torstai 21. heinäkuuta 2016

BookTubeAThon -puolivälin päivitys


Haaste ei ole lähtenyt reippaast käyntiin, sillä viikon aikana on ilmennyt menoja, joita en osannut ennustaa viime viikon lopussa. Olen kuitenkin parhaani mukaan koettanut lukea aina silloin, kun olen pystynyt.

Tiistai 19.7.

Maanantai meni Piikojen valtakunnan parissa. Tarkoitukseni oli lukea se loppuun sinä päivänä, mutta minut yllättikin lukupiiri, jonka olemassaolon olin unohtanut. Kyseessä oli kesän "valintapiiri", jossa valitsemme tulevan syksyn kirjat, joten siihen ei ollut tarvinnut lukea mitään kirjaa. Menin siis sinne, enkä saanut luettua kirjaa loppuun. Sain luettua sen tiistaina loppuun, vaikka nukuinkin pitkät päikkärit töiden jälkeen. Klo 7 alkava työ aiheuttaa joskus univelkaa. Piikojen valtakunta oli lievä pettymys, sillä se keskittyi enemmäkseen luettemaan yksittäistapauksia, eikä se loppujen lopuksi kertonut kovinkaan paljon piioista, vaan yleisesti 1600-1700-luvun ihmisistä ja heidän arkielämästään. Ihan mielenkiintoista sinänsä, mutta kirjan nimi tuntui harhaanjohtavalta.

Tavoitteenani on saada vielä Naakkamestari aloitettua, sillä sitä saa lukea vain iltaisin.


Keskiviikko 20.7.

Luin tiistai-iltana Naakkamestari niin pitkään, kunnes meinasin nukahtaa kirja kädessä. Etenin noin sivulle 40. Sen jälkeen en olekaan ehtinyt lukea sitä. Tänään kuitenkin aloitin Hanna Kauppisen Kirjan, jota kukaan ei koskaan lukenut. En ole ihan varma, onko kirja taiteellinen vai naivistinen. Sen tunnelma on suloinen, mutta siinä on jotain, mikä saa sen vaikuttamaan epäuskottavalta. Toki ymmärrän, ettei kirjan maailma ole meidän tuntemamme maailma, mutta siitä puuttuu jokin, johon tarttua. Ehkä kaipaan konkreettisempaa kerrontaa ja sitä, että asioita sanotaan suoraan. Tai ehkä ongelmani on siinä, että kirjassa vallitsee hyvin samanlainen tunnelma kuin Michael Enden Momossa, mutta toisin kuin Momo, Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut on pääsääntöisesti suunnattu hieman vanhemmille lukijoille. Momo on hyvä kirja myös aikuisille, ja todennäköisesti aikuinen lukija ymmärtää sen sanoman paremmin kuin lapsi, mutta näennäisesti lapsille suunnattu kirja sallii pienen naivistisen vivahteen ilman, että se alkaa häiritä.


Torstai 21.7.

En ole tänään vielä ehtinyt lukea lainkaan. Töissä meni yliaikaa, koska lähes joka talouteen piti jakaa mainos ja niiden lajittelu esityössä oli hyvin työlästä, ja luonnollisesti mitä enemmän postia on, sitä kauemmin sen jakamiseenkin menee. Kotiin tultuani olen ehtinyt vasta toipua työpäivästä (sillä se on fyysisesti kohtuu raskasta työtä) ja hoitaa joitain rästiin jääneitä juoksevia asioita. Päätin kirjoittaa tämän bloggauksen loppuun ja mennä sitten viimeistelemään Kauppisen kirja. Sen jälkeen taidan tarttua joko Ian McEwanin Poltteeseen tai Benjamin Alire Sáenzin kirjaan Aristoteles and Dante Discover the Secrets of the Universe. Riippuu vähän fiiliksestä.

Posti myös toi minulle David Ebershoffin Tanskalaisen tytön, jonka tilasin CDon.comin pokkarialennuksesta. Se hieman houkuttaisi, mutta pohdin vielä, haluanko muuttaa haastekirjojani. Voisin sisällyttää sen kohtaan "lue kirja ja katso siihen perustuva elokuva saman viikon aikana", mutta ongelmaksi muodostuu elokuvaversion saaminen käsiin, varsinkaan kun sitä ei löydy Netflixistä.

(Sivumennen sanoen, on jotenkin mukavaa saada itse joskus postia, kun jakaa sitä joka aamu muille ihmisille. Moikkaan aina kerrostalooni jakavaa postinkantajaa, mutta toistaiseksi en ole törmännyt häneen kun vain kerran Postin oranssi työpaita päällä, joten hän ei ehkä taida hoksata/muistaa, että minäkin olen postinjakaja. Yleisesti ottaen postin jaossa on mukavaa se, kuinka kaikki moikkaavat toisiaan, vaikkemme sattuisi olemaan samalla alueella töissä. Reitilläni tulee usein vastaan Postin rekkoja, joita ajaa minulle tuntemattomat tyypit, mutta silti tulee moikkailtua.)

Päivitys torstai-iltana
Aloitin Poltteen. Ainakin toistaiseksi teksti on ollut mielenkiintoista.

1 kommentti:

  1. (Jos kiinnostaa, vilkaisepa tänne http://kingiakahviajaempatiaa.blogspot.fi/2016/07/kolme-viimeisinta-viipaletta.html =D )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...