maanantai 3. elokuuta 2015

BookTubeAThon - The Blog Version

Huomasin eilen Kristina Hornerin Youtube-kanavalla, että on jälleen kerran BookTubeAThonin aika. BookTubeAThon on viikon mittainen maraton, jonka aikana on tarkoitus saada luettua seitsemän kirjaa, mieluiten kirja päivässä -tahdilla. Haaste tapahtuu nimensä mukaan YouTuben puolella, eli siihen osallistujien pitäisi dokumentoida haastettaan videoiden avulla.

No, minä kun en pidä kirjakanavaa YouTubessa, päätin tehdä haasteesta blogiversion. Tämä maraton tuli juuri oikeaan aikaan, koska
 1. olen 13 kirjaa Goodreadsin lukuhaasteestani jäljessä
 2. haluan saada keskeneräisiä kirjoja loppuun
 3. minulla sattuu tällä viikolla olemaan vähän tavallista enemmän aikaa
 4. haasteet motivoivat minua lukemaan
En halua lähteä haasteeseen liian ryppyotsaisesti, joten annan itselleni luvan jättää kirjat kesken. Päätarkoitus on, lukumaratonien tavoin, edistää kirjoja edes jossain määrin.THE CHALLENGES / HAASTEET

1//MAANANTAI
Read a book with blue on the cover / Lue kirja, jonka kannessa on sinistä
     Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Huijaan vähän, sillä olen jo aloittanut tämän kirjan. Olen noin puolessa välissä, joten luettavaa olisi noin 300 sivua.

2//TIISTAI
Read a book by an author who shares the same first letter of your last name / Lue kirja, jonka kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kun sinun sukunimesi
     Sukunimeni alkaa M:llä, joten valitsin Ian McEwanin Lapsen oikeuden.

3//KESKIVIIKKO
Read someone else's favourite book / Lue jonkun toisen lempikirja
     Valitsin A. Philippa Pearcen Tomin ja keskiyön puutarhan, sillä poikakaverini lainasi sen minulle. Kirja ei todennäköisesti ole hänen kaikkien aikojen lempparinsa, mutta ainakin hän tuntuu pitävän siitä sen verran paljon, että halusi antaa sen minulle luettavaksi.

4//TORSTAI
Read the last book you acquired / Lue viimeisin kirja, jonka olet ostanut
     Viimeisin kirjaostokseni on Ernest Clinen Armada.

5//PERJANTAI
Finish a book without letting go of it / Lue kirja yhdellä istumalla
     Bernard Beckettin Genesis on vain 164 sivua pitkä, joten se käynee tähän tarkoitukseen.

6//LAUANTAI
Read a book you really want to read / Lue kirja, jonka todella haluat lukea
     Olen jo aloitellut Claudia Grayn A Thousand Pieces of You'ta, ja haluan todellakin lukea sen loppuun.

7//SUNNUNTAI
Read seven books / Lue seitsemän kirjaa
     Suurella todennäköisyydellä en ehdi lukea kaikkia seitsemään kirjaa kokonaan tämän viikon aikana, mutta jos niin kummasti silti pääsee käymään, varaan seitsemänneksi kirjaksi Samuli Antilan novellikokoelman Rajat ja muita kauheita tarinoita, josta olen lukenut jo muutaman novellin, joten minulla on siitä jäljellä noin 90 sivua. Tällä kirjalla saisin jälleen kerran yhden keskeneräisen kirjan saatettua loppuun.

Nyt kun tuota kirjalistaa katson, on pakko todeta, että onpas miehinen lista. Mutta eipäs tuo haittaa, sillä olen viime aikoina huomannut, että luen enemmän naisten kirjoittamia kirjoja. Ihannetapauksessa lukisin 50/50, joten ehkä tämä viikko keikauttaa prosentit tuohon suuntaan.

En ole vielä päättänyt, kuinka aktiivisesti tulen haasteesta viikon aikana bloggaamaan. Haluaisin, että saisin haasteen aikana nimenomaan luettua, enkä blogattua, joten todennäköisesti teen 1-2 bloggausta. Ainakin jonkin sortin koontipostauksen.

8 kommenttia:

 1. Hauskaa, että osallistut tänään! Minuakin haluttaisi, mutta olen tällä viikolla päättänyt paneutua yo-kirjoituksiin valmistautumiseen, joten tuskinpa jaksan siinä sivussa vielä lukea intensiivisesti :D Hauskaa BookTubeAThonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YO-kirjoituksiin paneutuminen on varmasti fiksu päätös. :)

   Poista
 2. Hei hauska idea! Miksipä tosiaan Youtuben haasteita tai muita voisi toteuttaa blogin puolella.. :)
  Mielenkiinnolla jään seuraamaan viikkoasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna seurasin tätä haastetta ja mietin, että ehkä se toimisi bloginkin puolella. BookTubeAThon tuntuu olevan isompi juttu englanninkielisillä alueilla, kenties siellä on enemmän BookTubettajia kuin kirjabloggaajia. Kenties me suomalaiset olemme vähän ujompia, emmekä viitsi tehdä videoita, joissa puhumme kirjoista. :D

   Poista
 3. Onpa kiva idea tuoda tämä blogiinkin, hyviä lukuhetkiä :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea! En itse pysty nyt tällaiseen lähtemään mukaan, mutta voishan sitä jossain muussa välissä pitää itsekin samantapaisen viikon lukumaratonin :) Ja Genesis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan näitä haasteita tehdä ihan itsekseenkin. Joskus olen vetänyt lukumaratonin yksin, ihan vain, koska edessä oli yhtäkkiä täysin ohjelmaton päivä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...