Info

Kuka?

Olen Anna, 27-vuotias humanististen tieteiden kandidaatti. Pääaineeni on suomen kieli ja sivuaineina olen opiskellut suomen historiaa, yleistä kirjallisuustiedettä ja kasvatustieteitä.

Olen aktiivisesti mukana suomalaisessa tieteis- ja fantasiafandomissa. Olen muun muassa Turun Science Fiction Seuran hallituksessa, päätoimitan seuran Spin-lehteä ja vastaan Atorox-novellipalkinnon järjestelyistä. Laulan myös Turun nörteimmässä naiskuorossa Riverside Castlessa. Olen ollut mukana järjestämässä Finnconia, suomen suurinta ilmaista tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtumaa. 

Olen käyttänyt pitkään nettinimimerkkiä Reta. Nimimerkkini on saanut alkunsa Maijaliisa Dieckmannin kivikauteen sijoittuvista Ram-kirjoista, joissa Ramilla on Reta-niminen ystävä. Poimin nimimerkin käyttööni jo hyvin varhaisessa vaiheessa enkä raaski päästää siitä enää irti. Nykyinen nimimerkkini, Reta Anna Maria, koostuu vanhasa nettinimimerkistäni ja etunimistäni.

Mitä luen?

Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti nuortenkirjallisuus sekä ne fantasia ja scifin klassikot, jotka ovat jostain syystä jääneet minulta väliin. Olen myös viime aikoina kiinnostunut entistä enemmän laadukkaista käännöskirjoista, tämän hetken kotimaisesta proosasta, tietokirjoista sekä omakustanteista.

En halua käyttää aikaani huonoihin kirjoihin. Yritän olla lukematta kirjoja pelkästä velvollisuudentunnosta, vaan luen ainoastaan sellaista, mitä oikeasti haluan. Lukemisen kuuluu olla kivaa.

Blogini

Blogini on lukuharrastustani tukeva vapaa-ajan projekti. Kirjoitan subjektiiviseen lukukokemukseen perustuvia kirja-arvioita, joita en halua kutsua vakaviksi arvosteluiksi. Tämä on blogi, joten pieni päiväkirjamaisuus sallittakoon. Tavoitteenani on silti arvioida kirjaa kontekstissaan ja pyrkiä antamaan vinkkejä siitä, minkälaiselle lukijalle kirja mahdollisesti voisi sopia.

Blogin nimi sai alkunsa syksyllä 2008 perustaessani blogia. Kirjoitin nimipalkkiin "todella vaiheessa" ilmaistakseen, ettei ulkoasu ole vielä valmis, mutta en koskaan ottanut sitä pois. Blogin nimi on alkanut kuvastaa nuoren ihmisen elämää, mutta myös sitä, etten ikinä saa luettua lukulistaani loppuun.

Arvostelukappaleista

Otan mielelläni vastaan arvostelukappaleita. Pyydän myös itse arvostelukappaleita kustantamoista.

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostiini todellavaiheessa @ gmail.com

Pidän itselläni oikeuden kieltäytyä arvostelukappaletarjouksista. Jos kirja ei herätä mielenkiintoa tai minulla ei ole aikaa lukea sitä, on hyödyllisempää antaa se jonkun toisen arvosteltavaksi.

Merkitsen arvostelukappaleen selkeästi blogikirjoitukseeni. Arvostelukappaleena saadut kirjat arvoin täysin samalla tavalla kuin kaikki muutkin kirjat.

Yhteystiedot

todellavaiheessa @ gmail.com

Sosiaalisessa mediassa

Goodreads: Reta Anna Maria
Instagram: @retaannamaria
Twitter: @retaannamaria
Facebook: Todella vaiheessa

Haastattelut


Nykyiset vastuutehtävät

2017 Turun Science Fiction SeuraSpinin päätoimittaja ja kirja-arviovastaava sekä Atorox-vastaava.
2019Lumoojan toimituskunta
2019 Riverside Castle -kuoron sihteeri

Menneet vastuutehtävät

2016–2018: Finncon 2018: Pöytä- ja mainosvastaava
2015–2018: Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry: hallituksen sihteeri, kortistovastaava ja sähköpostilistavastaava.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...