sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Näpistys BookTuben puolelta: BookTubeAThon 2016

Osallituin viime vuonna BookTubeAThoniin, joka on Ariel Bissettin emännöimä viikon mittainen tempaus. Sen aikana on tarkoitus lukea haasteiden mukaan mahdollisimman paljon kirjallisuutta, yleensä seitsemän eri haasteen verran. Koska viime vuosi oli minulle positiivinen kokemus, päätin osallistua siihen tänäkin vuonna. Perinteisesti tapahtumahan on YouTuben puolella, mutta koska en tee kirja-arvioita videolla, teen tästä jälleen kerran kevennetyn blogiversion. Tarkoitukseni on saada luettua kirjoja 18.-24.7. välisenä aikana.


Tämän vuoden haasteet:

1/ Read a book with yellow on the cover.
Keltakantiseksi kirjaksi valitsin Tiina Miettisen tietokirjan Piikojen valtakunta. (169 s.)

2/ Read a book only after sunset. 
Suomen kesässä tämä haaste on vaikeaa. Virallisesti Turussa aurinko laskee tällä hetkellä noin 22:30, mutta koska minun täytyy herätä töihin klo 6.00, helpotan haastetta itselleni hieman, että saan lukea kirjaa aina iltayhdeksän jälkeen. Kirjaksi valikoitui J. S. Meresmaan Naakkamestari. (157 s.)

3/ Read a book you discovered through booktube.
Minulla sattui olemaan lainassa Benjamin Alire Sáenzin kirja Aristoteles and Dante Discover the Secrets of the Universe, jonka suosituksia olen muistaakseni ensimmäisen kerran nähnyt BookTuben puolella. (359 s.)

4/ Read a book by one of your favourite authors. 
Ian McEwanin kirjat eivät yleensä petä. Valitsin hyllystäni aioan McEwanin kirjan, joka on vielä lukematta. Polte on kiinnostanut minua hänen tuotannostaan vähiten, mutta nyt nähdään, onko kirja yhtä laadukas kuin muut. (376 s.)

5/ Read a book that is older than you.
Olen syntynyt vuonna 1992, ja Stephen Kingin Carrie on julkaistu vuonna 1974, joten kirja täyttää kriteerit oikein hyvin. (206 s.)

6/ Read and watch a book-to-movie adaptation.
Tämä oli vaikea, sillä halusin valita jonkin kirjan TBR-pinostani. Onneksi minulla sattui olemaan Michael Blaken Tanssii susien kanssa, josta on olemassa massiivinen elokuvasovitus. Jos saan sekä luettua kirjan, että revittyä aikaa elokuvan katsomiseen, olen suosittanut haasteen mielestäni paremmin kuin hyvin. (379 s., 180 min.)

7/ Read seven books.
Seitsemännen kirjan kartuttaja on Hanna Kauppisen Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut. (198 s.)

Yhteensä 1844 sivua. Se on aika huima määrä, mutta jotkut lukevat 1000 sivua vuorokauden mittaisessa lukumaratonissa. Jos saan luetua 264 sivua joka päivä, selviän haasteesta. Oma lukumaratonsuoritukseni pyörii siinä 500:n sivun lähistöllä, joten vähän päälle 250 sivua päivässä ei kuulosta pahalta. Saa nähdä, miten elämä ensi viikolla yllättää. Todellinen tavoitteeni on pysyä edellisvuoden tuloksessani, mikä oli neljä kirjaa, jotka sain luettua loppuun. Sivunumeroita en silloin merkinnyt ylös. Olin silloin myös aloittanut muutaman kirjan etukäteen, mutta nyt valitsin kirjoja, joista en ole aloittanut vielä yhtäkään.

Aion kirjoittaa kuluvan viikon aikana muutaman väliaikakatsauksen, mutta pääsääntöisesti aion keskittyä itse lukemiseen.

 

8 kommenttia:

 1. Erittäin mielenkiintoinen haaste - tsemppiä sinulle! En seuraa BookTubea, mutta tekisi mieleni itsekin kokeilla tätä. Kirjojen valinnan kanssa vain saa olla tarkkana, jos meinaa saada kaikki luettua. Päiväkohtainen sivutavoite kyllä auttaa tuomaan realismia hommaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, kuinka moni loppujen lopuksi saa kaikki haasteen seitsemän kirjaa luettua. Ehkä joku? Viime vuonna haasteen emännöitsijä Ariel ehti lukea vain muutaman kirjan, mutta hänellä olikin kädet täynnä muissa hommissa.

   Poista
 2. Oi mahtavaa, hyvää lukuviikkoa! Itse mietin myös että pitäisikö tällä kertaa osallistua, nuo haasteetkin kuulostaa sen verran hauskoille. Mutta lopulta tuntuu että viimekertainen lukumaraton on vienyt mehut lukemisesta niin totaalisesti, että täytyy jättää väliin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseään pitää kuunnella. Lukee silloin, kun jaksaa.

   Muistaakseni viime vuonna Booktubeathon-viikolla oli myös Blogistanian kesälukumaraton, joten ne osuivat sopivasti samaan aikaan. Yhdistin siis haasteita. :D

   Poista
 3. Lukuiloa! Minustakin tällainen lukemisen viikko kuulostaa kivalta, pitää harkita, josko itsekin joskus kokeilisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan voi myös tehdä omatoimisen haasteen itselleen. Olen mm. nähnyt "lue niin paljon kuin ehdit" haasteita viikonlopulle.

   Poista
 4. Hauska idea! Tsemppiä kirjojen selättämiseen, ei näytä olevan mahdoton haaste, mutta onhan tuossakin jo mukavasti lukemista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa, varsinkin kun olen nyt vähän jäljessä. :'D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...