lauantai 15. elokuuta 2015

Blogistanian lukumaraton 15.8. (Päivittyvä)


Minulla on sellainen olo, että olen vähän myöhässä. Johan siitä on monta tuntia, kun heräsin. Takana on viisi viikkoa kesätöissä, jonne piti mennä aina seitsemäksi. Minun oli tarkoitus aloittaa maraton yöllä tasan klo 00:00, mutta kun tulin kotiin ja sain syödyksi, asetuin hetkeksi pitkälleni - ja heräsin seitsemältä aamulla. Hampaat pesemättä, meikit naamalla, osittain vielä päivävaatteissa, illalla pestyt pyykit edelleen koneessa märkinä. Olo oli hieman sekava. 

No, siitä sitten ylös ja laittamaan asioita järjestykseen, että voin aloittaa maratonin. Järjestelyssä kestikin kauan, sillä pesin lisää pyykkiä ja kokosin uuden työtuolini, jonka hankin jo torstaina, mutta johon en ollut aiemmin ehtinyt perehtyä. Sitten vähän netin selailua ja maratonkirjojen valintaa.


Kirjoiksi valikoituivat seuraavat niteet:

1. Samuli Antila: Rajat ja muita kauheita tarinoita
Tämä kirja oli mukana jo BookTubeAThonissa, johon osallistuin viikko sitten. En kuitenkaan ehtinyt lukea sitä lainkaan. Kirja on ohut, joten se olisi helppo saada maratonin aikana luettua loppuun. Näin saisin korjattua hieman lisää Goodreadsin katastrofaalista lukuhaastetilannettani.

2. Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Kirja on ohut ja se on lymyillyt hyllyssäni pitkään. Tällä kirjalla saisin ratkaistua vähän ongelmaa nimeltään Hyllyssäni on liikaa kirjoja, joita en ole vielä lukenut.

3. Rainbow Rowell: Attachments
Tilasin kirjan netistä keväällä ja sen saapumisessa kesti ikuisuus, sillä se oli ensiksi lähetetty väärälle henkilölle. Kun lopulta sain kirjan käsiini, luin sitä noin 50 sivua ja sitten se vain jäi. Olisi kiva saada tätä eteenpäin.

4. Jaakko Markus Seppälä: Lemen
Lemen on kuitenkin listassa ensimmäinen, johon aion paneutua. Ensi maanantina on nimittäin lukupiirini kokoontuminen, enkä ole vielä edes aloittanut kirjaa. Siispä minulla on nyt kolme päivää aikaa saada kirja luettua. Toivottavasti maraton antaa hyvän potkun takamukselle.

En tänään ehdi lukea yhtäjaksoisesti. Päivällä on Turku Priden kulkue ja illemmalla minun pitää leipoa ravintolapäivää varten. Mutta muuten aion käyttää päivän lukemiseen.

Eli ei kun tuumasta toimeen. Aloitan maratonin klo 11:15.

Klo 11:50
Aloitus jäi vähän lyhyeen, sillä nyt pitää valmistautua lähtöön. Pohdiskelin tässä, että onnistunkohan koskaan osallistumaan Blogistanian maratoniin niin, ettei minulla olisi samana päivänä muitakin menoja.

Luin Lemeniä 17 sivua eikä ainakaan vielä innostanut erityisemmin. Bongasin turhan monta oikeinkirjoitusvirhettä...

Sivuja luettu: 17

Klo 18:00
Kun tulin Pridestä kotiin, keitin kahvia ja vilkaisin kirjapinoani. Mikään niistä sillä hetkellä innostanut juurikaan, joten päätin hetken mielijohteesta aloittaa Elina Rouhiaisen Susiraja-sarjan ensimmäisen osan Kesyttömän. Sain sen eilen kaveriltani, jolla sattui olemaan kirjaa kaksi kappaletta.

Tämä kirja on pitkään ollut jollain mentaalisella TBR-listallani. Ei ehkä korkeimmalla sijalla, mutta kuitenkin sellaisella sijalla, että todennäköisyys tutustua sarjaan joskus on ollut hyvin todennäköinen.

Nyt olen tutustunut kirjaan jo noin sadan sivun verran. Etenin alle kahdessa tunnissa sata sivua. Kuvassa on oikein todiste, että neljän maissa aloitin lukemisen ja nyt kuudelta kirjoitan päivitystä. Tarina etenee mukavan jouhevasti. Teksti on sujuvaa ja aina tulee jotain uutta, mistä kiinnostua. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että meneillään on aika tuttu "uusi tyttö saapuu kaupunkiin ja outoja asioita alkaa tapahtua" -tarina, mutta mausteena on Kainuu, pieni suomalainen paikkakunta ja kummallisen hyvännäköiset mallivartaloiset lukiokaverit. Vielä ei ole ihmissusia hypännyt mukaan ja olen jo pohdiskellut, kuka näistä hahmoista paljastuu lopulta ihmissudeksi.

Sivuja luettu: 116

Klo 22:30
Olen edennyt Kesyttömässä sivulle 206, eli olen jo melkein puolessa välissä. Tämä kirja on ihan mukavaa luettavaa. Sivut kääntyvät nopeasti. Jonkin verran tietyt nuortenkirjallisuuden kliseet hymyilyttävät, mutta pääsääntöisesti tarina on mukava, Haluaisin, että tiettyjä juttuja eräiden hahmojen menneisyydestä paljastettaisiin, mutta koska sarja on neliosainen, on ehkä ihan hyväkin, ettei kaikkea tuoda lukijan eteen välittömästi.

Ehdin tässä välissä leipoa piirakan huomista ravintolapäivää varten, joten lukuaikaa karsiutui sen vuoksi jonkin verran pois. Olen myös istunut koneella vähän turhan paljon. Väsyttääkin. Mutta olen sentään lukenut jotain.

Sivuja luettu: 216


Klo 10:30
Ravintolapäivän takia joudun lopettamaan maratonin tähän, joten on loppuyhteenvedon aika.

Illalla luin ennen nukkumaanmenoa vielä luin nelisenkymmentä sivua ja tänä aamuna vielä yhden luvun. Enempää en ehdi, jos haluan vielä tämän bloggauksenkin kirjoittaa.

Pääsin Kesyttömässä sivulle 268, mikä on ihan hyvin, sillä en usein lue juuri mitään kirjaa näin pitkälle vuorokauden aikana. Normaalioloissa Kesytön olisi ollut ehkä noin 3-4 päivän projekti. Nyt luin vuorokauden aikana 63% kirjasta, Goodreadsin mukaan.

Kesytön on mukavan nopealukuinen ja ihan laadukasta nuortenkirjallisuutta, vaikka jonkin verran se astuu genrensä kliseisiin. En ehkä ihan niele päähenkilön ja koulun kauneimman pojan romanssia, sillä tällä hetkellä se vaikuttaa siltä, että he tuntevat vetoa toisiinsa, mutta eivät ole erityisemmin vielä ehtineet syventää tunteitaan, mutta silti poika on jo hylkäämässä suurinpiirtein kaiken tytön vuoksi. Okei, he ovat teini-ikäisiä, eikä minulla ollut sitä iloa, että olisin itse saanut kokea teiniromanssin, mutta silti näiden nuorten rakastavaisten eeppinen tunteen palo ei oikein vielä vakuuta minua. Onneksi juoneen on heitetty mukaan myös päähenkilön erityisyys, mysteeri siitä, mikä hän on, joten mielenkiinto pysyy yllä ihan kohtuullisesti.

Sivuja luettu: 278

Tavallaan tämä maraton oli vähän epäonnistunut, sillä en lukenut juuri lainkaan niitä kirjoja, joita alussa esittelin. Toisaalta, pääasia on lukeminen, joten sain sentään luettua jotain. Jos en olisi tarttunut Kesyttömään, ties kuinka kauan se olisi lojunut hyllyssä koskemattomana.

Koska en ehtinyt kirjoittaa yhteenveroa BookTubeAThonista, ajattelin, että voisin tässä lähipäivinä kirjoitella jonkinlaisen yhteiden yhteenvedon, jossa vertailen näitä lukumaratonkokemuksia. Sitä siis odotellessa.

12 kommenttia:

 1. Hyvää maratonmatkaa! Lemenin minäkin voisin joskus lukea.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä maratonille! Hyvähän tässä on, että voi lukea kuitenkin ihan oman fiiliksen mukaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen jo tyytynyt siihen, etten ehdi lukea niitä huimiä määriä, joita jotkut lukevat. Jotain kuintenkin aina saan luettua.

   Poista
 3. Tsemppiä maratonille, äläkä ota stressiä. Täytyy sanoa, että Lemen ei kyllä minua sytyttänyt. :(

  VastaaPoista
 4. Voimia lukemiseen! Muumipapan urotyöt on ihana ja toimii varmasti myös maratonilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, tartunko siihen lainkaan. Ainakin se on nyt nostettu hyllystä pöydälle, joten lukeminen lähiaikoina voi olla mahdollista.

   Poista
 5. Intoa lukemiseen! Mukavaa, että on löytynyt vetävän oloinen kirja.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, että maraton sujui hyvin ja ehdit Prideenkin. Pääasia maratoneissa on tosiaan se, että saa luettua edes jotain. Kesytön kuulostaakin aika mielenkiiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan mukavaa luettavaa, vaikkakin tuntui, että olin jo lukenut saman tarinan monta kertaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...