perjantai 7. elokuuta 2015

BookTubeAThon - perjantain päivitys

Edellisessä postauksessa päätin, että otan torstaiksi haasteen lukea kirjan yhdeltä istumalta. Bernard Beckettin Genesis valikoitui maratonkirjaksi. On aika ryhtyä hommiin.

4//TORSTAI 6.8.
Finish a book without letting go of it / Lue kirja yhdellä istumalla

Ennen kun aloitin Genesiksen, levähdin hetken töiden jälkeen. Söin pakastimeeni jemmaaman mehujään ja luin Claudia Grayn A Thousand Pieces of You'ta, jossa olen jo noin sivulla 110, sillä olen lueskellut sitä aina töissä tauoilla. En todennäköisesti ehdi lukea mitään ainakaan lauantaina, joten hyvä lukea vähän varastoon. :)

Sain juuri kokeiluhenkisen nuudelikeittoni valmiiksi (näyttää yllättävän uskottavalta), joten on aika lounastaa ja paneutua samalla Generiksen pariin. Noin neljä ja puoli tuntia aikaa. Se tekee noin 37 sivua tunnissa. Ei kovin paha.

Klo 16:30

Sain Genesiksen luettua noin puoli tuntia sitten, eli tuntia aikaisemmin kun olin suunnitellut. Huijasin myös vähän, sillä vaikka haasteen aikana kirja olisi pitänyt lukea yhdeltä istumalta, minun oli pakko noin puolessa välissä nousta ylös ja keittää kahvia ilman, että luin samalla kirjaa. Ehkä tämä hirveä vääryys hyväksytään...

Genesis on mielenkiintoinen kirja. En odottanut ihan niin filosofista ja ihmisyyttä pohtivaa teosta. Olin jotenkin ymmärtänyt, että tarinassa on kyse rikollisen kuulustelusta, mutta se kertoi eräänlaisesta pääsykokeesta. Asia toki luki takakannessa, mutta ostin kirjan divarista sen perusteella, mitä muistin blogeista lukeneeni, enkä silloin edes lukenut takakantta.

Nopeana kommenttina sanottakoon, että jos lopussa ei olisi tapahtunut tiettyjä juttuja, olisi kirja voinut jättää paljon kylmemmäksi. Onneksi lopussa oli käänne. Se myös selitti muutamat seikat, joita pohdin kirjan aikana. Mietin, eikö kirjailija ollut pitänyt tiettyjen yksityiskohtien mainitsemista tarpeellisena, vaikka minä niitä pohdin.

Katsotaan, saanko tänään vielä luettua A Thousand Pieces of You'ta lainkaan. Pohdiskelin myös, että sen sijaan, että huomenna aloittaisin uuden kirjan, voisin koittaa saada vaikka tuon kirjan loppuun. Olen jo kolmanneksen nimittäin lukenut. Silloin olisin saanut luettua haasteen aikana viisi kirjaa, mikä jo se on huima määrä. Viikossa enemmän kirjoja kuin viime kuussa yhteensä.

5//PERJANTAI 7.8.
Read a book you really want to read / Lue kirja, jonka todella haluat lukea

Tein eilenillalla päätöksen, että voisin tänään töiden jälkeen lukea Samuli Antilan novellikokoelmaa Rajat ja muita kauheita tarinoita. Minulla on siitä vain neljä novellia lukematta, suunnilleen kuutisenkymmenen sivua siis yhteensä. Ajattelin, että olisi hienoa, jos saisin vaikka sen kirjan luettua ja A Thousand Pieces of You'ta vielä jonkin verran eteenpäin. Silloin olisin saanut haasteen aikana luetuksi viisi kirjaa ja kuudes olisi jo mukavan pitkällä. Ei lainkaan paha, jos seitsemän oli tavoite.

Mutta sitten jäin ylitöihin. Ylimääräinen palkka on aina tervetullutta, joten ehkä on ihan ymmärrettävää, että tein töitä lukemisen sijasta.

Kotiin päästyäni luin A Thousand Pieces of You'ta jonkin verran. Olen nyt noin sivulla 160. Kirja käsittelee rinnakkaistodellisuuksia, mutta tähän mennessä ollaan oltu vasta kolmessa todellisuudessa: "meidän maailmassamme" ja kahdessa toisessa maailmassa. Mietin tosin, että koska kirjan maailmassa on sellaisia scifistisä keksintöjä, joita ei ole oikeasti olemassa, on kirjankin todellisuus yksi rinnakkaistodellisuus, erotettuna minun todellisuudestani.

Odotin tarinassa vilkkaamaan todellisuuksien välillä hyppimistä, mutta toisaalta, jos ottaa huomioon, kuinka kauan päähenkilöllä aina kestää selvittää, miten uusi maailma toimii, hidas tempo on ehkä ihan sopiva. Kaiken kaikkiaan tarina on ollut mukavan seikkailupainotteinen tähän mennessä. On mukavaa lukea rehellinen huima seikkailu aina silloin tällöin.

***

En tiedä, ehdinkö viikonlopun aikana lukemaan. Aion kuitenkin kirjoittaa sunnuntaina (tai maanantaina viimeistään) viimeisen koontipostauksen, jossa kerron, miten kävi. Realistisesti ajateltuna saattaisin ehtiä lukea A Thousand Pieces if You'ta jonkin verran, mutta muut kirjat kyllä täytyy säästää toiselle ajalle. Ensi viikolla varmaan paneudun Humisevaan harjuun ja seuraavaan lukupiirikirjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...