maanantai 25. heinäkuuta 2016

BookTubeAThon - sunnuntain päivitys


Alkupuolisko BookTubeAThonistani meni heikosti, mutta ei se mitään, sillä aina voi parantaa. Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo perjantaina, mutta julkaisen sen vasta sunnuntaina, jotten spämmi seuraajiani lukuisilla lyhyillä postauksilla.

Perjantai 22.7.

Eilen illa päivitin instagarm-tililleni kuvan Ian McEwanin Poltteesta. Kirjoitin: "Kaverini sanoi kerran, että Ian McEwan pystyisi kirjoittamaan mielenkiintoisen kirjan vaikka ruohon leikkauksesta. Poltteen juoni ei kuulosta kovin mielenkiintoiselta, mutta tartun siihen kirjailijan takia. Saa nähdä, pitääkö väite paikkansa."

Luottokirjailijat eivät kuitenkaan ole luottokirjailijoita syyttä. Toki McEwanilta on tullut vastaan kirjoja, joista en ole pitänyt, mutta pääsääntöisesti minua viehättää hänen rahtusen kuiva, mutta erittäin tarkka ja havannoiva tyylinsä kertoa ihmisluonteen omituisuuksista. Hän kirjoittaa pääsääntöisesti hyvin tavallisista ihmisistä, jotka eivät missään nimessä ole täydellisiä, ja jotka joutuvat elämässään eriskummallisiin tilanteisiin ja päätyvät ratkaisihin, joihin eivät välttämättä tienneet kykenevänsä. Jotkut moittivat McEwania tunteettomuudesta, mutta minuun hänen tyylinsä tehoaa. Kenties koen elämän samoin kun miten hän haluaa siitä kirjoittaa.

Olen edennyt Poltteessa nyt sivulle 148, eli olen lukenut vähän yli kolmasosan. Paljon on jo ehtinyt tapahtua, mutta en osaa lainkaan aavistaa, mihin tarina loppuu. Osallistuin myös ensimmäistä kertaa BookTubeAThonin twitter-sivulla pidettäviin reading sprintteihin, joissa tavoitteena on lukea tietty aika yhtäjaksoisesti, mahdollisimman paljon. Yleensä kirit ovat 20-30 minuuttia pitkiä. Ehdin osallistua kahteen 30 minuutin kiriin ja yhteen 20 minuutin kiriin. Huomasin saavuttavani parhaimman lukutulokset ensimmäisellä kirillä.Pino niistä kirjoista, joihin en ole vielä tämän haaseen aikana koskenut, on käynyt pienemmäksi kuin kirjat, joihin olen koskenut. Se tuntuu positiiviselta. Realistisesti ajateltuna ehdin ehkä aloittaa noista vielä yhden, mutta tuskin saan sitä luettua loppuun.

Kirjoitan tätä illalla. Ajattelin seuraavaksi lukea J. S. Meresmaan Naakkamestaria, sillä se on se kirja, jota haasteen mukaan saa lukea vain illalla. Iltahaaste on osoittanut tosi vaikeaksi, sillä olen usein hyvin väsynyt illalla ja olen jaksanut ainoastaan vähän selailla sosiaalista mediaa ennen kun silmiä on alkanut painaa. Nykyään harvoin tulee vastaan kirjoja, joita ei vain voi laskea käsistä. Lapsena ja teininä sitä kai pärjäsi vähemmällä unella, tai sitten olen unohtanut sen, kuinka väsynyt olin seuraavana päivänä, kun olin vahingossa lukenut aamuyöhön asti. Samalla olen huomannut, etten enää lue niin koukuttavia kirjoja kuin ennen. Luen hyviä kirjoja, mutta en sellaisia, joita ei malta laskea käsistä. Yleensä maltan. Naakkamestari vaikuttaa hyvältä kirjalta, mutta se ei ole page-turner, joka on pakko imaista aivoihin mahdollisimman nopeasti. Mutta tänä iltana olen (päikkärien jälkeen) sen verran hereillä, että taidan lukea sitä eteenpäin.


Posti muuten toi toisenkin tilaukseni: Carrie Hope Fletcherin ensimmäisen romaanin On The Other Side. Kirjan ulkoasu on hyvin kaunis, ja juoni kuulostaa mielenkiintoiselta. Se voisi sopea haasteen kohtaan "lue kirja, josta kuulit BookTube kautta", mutta taidan pidättäytyä alkuperäisessä haasteessani, kuten tein Tanskalaisen tytönkin kohdalla.

Lauantai 23.7.

Eilen illalla onnistuin lukemaan Nakkamestaria noin 50 sivua. Vähän harmittaa, että se on niin lyhyt, sillä nyt vasta tuntuu, että tarina pääsee kunnolla käyntiin. Nautin sen rahtusen kliseisestä asetelmasta, jossa kurjassa asemassa ollut päähenkilö pääsee eräänlaiseen päämajaan, jossa saa kuulla olevansa paljon enemmän, mitä luuli olevansa. Se kutkuttaa nostalista mieltäni. Lukisin mielelläni enemmän, mutta kirjailija on päättänyt, että päähenkilön Ennin tarina on juuri tämän mittainen.


Olen eilisillan jälkeen edennyt Poltteessa sivulle 214, eli sain luettua sitä 66 sivua aamulla. Nyt olen pitämässä pitkähköksi venynyttä tietokonetaukoa, mutta tavoitteena olisi vielä saada sitä luetua vähän enemmän. Harkitsen myös lukuhaasteen sääntöjen rikkomista, eli Naakkamestarin lukemista tämän päivän aikana loppuun, vaikka aurinko paistaa. Illalla minulla on kirjanjulkaisubileet, joissa voi mennä myöhään, enkä tiedä, jaksanko tai ehdinkö enää sunnuntaina lukea sitä. En kuitenkaan saa suoritettua kaikkia haastekirjoja, mutta olisi silti mukavaa saada edes yksi kirja enemmän kokonaisuudessaan luettua.

Sunnuntai 24.7.

Päätin huijata haastetta hieman, eli luin Naakkamestasin päiväsaikaan loppuun. Se olikin viimeinen kirja, jonka tämän haasteen aikana ehdin lukea. Viikonloppuna minulla oli monenlaista menoa. Teknisesti ottaen aloitin Alison Bechdelin Lepakkoelämää IV:n lukemisen vielä sunnuntai-iltana, mutta koska se ei ollut haastekirja, sitä ei kai lasketa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että olen edennyt kirjoissa.

Haasteen aikana luin:

Tiina Miettinen: Piikojen valtakunta
Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut
J. S. Meresmaa: Naakkamestari

Haasteen aikana keskeneräiseksi jäi:

Ian McEwan: Polte (Pääsin sivulle 214) 

Haastekirjat, joihin en koskenut lainkaan:

Stephen King: Carrie
Michael Blake: Tanssii susien kanssa
Benjamin Alire Sáenzi: Aristoteles and Dante Discover the Secrets of the Universe

Huomasin vasta nyt, että TBR-listani oli miesvoittoinen, mutta tulin lukeneeksi kaikki naisten kirjoittamat kirjat. Syy tähän on todennäköisesti ollut se, että satuin valitsemaan lyhyehköjä, nopealukuisen oloisia kirjoja naiskirjailijoilta, kun taas miesten kirjoittamat kirjat olivat pidempiä ja hieman hidaslukuisemman oloisia. Jätän kaikki lukematta jääneet kirjat lymyilemään kirjahyllyni reunalle, jotta toivon mukaan saan nekin pian luettua.

3 kommenttia:

  1. Varsin hyvinhän sinä sait luetuksi. Toivottavasti bloggaat Poltteesta, kun olet lukenut sen kokonaan.

    VastaaPoista
  2. Hieno saavutus takana! Polte on minullakin hyllyssä, ja taitaakin olla ainoa omistamani McEwan jota en ole vielä lukenut. Se ei ole koskaan kuulostanut ihan niin mielenkiintoiselle kuin muut, joten odotan kovasti mielipidettäsi siitä :)

    VastaaPoista
  3. 7 kirjaa viikon aikana on tosi paljon. Luulen, että minulla pitäisi olla tosi lyhyitä kirjoja jos meinaisin selvitä tästä haasteesta. :) Voi olla, että kokeilen tätä elokuussa jonain viikkona - sen verran kiinnostava haaste on kyseessä. Sait kuitenkin aika lailla luettua, vaikka oli töitä ja muuta. Varsinkin tuo auringonlaskun jälkeen luettava kirja on meidän oloissa vähän haasteellinen (onneksi itse en sentään asu ihan Lapissa). :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...