, mutta välillä tulee järkyttäviä suvantovaiheita. Siitä sitten enemmän, kun lopulta saan kirjan luettua ja kirjoitettua siitä blogipostauksen.
Olen todennut, että jos haluaisi menestyä lukumaratonissa, ei kannattaisi käyttää niin paljon aikaa fb-chatissa poikakaverin kanssa, mutta kun juttu luistaa, niin minkäs sille voi... Maraton vain kärsii. Minulla ei ole mitään itsekuria.
Sivuja luettu: 146

Päivitys 11:25
Luin eilen illalla Muukalaista vielä parikymmentä sivua, nukahdin ja heräsin vähän ennen yhtätoista. Olen edennyt kirjassa viime päivityksen jälkeen tassn 50 sivua. Kirjaa on jäljellä enää vain noin 170 sivua, joten pohdin, voisinko kunnon reipastelulla saada kirjan vielä kolmeen mennessä loppuun. Silloin tulisi sellainen olo, että tällä muuten melko epäonnistuneella maratonilla on ollut edes jotain tuloksia. Saisin vihdoin loppuun Muukalaisen, joka on ollut kuluneen vuoden aikana ikuisuusprojektini.
Sivuja luettu: 196

Päivitys 13:05
Vielä olisi vähän alle kaksi tuntia aikaa ja Muukalaista on jäljellä noin 90 sivua. Ennen kolmea minun täytyy tosin pukeutua ja syödäkin jotain, joten kaikki aika ei mene tehokkaasti lukemiseen. Ajoitin lukumaratonini niin, että ehdin juuri ja juuri kokoukseen, jossa minun pitää olla kolmen jälkeen. Silti uskon, että minulla on mahdollisuudet saada tämä kirja loppuun.
Minulla on kyllä paljon blogattavaa Muukalaisesta, kunhan sen aika koittaa.
Sivuja luettu: 278

Päivitys klo 14:40
Muukalainen luettu! Sainkin sen loppuu nopeammin kuin kuvittelin. Ei jäänyt täpärälle, tässähän olisi aikaa lukea vielä jotain. Taidan kuitenkin käyttää seuraavat 20 minuuttia muuhun puuhasteluun, jottei tarvitse rientää päivän menoihin hätäisesti.
Sivuja luettu: 364

Loppujen lopuksi sivumäärä ei jäänyt niin nolon alhaiseksi kuin olisi voinut jäädä ja sain yhden ikuisuusprojektin luettua loppuun, joten ei kait tämä maraton ihan hukkaan heitetty yritys ollut. :)

12 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...