sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Turun Science Fiction Seuran syksyinen divarikierros


Oli jälleen aika Turun Science Fiction Seuran jo perinteeksi muodostuneen divarikierroksen. Edellisvuoden saaliista voit lukea tästä linkistä. Tänä vuonna kävimme Brahen Antikvariaatissa, Omituisissa opuksissa, Peltolan antikvariaatissa ja sen päälle Mimmin kirppiksellä.

Minulla oli kierrokselle kaksi tavoitetta: kartoittaa sarjoja, joissa minulla on puutteita ja etsiä käsiini joitain klassikoita, joita olisi hyvä olla kaiken varalta hyllyssä, jos meinaa tähdätä äidinkielen opettajan uralle. Onnistuin tavoitteissani ihan hyvin. Mukaan tarttui lisäksi muutama hieman humoristisempi kirja, joiden toivon tarjoavan hauskaa iltalukemista.


Kunnon klassikoiksi luokitellaan Aleksis Kiven Seitsemän veljestä sekä Willian Goldingin Kärpästen herra. Molemmat olen jo lukenut, mutta katson tarpeellisiksi omistaa näistä kappaleet. Kärpästen herran painos on kaiken lisäksi kaunis Keskiyön kirjaston painos.

Kärpästen herra löytyi Brahen antikvariaatista, kun taas Seitsemän veljestä tarttui mukaan Peltolan antikvariaatista. Myyjän mukaan takahuoneessa olisi ollut joitain tosi hienoja ja arvokkaita painoksia, mutta minulle riitti edullinen lukukappele. 


Humoristisempaa puolta edustavat taas Alexander von Schönburgin muistelmateoksen ja tietokirjan välimaastossa häilyvä kirja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kuninkaallisista mutta et ole uskaltanut kysyä sekä Liza Marklundin ja Lotta Snickaren feministis-humoristinen kirja Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan. Ensimmäinen kirja löytyi Brahen antikvariaatista ja se vaikuttaa tarjoavan varsin yläluokkaisen mutta silti rennon oloisen näkökulman kuninkaallisten arkeen, kun taas jälkimmäinen löyti Omituisista opuksista ja herätti mielenkiintoni erikoisella nimellä. Mielenkiinnolla odotan, inspiroidunko vai raivostunko sen sanomasta.


Käteeni tarttui myös muutama romaani, jotka on luokitellut epämääräisesti siihen luokkaan kirjoja, jotka sekä kiinnostavat minua että ovat sellaisia, joista kehtaisin myös puhua kirjallisuuden luennoilla. (Yleensä siis nämä kaksi asiaa eivät kohtaa.) Tommi Kinnusen Lopottiin voin tosin tarttua vasta kun Neljäntienristeys on luettuna. Donna Tartin Jumalat juhlivat öisin kiinnitti huomioni 90-lukua henkivällä kansitaiteella ja mukavalla ison pokkarin pehmeydellä. 

Lopotti on Peltolan antikvariaatista ja Jumalat juhlivat öisin löytyi Omituisista opuksista.


Lopuksi vielä nuortenkirjoja. Anu Holopais -osastoni kirjahyllyssäni kasvaa pikku hiljaa. Welman tytöt on Syysmaa-sarjan ensimmäinen osa, eikä sitä tunnu löytyvän enää oikein mistään, joten pitihän se ostaa pois kuljeksimasta Peltolan antikvariaatista. Magdalena Hain Haiseva käsi -novellikokoelma taas on ollut minulla usein lainassa kirjastosta, mutta olen aina palauttanut sen kun joko laina-aika on tullut umpeen tai kirjaan on ollut varaus. Ehkä se nyt tulee luetuksi. Haiseva käsi löytyi Omituisista opuksista.
Peltolan antikvariaatti.

PS. Ostin minä Mimmin kirppikseltäni jotain, mutta en kirjoja. Etsin kirpputoreilta enimmäkseen erikoisia vaatteita, joita ei ihan perus vaatekaupoista saa. Tällä kertaa mukaan lähtenyt kultainen taiteellinen liivisysteemi sai kaveriltani kommentin: "Näyttää joltain, mitä Dorian Gray voisi käyttää.

4 kommenttia:

 1. Oi, luin juuri kesällä Jumalat juhlivat öisin ja tykkäsin! Olet muutenkin tehnyt hyviä löytöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vain jossain vaiheessa löytäisin aikaa oikeasti lukea sen!

   Poista
 2. Hei!

  Tämä on aika epätoivoista, mutta voisitko millään muotoa harkita myyväsi tuota Kärpästen herraa minulle? Saat itse määrätä hinnan. Olen etsinyt kyseistä painosta jo vuosia sillä omistan kaikki muut Keskiyön kirjasto-sarjan osat. On aivan uskomatonta, että olet löytänyt sen antikvariaatista! Jos vain mahdollista, ota yhteyttä sähköpostiini: vma.8@hotmail.com

  t.Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoittelut että vastaus tulee näin myöhään. Kommenttisi oli jostain syystä mennyt roskapostin joukkoon ja huomasin sen vasta nyt. Itsekin kirjakeräilijänä en valitettavasti halua myydä kirjaa, sillä itsekin pidän Keskiyön kirjasto -sarjasta ja minulla on niitä muutama kappale itselläni.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...