torstai 29. joulukuuta 2016

Joululahjoja

Joulun hiljaisuus alkaa olla takana päin, joten on aika jatkaa blogini aktivoimista. Ajattelin jatkaa helpolla ja perinteidellä joululahjapostauksella.

Joulukuu oli sen verran kiireinen, etten edes ehtinyt miettiä kovin paljon joulua, joten en ehtinyt kunnolla pohdiskella, mitä toivoisin joululahjaksi. Ehdin kuitenkin vanhemmilleni näpytellä viestin, joka sisälsi kaksi kirjaa, konvehtisuosikkejani ja keittiövälineitä. Jouluaatto olikin jännittävä, sillä en tiennyt, saanko jotain yllätyksiä.


Aloitetaan kirjoista. Tämän vuoden Finlandia-voittajan kirja vaikutti lupaavalta, joten toivon sitä. Olen yrittänyt viime aikoina tutustua viimeisimpiin Finlandia-voittajiin, eivätkä ne ole ennakkoluuloista huolimatta olleet liian taiteellisia tai kummallisia makuuni. Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista on lyhyehkö ja takakannen mukaan runollinen, joten saa nähdä, uppoaako tyyli minuun. Aloitan kirjan todennäköisesti tässä loman aikana.

Toinen kirja on Vesa Sisätön Tuhansien mokien maa, joka on tavallaan jatkoa Sisätön aiemmalle kirjalle Unohtunut avain, joka upotti Titanicin. Kirja on jo aloitettu, ja useampi myötähäpeän tunne koettu.


Olen kuluneen syksyn aikana laittanut tavallistaemmän ruokaa, minkä seurauksena olen huomannut puutteita keittiöni varustelussa. Minulla on vain yksi pieni terävä veitsi, joten tiskaamista on pitänyt tehdä usein, jos olen useasti päivässä tehnyt jotain. Nyt sain lisää veitsiä, joten enää minulla ei ole tekosyitä olla pilkkomatta tomaattia saalaattiin.


Suklaata, konvehteja, marmeladia... mitäpä olisi joulu ilman niitä? Vihreät kuulat ja Julia on lemppareitani ja Bandan Juhlapöydän konvehdit klassikko. Nykyään on alkanut tuntua, että Juhlapöydän konvehdit ovat kaikki liian samanlaisia toisiinsa verrattuna - paljon erilaisia pähkinätäytteitä - mutta kyllä suklaa aina maistuu. Joulun yllätykset olivat nämä kolme kirjaa. Äitini oli innostunut jossain kirjatapahtumassa ja hankkinut minulle pohjoissuomalaista kirjallisuutta.


Ja loppuun vielä leffalippuja, yhteensä 4 kpl. Yhden olen jo käyttänyt, sillä kävin katsomassa Rogue Onen osana joululoman Star Wars -projektiani. (Siitä lisää myöhemmin.) Lopuille kolmelle leffalipulle tulee varmasi käyttöä keväällä, sillä aina elokuviin tulee jotain kiinnostavaa.

PS. Olisipa minun omassa asunnossani yhtä hyvä valaistus.

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva joululahjapostaus. Luin itse Viikilän tässä kuussa ja se oli kaunis, mutta henkilökohtaisesti ei ihan uponnut muhun. Moneen muuhun kyllä :)
  Itse en ollut useaan vuoteen pyytänyt joululahjoja, ja tänä vuonna toiveita kysyttiin. Piti muuten hetki miettiä että mitähän sitä...
  Tiia

  VastaaPoista
 2. Lahjoja on ihana saada, silloin tuntee että joku on ajatellut juuri Sinua (: Mukavia lukuhetkiä kirjalahjojen parissa. Itse en saanut kirjan kirjaa, mutta onneksi mieheni sitäkin enemmän. (;

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus, hauska päästä aina kurkistamaan, mitä muut ovat saaneet. :) Minunkin paketeistani löytyi kirjoja, leffalippuja, marmeladia ja konvehteja. Aloittelin juuri äsken Akvarelleja Engelin kaupungista, mutta en ole ihan varma vielä, jaksanko jatkaa loppuun asti.

  VastaaPoista
 4. Omasta mielestäni Pandan konvehtirasia on paljon parempi verrattuna Fazerin rasiaan (varsinkin se Fazerin minttukonvehti on ihan kamala verrattuna Pandan vastaavaan!). Taidan kuulua myös siihen vähemmistöön, jonka mielestä Pandan rasian ananassuklaa on oikeasti ihan hyvänmakuinen :D

  Tuhasien mokien maan haluaisin lukea, koska satun itsekin olemaan erittäin lahjakas epäonnistuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin ananassuklaa on hyvä! Ja toinen lempparini on tämä kohtuu uusi lisäys eli vadelmamarmeladitäytteinen.

   Poista
 5. Ihania lahjoja, ja tosi tarpeellisia. Ja namii toi suklaan määrä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...