torstai 25. elokuuta 2016

Tuoreimpia kirjahankintoja

Bloggaajan elämä on täynnä kesäyliopiston virkamiesruotsinkurssia ja alkavia yliopisto-opintoja, joten vaikka kirjoja on tullut luettua, niistä bloggaaminen on jäänyt pahasti jälkeen. Katkaistakseni blogijumin päätin kirjoittaa lyhyehkön koosteen, mitä kirjoja olen lähiaikoina tullut ostaneeksi.

Heinä-elokuun aikana olen osallistunut Turun Science Fiction seuran järjestämälle antikvariaattikierrokselle ja sen lisäksi olen tehnyt hankinta nettikaupoista. Yksikään kirja ei ole uusi normaalihintainen kirja kivajalkakirjakaupausta, mutta tämä ei johdu siitä, etten niissä kävisi. En vain ole ehtinyt.


Ensiksi pokkarit.

 - Rainbow Rowell: Kindred Spirits - 2,5€, Adlibris.
Yhden lempikirjailiani pitkänovelli, joka on julkaistu Book Day:n kirjana. Oletan sen olevan vähän samanlainen kirja, kuinka Kirjan ja ruusun päivän kirja. Pikkusiskollani oli alennuskoodi Adlibrikselle, joten maksoin lopulta vain hyvin pienen summan. Toisaalta, hyvin lyhyt kirja.

 - Jane Green: Netti@detti - 1€, Omituiset opukset.
Olin jo melkein astumassa kaupasta ulos tyhjin käsin, kun silmiini osui tämä. Ostin sen osittain vitsinä, mutta ylläty yllätys, olen jo ehtinyt lukea sen, vaikka ostosreissusta on alle kaksi viikkoa. Toivottavasti ehdin kirjoitaa bloggauksen pian.

 - Xinran:  Kiinan kadotetut tyttäret - 2€, Peltolan antikvariaatti.
Olen lukemassa tätä parhaillaan. Muistan katselleeni kirjaa joskus R-kioskilla rautatieasemalla, mutta jättänyt hyllyyn. Nyt se lähti mukaan edullisesti.

 - Cecelia Ahern: Tapaaminen Elämän kanssa - 3€, Peltolan antikvariaatti.
Tämänkin olen aloittanut, mutta lukeminen tökkii. En pidä päähenkilöstä, eikä Ahernin kynä tunnu olevan terävimmillään.

 - Arthur Golder: Geishan muistelmat - 2 €, Peltolan antikvariaatti.
Kirja on ollut pitkään lukulistallani, joten kun se osui silmään näinkin edullisesti, olihan se pakko hankkia.

- David Ebershoff: Tanskalainen tyttö - ~5€, CDon.com.
Kirja on aiemminkin tehnyt vierailun blogissani. Toivottavasti ehdin lukea lähitulevaisuudessa.Kovakantisia:

 - Susanna Clarke: Jonathan Strange & herra Norrell - 10€, Brahen antikvariaatti.
Spefilukijoiden uudehko tiiliskiviklassikko, josta on kuullut paljon puhetta, mutta jota en ole vielä lukenut. Liikkeestä löytyi myös ennakkokappalepainos valkoisilla kansilla, ja siinä oli varoitus, että teksti saattaa sisältää vielä virheitä. Olisin ostanut sen(kin), jos vain se olisi jo hinnoiteltu. Myyjä ei uskaltanut myydä sitä minulle, koska hinnoittelija ei ollut paikalla.

 - Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin - 7€, Brahen antikvariaatti.
Tästä kirjailijasta olen kuullut hyvää, joten kun vastaan tuli hyväkuntoinen kovakantinen kohtuulliseen hintaan, päätin ostaa sen. Pienillä lukunäytteillä teksti vaikutti hyvältä. Saa nähdä, onko itse kirja hyvä.

 - Elizabeth Kostova: Historiantutkija - 7€, Omituiset opukset
Jonkin sortin moderni klassikko, josta useat spefilukijat ovat kuulemma närkästyneet, sillä spefielementti on loppujen lopuksi hyvin pieni. Itse en lukemisella hae välttämättä suuria spefielämyksiä, joskus spefi saattaa jopa pilata muuten hyvän tarinan. Se riippuu hyvin paljon. Saa nähdä, miten tämän kirjan kohdalla käy.


Englanninkielisiä:

 - Susan Ee: Angelfall - 3€, Omituiset opukset.
Kaverini ovat kehuneet kovasti tätä hyvin paljon Supernaturalia muistuttavaa postapocalyptista romaania.

 - Carrie Hope Fletcher:On The Other Side, ~20€ (sis. postimaksut), CDon.com
Tarinan idea kuulostaa mielenkiintoiselta: vanha nainen kuolee, muttei pääsekään taivaaseen, sillä hänellä on vielä asioita selvitettävänä. Päästäkseen eteenpäin hänen on tehtävä sovinto menneisyytensä kanssa. Fletcherin omaelämäkerrallinen elämäopaskirja ei tehnyt minuun kovin suurta vaikutusta, mutta kenties se johtui siitä, etten ollut kohdeyleisöä. Ehkä pidän enemmän Fletcherin romaaneista.

Kirjoja on tullut hankittua paljon, mutta melko edullisesti. Olen myös jopa lukenut niistä jo muutaman, mikä on varsinainen saavutus, sillä usein uusien kirjojen lukeminen viivästyy, kun kesken on jo joku muu kirja.

Oliko joukossa jotain tuttuja teoksia? Mikä näistä kannattaisi ehdottomasti lukea ensimmäisenä?

13 kommenttia:

 1. Suosikkini on Tanskalainen tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä itseänikin houkuttaa tällä hetkellä ehkä eniten. Kenties siksi, koska se on hankinnoista varhaisin, joten se on jo odottanut lukuun pääsyä aika pitkään.

   Poista
 2. Jäikö Kostovan historiantutkija syystä pois tekstistä? Tuossa yhdessä kuvassa se kurkkii takaa :D Ja se saa minun suosituksen!

  Jonathan Strange & herra Norrel, muutaman kerran oon koittanu alottaa tuota eeposta.. mutta kärsivällisyys ei ole kestänyt kuin muutamien sivujen verran :D Jos luet tuon, niin kerro rehellinen mielipide siitä. Kannattaako rypistellä loppuun asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Se todellakin on jäänyt mainitsematta! Kauhea moka. :D Kirjoitin postauksen eilen illalla hyvin myöhään, mutta ajastin ilmestymään tänään päivällä. Ilmeisesti olin loppujen lopuksi liian väsynyt.

   Kyselin Kostovan kirjasta tosi paljon mukana olleelta kaveriltani, joka sen oli lukenut. Kuulemma hyvä lukuromaani, mutta hän oli ollut pahiksen puolella. Varoitti myös siitä, että pitää varautua tarinoihin tarinoiden sisällä. Kunhan sen aloitan, siitä tulee varmaan pitkähkö projekti. Samanlainen projekti Susanna Clarken kirjan kohdalla varmaan on edessä. Jos ei nappaa, niin varmaan laitan uudestaan kiertoon.

   Poista
 3. Kiinnostavia ostoksia! Mitään en ole näistä lukenut, mutta Kiinan kadotetut tyttäret, Geishan muistelmat ja Tanskalainen tyttö keikkuvat lukulistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geishan muistelmat ja Tanskalainen tyttö onkin hyvin korkealla siinä listalla, mihin oikeasti tartun seuraavaksi. :D

   Poista
 4. Hienot kirjaostokset. Ylimmästä kuvasta olisin napannut kaikki mukaan. Monta on minunkin lukulistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa Netti@deitin? Onko se tunnettu chick-lit? Minulle se ei nimittäin ole, vaikka Jane Green nimenä kuulostaa tutulta.

   Poista
 5. Kostovan Historiantutkija on mainio kirja. Suosittelen sitä. Muista en ole lukenut yhtäkään, joskin Jonathan Strange & herra Norrellin lukemista olen harkinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiantutkijasta olen saanut paljon suosituksia, joten yritän parhaani, ettei se jämähdä hyllyyni seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

   Poista
 6. Hienoja hankintoja:) Geishan muistelmat ja Tanskalainen tyttö ovat upeita kirjoja, Historiantutkijasta en taas ollenkaan tykännyt. Jonathan Strange & herra Norrell kiinnostaisi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Olen itsekin melko tyytyväinen, mitä onnistuin löytämään. Pitäisi piipahtaa antikvariaateissa useammin.

   Poista
 7. Angelfall on näistä ainoa minkä olen lukenut (tosin muutkin vaikuttavat kiinnostavilta!), ja voin lämmöllä suositella sitä :) Ainakin omasta mielestäni todella toimiva konsepti, ja kaiken lisäksi yllättävän helppolukuinenkin vielä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...