perjantai 16. kesäkuuta 2017

Blogistanian kesälukumaraton 16.-17.6.2017 - Päivittyvä postaus


Blogistanian kesälukumaratonit ovat täällä taas. Tällä kertaa maratoneja emännöi Hannan kirjokansi. Virallinen maratonpäivä on 17.6, mutta minä aloitan jo reippaasti 16. päivän puolella lauantaille sattuvien menojen takia. Yli puolet maratonistani osuu kuitenkin lauantain puolelle, kun yökin lasketaan mukaan.

Ideana on lukea vuorokauden aikana mahdollisimman paljon kirjallisuutta. Minulle nämä maratonit ovat aina olleet oiva tilaisuus oikeasti saada lukupinoja matalammiksi. Tällä kertaa tavoitteenani on myös kiriä Goodreadsin järkyttävästi perässä laahaavaa lukuhaastetta kiinni. Taidan nyt olla kahdeksan kirjaa jäljessä.

Tavanomaisesti saan luettua jotain 300 ja 500 sivun väliltä.

Tähän maratoniin pyrin kokoamaan kirjoja, jotka vaikuttavat nopealukuisilta joko pituutensa tai tekstinsä perusteella. Minulla on peräti kolme ei-fiktiivistä teosta: Roxanne Gayn Bad Feminist -esseekokoelma, Koko Hubaran Ruskeat Tytöt -esseekokoelma ja Vesa Sisätön Tuhansien mokien maa -tietokirja. Roope Lipastin ja Karoliina Korhosen Elovena-tyttö on vähän siinä rajoilla. En vielä tiedä, onko tämä Kirjan ja ruusun päivän kirja romaani vai tietokirja.

Mukana on myös Shimo Suntilan novellikokoelma Tähtiviima, jonka olen jo aloittanut, sekä Sini Helmisen Kaarnan kätkössä ja Kata Melanderin Älä irrota. Maratonissa mukana on siis vain kaksi varsinaista romaania.

Ajattelin aloittaa Tuhansien mokien maasta ja sitten siirtyä Kaarnan kätkemään. Tuhansien mokien maa sopii maratonin aikana "välipalakirjaksi", josta voi aina välillä lukea muutaman mokan.

Kello on nyt 12:27. Aloitan maratonin 12:30. Päivitän etenemistä tähän postaukseen.

12.30-14:45
Maratonia on kulunut nyt kaksi tuntia ja vartti. Olen lähtenyt hitaasti käyntiin, sillä sain luettua vain kaksi lukua Tuhansien mokien maata ja aloiteltua Kaarnan kätkemää. Luvut olivat sentään mielenkiintoisia: Sisätön kirja käsitteli muun muassa vuoden 1918 sotaa ja hanketta, jolla pyrittiin saamaan Suomelle kuningas.

Ulkona on kuitenkin hyvä ilma, joten ajattelin seuraavaksi mennä ulos jatkamaan Kaarnan kätkemää.

Luettu: 56 sivua

14:45-19:07
Maratonia takana nyt vähän yli kuusi tuntia, eli noin yksi neljäsosa. Olen päässyt jo melkein kahteensataan sivuun, mikä on aika positiivista, varsinkin kun ottaa huomioon, että joidenkin maratonien aikana olen lukenut vain vähän päälle kolmesataa sivua.

Luin läheisellä nurmikolla monta tuntia ja lopulta pääsin jopa istumaan yhteen riippumatoista, joita tietääkseni yliopisto on tuonut kesän ajaksi vapaaseen käyttöön. Erittäin mukava lisä, mutta samalla vaarallinen: meinasin nukahtaa riippumattoon.

Kaarnan kätkössä on edennyt reippaasti yli puoleen väliin. Kirjan etuja ovat sen nopealukuisuus ja vauhdikkaasti etenevät tapahtumat, mutta varsinaisesti tarinana se ei ole ihan napannut. Pidin alusta, jossa kuvailtiin sitä, kuinka juuri väärällä hetkellä tapahtunut ero poikaystävästä voi vaivuttaa teini-ikäisen tytön tosi huonoon jamaan, mutta asiaan ei olla perehdytty kunnolla. Toivoa antaa se, että kirja on vasta kirjasarjan aloitus, mutta toisaalta, ainakaan toistaiseksi en ole kovin kiinnostunut lukemaan jatko-osia. Yleensä pidän nuortenkirjojen lukemisesta, mutta tätä kirjaa lukiessa tulee vähän vanha olo. Tavallaan olen ihan iloinen, että valitsin tämän kirjan luettavaksi maratonin aikana, sillä muuten vapaa-ajalla sen lukeminen olisi voinut olla hidas projekti. Kirja on kuitenkin arvostelukappaleena saatu, joten olisin lukenut sen joka tapauksessa.

Luettu edellisen päivityksen jälkeen: 134 sivua
Yhteensä: 188 sivua19:07-22:30
Tahti on vähän hidastunut. Päädyin katsomaan jakson Gilmoren tyttöjä samalla kun söin illallista ja sitten äitini soitti. Sain kuitenkin Kaarnan kätkössä kirjan luettua. Seuraavaksi varmaan siirryn jompaan kumpaan esseekokoelmaan.

Luettu edellisen päivityksen jälkeen: 72 sivua
Yhteensä: 260 sivua

22:30-12:30
Maraton on nyt ohi. Omalla tavallaan se feilasi, sillä minut kutsuttiin illalla viettämään aikaa kavereiden kanssa, ja olen sellainen tyyppi, että harvoin sanon ei, jos olisi mahdollisuus sosialisoitumiseen. Punnitsin pitkään, jäänko kotiin lukemaan, mutta totesin, että kirjat kyllä odottavat. Sain siis loppumaratonin aikana luettua enää 55 sivua, joista suurimman osan luin sitten aamulla. Aloitin Roxanne Gayn Bad feminist -kirjaa, joka kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja nopealukuiselta. Olisinpa aloittanut maratonin sillä, niin olisin ehkä saanut sivuja enemmän kasaan.

Olen kuitenkin hyväksynyt sen, etten koskaan lukumaratonien aikana pääse huimiin lukemiin. Yli 300 sivua on jo paljon, sillä usein luen päivässä korkeintaan sata sivua, jos sitäkään. Sain yhden romaanin kokonaan alusta loppuun. Aloitin yhden uuden kirjan ja sain toista luettua mukavasti eteenpäin. Goodreadsin lukuhaasteeni laahaa edelleen kuusi kirjaa jäljessä, mutta onneksi kesällä on lisää lukumaratoneja.

Saatan seuraavaan lukumaratoniin osallistua vain kahdellatoista tunnilla. Olen huomannut, että vuorokausi ei varmaan sovellu minulle. Minulla kuitenkin menee melkein 12 tuntia nukkumiseen ja oheistoimintaan. (Jotkut ilmeisesti nukkuvat maratonien aikana vain vähän, mutta minä en sellaisiin suorituksiin pysty.) Olen aiemminkin osallistunut lukumaratoneihin pienemmällä tuntimäärällä, ja tuntuu, että silloin olen saanut enemmän aikaan.

Luettu edellisen päivityksen jälkeen: 55 sivua
Yhteensä: 315 sivua

24 kommenttia:

 1. Kiinnostavia kirjoja sinulla luettavana. Hauskaa maratonia!

  VastaaPoista
 2. Luin justiinsa Kaarnan kätkössä loppuun, se on ihan täydellinen kirja tällaiseen, nopea lukea ja vauhdikas tarina. Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirjan sivut kääntyvät nopeasti. Päivitin postaukseeni vähän enemmän ajatuksia Kaarnan kätköstä.

   Poista
 3. Hyvää matkaa! Mukana ainakin yksi minullakin lukemista odottava kirja ja jotain muita potentiaalisesti kiinnostavia...

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavia kirjoja tosiaan! Olen lukenut noista vain Kata Melanderin romaanin, ja siitä pidin. Elovena-tyttö meinasi tulla omaankin maratonpinooni, mutta jätin sen syrjemmälle ainakin toistaiseksi. Ruskeat tytöt ja Bad feminist ovat myös lukulistallani, odotan niitä kirjastosta. Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja blogini nimi on Hannan kirjokansi, ei -kassi :)

   Poista
  2. Hei, hyvä että korjasit! Varmaan moka tuli siitä, kun luin nimen ensiksi väärin, "kirjakassi", ja sitten huomasin, että se onkin kirjo eikä kirja. En sitten lukenut yhdyssanaa enää huolella loppuun. :) Pitäisi olla aina tarkkana!

   Kata Melanderin romaania tosiaan odotan. Olen sitä jo vähän selaillut. Ehkä tartun siihen seuraavaksi.

   Poista
  3. Luulen muutenkin itsekin, että 12 tuntia olisi minulle parempi maratonaika kuin vuorokausi. Aamulla oli hankala päästä uudestaan lukemisen makuun.

   Sellainen tarkennus vielä, että kesän muilla lukumaratoneilla on toki omat emäntänsä. Se ei aiemmin oikein käynyt aloituspostauksesta ilmi, mutta täydensin sinne nyt tietoa.

   Poista
 5. Pahus kun menee taas maratoni ohi töiden vuoksi. Olen moneen otteeseen ajatellut lukea tuon Kaarnan kätkössä; ajatus kuulostaa ihan kiinnostavalta ja haluaisin lukea enemmän kotimaista (fantasiaa) ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pystyt osallistumaan seuraavaan maratoniin!

   Poista
 6. Lukumaratonit ovat ihania! Toivottavasti ennätän yhden lukumatkan vetäistä tänä kesänä. Gay ja Hubara kiinnostavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kolme mahdollisuutta. Minä pystyn vielä osallistumaan heinäkuun maratoniin, mutta elokuun maraon jää ikävästi väliin.

   Poista
 7. Maratonisi vaikutti sujuneen varsin hyvin! Minä olen aika hidas ja keskittymiskyvytön lukija, joten en usko myöskään pääseväni kovin korkeisiin sivumääriin tämän maratonin aikana. Mutta pääasia, että tulee edes yritettyä kirjaan keskittymistä, kun viime aikoina lukeminen ei ole sujunut ihan niin sutjakkaasti mitä yleensä. Pian aloitan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joskus on ihanaa omistaa vain koko päivä lukemiselle, ja maraton antaa hyvän tekosyyn siihen.

   Poista
 8. Gayn Bad Feminist on kyllä vetävä teos. Omassa pinossani olisi tuo Ruskeat tytöt ja oletan sen olevan yhtä kiinnostava. Ehkä täytyy tarttua siihen, jos sivut eivät enää meinaa kääntyä. Ihana tuo väliaikakuva ulkoa, parvekkeellakin on paljon mukavampi lueskella kuin sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen lukenut Bad feminist -kirjaa jo yli sata sivua ja olen positiivisesti yllättynyt esseiden laadusta. Olen kyllä varmissani, etten tiedä kaikkia teoksia, joihin hän viittaa, sillä huomaan saavani aina tekstistä enemmän irti, jos olen lukenut viitatut teokset.

   Poista
 9. Sinulla on ollut kiinnostavia kirjoja luettavana! Ja oikein hyvä saldo sinulla on - ei tämä ole onneksi nopeuskilpailu. :) Aloitan oman urakkani 1-1,5 tunnin päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan kilpailla sivumäärillä. Vähän kyllä joskus kadehdittaa ne, jotka saavat kasaan jotain yli tuhat sivua. :D

   Poista
 10. Minusta ihan hyvä valinta lähteä tapaamaan kavereita :) Luulen että omakin sivumääräni jää jonnekin 300 hujakoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kavereiden tapaaminen on usein kivaa, enkä kadu lainkaan että kesken maratonin tein sellaisen valinnan.

   Poista
 11. Minusta yli 300 sivua on kelpo saldo, noin 350 ehdin itsekin lukea. Siinä kohtaa kun tajusin että Jukolan viesti on lauantaiyönä meinasin jo nostaa kädet ylös ja antautua 😁

  VastaaPoista
 12. Minusta yli 300 sivua on kelpo saldo, noin 350 ehdin itsekin lukea. Siinä kohtaa kun tajusin että Jukolan viesti on lauantaiyönä meinasin jo nostaa kädet ylös ja antautua 😁

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...