lauantai 9. heinäkuuta 2016

Blogistanian lukumaratoniin valmistautuminen

Kuva: Niina Tolonen

Kirjabloggaajien yhteinen kesälukumaraton on tällä kertaa 10.7. Maratonin emännöi Minna Vuo-Cho blogissaan Ja kaikkea muuta
Säännöt
 1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. 
 2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että eimmäisaika on 24h. (Esim. aloitus 10.7. klo 18:00 -> ja lopetus 11.7. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 9.7., kunhan osa maratonista luetaan 10. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
 3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai lukumaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa) Kirjataan mielellään myös luetut kirjat. 
 4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 
 5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Varsinkin tulosartikkeli linkitetään lukumaratonin lähtölaukauspostaukseen, mutta muutkin toki saa. 
 6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton

Minä valmistaudun parhaillaan maratoniin. En tiedä tarkkaan, milloin aloitan. Ehkä tänä iltana, jos tulen eräistä taidenäyttelyn avajaisista järjelliseen aikaan kotiin, tai huomenna aamulla. Kesätöiden takia unirytmini on yhtäkkiä yllättävän järkevä, joten todennäköisesti herään huomenna aikaisin. Sunnuntaina en voi taas valvoa myöhään ja lopetella maratonia aamuyöllä, sillä aamulla herätys on kello 6:00. Todennäköisesti pyrin aloittamaan la-su välisenä yönä puolilta öin, ja luen koko sunnuntain.

Valikoin kirjoiksi sellaisia, joita minulla on jo kesken, ja mukaan muutaman sarjakuvan toimittamaan helpon sivumääränkarruttajan virkaa.

Mukana on
 • Jenny Nordberg: Kabulin tyttöjen salaisuus. (Parhaillaan olen sivulla 148.)
 • Joe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas. (Parhaillaan olen sivulla 158.)
 • Pasi Karppanen & Leila Paananen (toim.): Nova 2014 -antologia. (Parhaillaan olen sivulla 42. Muista arvonta, jossa kirja on mahdollista voittaa itselleen!)
 • Johanna Rojola (toim.): Suffragettien City
 • Alison Bechdel: Lepakkoelämää III. (Kuvaan tuli vahinhossa albumi IV, mutta aion lukema III:n, sillä siinä olen menossa.)

Kutan aina, pidän itselläni oikeuden lukea ihan jotain muuta, jos mikään noista ei ota sujuakseen. Jemmassa on muun muassa Cecelia Ahernia, joka on luettua ahmimiskirjallisuutta. Jos muuten tuntuu etenevän nihkeästi, otan sen hätävaraksi.

Kun aloitan maratonin, teen siitä erillisen päivittyvän postauksen.

Onnea kaikille maratoniin!

4 kommenttia:

 1. Menestystä maratoniin! Kaikki varaamasi kirjat ovat minulle outoja, joten niistäkin on mukava kuulla.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä maratoniin, odotan kovasti mielipidettäsi etenkin Kabulin tyttöjen salaisuudesta sillä se kiinnostaa minua kovasti. :)

  VastaaPoista
 3. Vain puoliksi kuningas odottelee minullakin lukemista, joten kiva kuulla mitä siitä tykkäät. Luulen silti, että tämä ei ole oman maratonini kirjoja vaan saa vuoron myöhemmin heinäkuussa. Lukuiloa ja -intoa, kunhan pääset maratonin aloittamaa. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...