keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kummalinnun munia 1

Kummalinnun munia 1
Sadan sanan tarinoita
Toimittaneet: Mixu Lauronen ja Christine Thorel
Sivuja: 132
Sisältää: Esipuheen, sata raapaletta ja kirjailijaesittelyt

Viime vuonna Osuuskumma pyöritti raapalepalvelua, joka julkaisi raapaleita kahdesti viikossa sähköpostitse. Itse en ollut tilannut palvelua, joten kun satuin löytämään raapaleet näin painetussa muodossa kirjastosta, päätin lainata sen itselleni ja lukaista.

Raapaleet sattuivat hyvään saumaan. Olen (kuten olen aiemmin jo kertonut) hyvin kiireinen, enkä ole viime aikoina ehtinyt lukea kunnolla. Raapaleet tarjosivat minulle pienen piipahduksen fiktiivisten maailmojen parissa vinkeiden ideoiden kera. Kuten aiemmin Shimo Suntilan raapalekokoelmasta blogatessani totesin, raapaleet tarjoavat minulle juurikin niitä ideoita. Sadassa sanassa ehditään esitellä joku kiva ajatus, jota parhaassa tapauksessa jää miettimään pidemmäksikin aikaa.

Joillekin useampi kirjailija voi olla rikkaus, mutta jotenkin koin tämän kokoelman kohdalla ongelmalliseksi sen, että kirjoittajia oli useita. Heidän tyylinsä vaihteli, välillä suurestikin. Tässä kyllä nopeasti oppi tuntemaan, kenen tyylistä tykkäsi. Jotkut raapaleet eivät jaksaneet innostaa, mutta jotkut taas olivat aivan loistavia. Siinä mielessä kokoelma ei siis ole ihan tasaista laatua.

Oli jännittävää huomata, kuinka eri kirjoittajilta tunnisti erilaisia tyylejä. Esimerkiksi Christine Thorelin raapaleissa esiintyy paljon erikoisia spefistisiä nimiä ja Tarja Sipiläisen raapaleet on usein jaettu kahteen osaan. Erityistä hilpeyttä aiheuttivat erilaiset intertekstuaaliset viittaukset.

Kokoelmaa lukiessa tuli otettua muutamista ehdottomista suosikeista kuva ja lähetettyä se kavereille. Nyt laitan niistä kolme tähän alle. Klikkaamalla saat suuremmaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...